Obavijesti

Sport

Poznati vozač relija i youtuber poginuo na motornim sanjkama

Poznati vozač relija i youtuber poginuo na motornim sanjkama

Prije nekoliko dana hvalio se snagom modela snowmobilea, no nepažnja ga je stajala života. Ken Block, zvijezda YouTubea i akcijskih sportova, preminuo je u 56. godini

VIDEO

Profesionalni vozač relija Ken Block koji se bavio ekstremnim sportovima preminuo je u ponedjeljak u 56. godini u američkoj saveznoj državi Uti nakon nesreće na motornim sanjkama.

"Bio je vizionar, pionir i ikona. Najvažnije, otac i suprug. Nevjerojatno će nam nedostajati", priopćili su iz tvrtke Hoonigan Industries.

Block je pao sa sanjki koje su ga poklopile, rekli su iz ureda lokalnog šerifa. Išao je na snijeg s grupom drugih ljudi, ali je u trenutku nesreće bio sam. Proglasili su ga mrtvim na mjestu.

Volio je ekstremne sportove, snimao razne promotivne filmove, a samo nekoliko dana prije pogibije priznao je koliko su snažne motorne sanjke koje su ga stajale života.

- Bio mi je prvi dan na novom '23 Ski-Doo Summit X Turbu, ova stvar razvaljuje! Puno snage na visokoj nadmorskoj visini, radi cijeli dan! Puno sam naučio na ovim novim sanjkama, bilo je baš dobro - rekao je Block.

Bio je suosnivač marke skateboarda DC Shoes 1984., a nakon 20 godina prodao je tvrtku i počeo se baviti relijem postavši prepoznatljivo ime u motosportu. Bio je na pobjedničkom postolju na Svjetskom reliju, Rally Americi, osvajao pet medalja na X Gamesu u RallyCrossu.

RALLY RACING: Ken Block Testing Session

Bavio se i kaskaderstvom, na YouTubeu objavljivao snimke opasne vožnje i driftanja. Njegov kanal Hoonigan s više od milijardom pregleda postao je najpopularniji u povijesti motosporta.

- Bio je legenda po sposobnosti da shvati viziju i pretvori je u stvarnost. On je stvorio industriju. Ali ako ste imali dovoljno sreće da ga upoznate, tad bi isplivale najbolje Kenove strane. Tretirao je svoje prijatelje kao zlato, stvarao prilike za svakoga tko je želio uložiti u posao. Bio je sve što ovom svijetu treba - rekao je Blockov kolega Steve Arpin.

Utrke relija vozio je sa suprugom Lucy i 16-godišnjom kćeri Liom. Djeca su mu dolazila na većinu utrka. No njegov je život naprasno završio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...