Obavijesti

Sport

Komentari 50

Poznati svi polufinalisti Europa lige: Barišićevi Rangersi prošli Bragu nakon produžetaka

Poznati svi polufinalisti Europa lige: Barišićevi Rangersi prošli Bragu nakon produžetaka

Nakon 120 minuta je škotski velikan slomio Bragu koja je utakmicu završila s dva igrača manje, a naš Borna Barišić na terenu je bio 90 minuta

VIDEO

Nogometaši Rangersa, West Hama, Eintrachta i RB Leipziga izborili su plasman u polufinale Europske lige.

Rangers je nakon produžetaka pobijedio Sporting Bragu sa 3-1 uzvrativši Portugalcima za 0-1 poraz iz prve utakmice, Eintracht je na Camp Nou pobijedio Barcelonu sa 3-2 nakon što je prvi susret završio 1-1, West Hama je na gostovanju deklasirao Lyon sa 3-0 nakon što je londonski susret završio 1-1, dok je RB Leipzig izborio plasman u polufinale pobijedivši u Bergamu Atalantu sa 2-0 nakon 1-1 iz prve utakmice.

Jakić i Eintracht senzacionalno srušili Barcu za polufinale EL!
Jakić i Eintracht senzacionalno srušili Barcu za polufinale EL!

Škotski velikan je u prvom susretu u Portugalu izgubio sa 0-1, a već nakon dvije minute uzvrata je anulirao zaostatak. Joe Aribo je ubacio, a James Tavernier zabio za 1-0. Zabili su Škoti i tri minute kasnije, sjajnu loptu je poslao Borna Barišić, a Kemar Roofe pogodio, no pogodak je poništen zbog igranja rukom.

Roofe nije imao sreće niti u 33. minuti, odlično je pucao, ali je pogodio prečku. Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u 42. minuti kada je Vitor Tormena dobio crveni karton nakon što je oborio Roofea skrivivši pritom kazneni udarac. Siguran realizator za 2-0 je bio Tavernier. Rangers je sve mogao riješiti u 65. minuti, no Connor Goldson je pogodio desnu stativu. Šest minuta kasnije Roofe je još jednom tresao mrežu, ali mu je pogodak ponovo poništen zbog zaleđa.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - Rangers v Sporting Braga

Braga se nije predavala i u 83. minuti gosti su uspjeli smanjiti s igračem manje. Iuri Medeiros je izveo korner, a David Carmo pogodio za 1-2 i produžetak. Pitanje pobjednika u dodatnom periodu razriješio je u 101. minuti Roofe koji je napokon zabio, a da mu gol nije poništen zbog zaleđa. Četiri minute kasnije Medeiros je dobio drugi žuti karton, pa su gosti završili utakmicu s dva igrača manje. Barišić je za Rangers igrao do 90. minute.

Rangers će u polufinalu igrati protiv RB Leipzig koji je "preskočio" Atalantu. Nakon 1-1 iz prve utakmice njemački sastav je u Bergamu pobijedio sa 2-0. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Christopher Nkunku (18, 87-11m). Za goste je do 79. minute igrao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, dok je Mario Pašalić za Atalantu igrao od 88. minute.

RB Leipzig prošao u polufinale, Gvardiolovi nadigrali Pašalićeve
RB Leipzig prošao u polufinale, Gvardiolovi nadigrali Pašalićeve

U drugom polufinalu igrat će Eintracht Frankfurt i West Ham. Eintracht je pobijedio Barcelonu sa 3-2 nakon što je prvi susret u Frankfurtu završio 1-1. Eintracht je na Camp Nou imao podršku više od 25.000 navijača. Premda je momčad iz Frankfurta imala pravo na samo 5.000 ulaznica, njemački navijači su nabavili ulaznice svim mogućim kanalima pa je atmosfera bila kao da se igra u Frankfurtu.

Njemački sastav će u polufinalu igrati protiv West Hama koji je na gostovanju deklasirao Lyon sa 3-0 nakon što je londonski susret završio 1-1. Domaćin je odlično počeo utakmicu, već u 6. minuti francuski sastav je mogao do vodstva, no Karl Toko Ekambi je pogodio stativu. Ekambi je imao odličnu priliku i u 27. minuti, no njegov pokušaj nije bio dovoljno snažan.

Europa League - Quarter Final - Second Leg - Olympique Lyonnais v West Ham United

Gosti su poveli u 38. minuti. Pablo Fornals je izveo korner, a Craig Dawson zabio za 1-0. U posljednjim trenucima prvog dijela Declan Rice je pokupio odbijenu loptu i sa ruba šesnaesterca pogodio za 2-0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika londonski sastav je razriješio u 48. minuti kada je Jarrod Bowen preciznim šutem pogodio za 3-0. Nikola Vlašić nije igrao za goste.

U polufinalu koje je na rasporedu 28. travnja i 5. svibnja igrat će West Ham - Eintracht Frankfurt, te RB Leipzig - Rangers, a dodajmo kako je finale 18. svibnja u Sevilli na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu