Obavijesti

Sport

Komentari 2

PPD Zagreb u finalu Kupa slavio protiv Nexea i obranio naslov

PPD Zagreb u finalu Kupa slavio protiv Nexea i obranio naslov

Čestitao bih svim igračima na odličnoj igri u borbi za trofej. Bili smo vjerojatno i favoriti. Zasluženo smo osvojili Kup Hrvatske i jako sam sretan i zadvoljan, kazao je trener Zagreba Ivica Obrvan

VIDEO

U dvoboju dvije najbolje domaće momčadi, PPD Zagreb je svladao Nexe s 30-27 (16-16) u finalu hrvatskog rukometnog Kupa u Poreču. 

Pokretanje videa...

nexe VIDEO

Veliki rivali po peti puta su se susreli u finalu od 2015. godine, a Zagreb u svakom bio uspješniji od našičkog kluba. Zagreb je djelovao čvršće, posebice u obrambenom dijelu. Najbolji strijelac u redovima Zagreba bio je Ivan Čupić s osam golova, a pobjedničku momčad uz njega su predvodili Filip Vistorop sa šest, te David Mandić s pet pogodaka. U redovima Nexea najbolji su bili Fahrudin Melić sa sedam, Marin Jelinić s pet, te Halil Jaganjac i Mario Tomić sa po četiri gola.

Bio je to i njihov treći okršaj ove sezone, a u prva dva je svaka momčad jednom pobijedila. 

PPD Zagreb i Nexe u finalu rukometnog kupa Hrvatske

Nakon utakmice odigrane u Zagrebu, iz Nexea su bili razočarani suđenjem i zabranom snimanja, pa su tenzije na terenu bile očekivane. Derbi je opravdao očekivanja, a igrači su se nekoliko puta sukobili na terenu.

Nexe je bolje otvorio susret. Momčad iz Našica je povela 3-1, pa 4-2. PPD Zagreb je uspio izjednačiti, a u desetoj minuti stići i do prvog vodstva (6-5). Tri minute kasnije Nexe je ponovno imao dva gola prednosti (9-7). U 22. minuti je Zagreb izjednačio (13-13), da bi tri minute kasnije prvi put u poluvremenu stigao do +2 (15-13). Nexe se vratio, a poluvrijeme je završilo izjednačeno (16-16).

Zagreb je deset minuta do kraja imao četiri gola prednosti. Pokušavali su Našičani preko Jaganjca, ali Slavić je obranio njegov udarac.

PPD Zagreb i Nexe u finalu rukometnog kupa Hrvatske

Trener Branko Tamše pozvao je time-out u završnici susreta kako bi probudio momčad. Osam minuta prije kraja Nexe je imao napad, ali nisu ga uspjeli iskoristiti. Pokušao je Jelinić, ali nije uspio zabiti. 

Time-out iskoristio je i trener Zagreba Ivica Obrvan. Ivan Čupić fantastično je zabio za 29-25. Obrana Zagreba se raspala te je uslijedila kontra Nexea. Tri minute do kraja susreta Našičani su uspjeli smanjiti na dva razlike, ali iskusni Ivan Čupić zabio je za konačnih 30-27. 

- Čestitao bih svim igračima na odličnoj igri u borbi za trofej. Bili smo vjerojatno i favoriti. Zasluženo smo osvojili Kup Hrvatske i jako sam sretan i zadovoljan - kazao je Obrvan.

- Ovo mi je prvi trofej u Hrvatskoj i poseban je. Nezgodno je igrati Kup. Nervozna utakmica, ali dobro. Zasluženo smo pobijedili - zaključio je Ivan Čupić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani