Obavijesti

Sport

Komentari 18

Povratak u Premiership: Samir Nasri potpisao za West Ham...

Povratak u Premiership: Samir Nasri potpisao za West Ham...
1

Nakon dvije godine 'traženja, nekad velika francuska nada vraća se u Englesku. Samir Nasri potpisao je skoro godinu dana nakon raskida sa turskim Antalyasporom i doping afere potpisao za londonski West Ham

VIDEO

West Ham će u novu godinu ući s zvučim pojačanjem jer su u svoje redove doveli bivšeg igrača Manchester Cityja, francuskog veznjaka Samira Nasrija (31). 

Nasri je nekad slovio za jednog od najvećih potencijala europskog nogometa, a njegov nogometni put i nije u potpunosti ostvario potencijal.

Nasri je zaigrao za prvu momčad Marseillea zaigrao 2004. kao sedamnaestogodišnjak i ubrzo je osigurao svoje mjesto u početnih jedanaest. Sljedeće je dvije sezone bio stožerni igrač francuskog kluba i zainteresirao mnoge europske klubove. Zatim ga je kupio Arsenal za 16 milijuna eura, a veliki francuski talent je u dresu londonskog kluba osvojio i nagradu za najboljeg francuskog igrača 2010. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U dresu 'Topnika' nastupio je 126 puta, zabio je 27 golova i imao 16 asistencija. No, 2011. godine zamjerio se navijačima Arsenala jer je potpisao za Manchester City 'na arapski pogon'. Svota od 27,5 milijuna eura bila je dovoljna za Nasrijeve usluge, a Francuz je u dresu 'građana' proveo pet sezona. Nastupio je 176 puta, zabio 27 golova i imao 40 asistencija. 

REUTERS/PIXSELL

Sa Manchester Cityjem je osvojio dvije Premierlige (2010. i 2014.), engleski Superkup (2013.) i Liga kup (2014.).

Porastom apetita arapskih vlasnika, Nasri više nije bio dovoljno dobar za City i poslan je na posudbu u Sevillu. Tamo je bio nešto manje od sezone i u 30 nastupa zabio 3 gola i podijelio 3 asistencije. Jedan od tih golova bio je i onaj koji je srušio Dinamo na Maksimiru (0:1) u grupi H Lige prvaka.

GNK Dinamo - Sevilla FC

Tada za malih 3 i pol milijuna eura prelazi u turski Antalyaspor za koji igra samo osam utakmica, a njegovu je karijeru nakratko prekinula kazna za doping. Podsjetimo, Nasri je kažnjen sa šest mjeseci zabrane igranja nogometa zbog primanja injekcije u losangeleškoj klinici koja se kosi s pravilima anti-dopinške agencije.

Kazna od šest mjeseci porasla je na osamnaest mjeseci, a mnogi su već polako i zaboravili da je francuski veznjak u još uvijek dobrim igračkim godinama. Šuškalo se o njegovom povratku na Otok, a ponovno će zaigrati pod palicom Manuela Pellegrinija koji će mu biti trener kao i u šampionskom Cityju.

'Čekićari' svoju sljedeću utakmicu igraju kod kuće protiv Brightona u srijedu 2. siječnja, a možda će to biti i prvi put da se uz ' I'm forever blowing bubbles' Nasri vrati u London, ovaj put u dresu West Hama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka