Obavijesti

Sport

Komentari 14

Prandelli: Bonucci ostaje u reprezentaciji i ide u Poljsku

Prandelli: Bonucci ostaje u reprezentaciji i ide u Poljsku
1

Bonucci je dobro i putovati će na Euro. Policija ga je ispitala i potvrdila mu da je pod istragom. Razgovarao sam s njim i on je miran, baš kao i mi, rekao je izbornik Italije

VIDEO

Branič Juventusa Leonardo Bonucci (25) ostat će u kadru talijanske nogometne reprezentacije unatoč tome što je protiv njega otvorena istraga oko mogućeg sudjelovanja u namještanju utakmica.

Potvrdio je to izbornik “azzurra” Cesare Prandelli koji je u ponedjeljak iz nacionalne vrste udaljio Domenica Criscita nakon što su mu istražitelji ujutro pretražili sobu u kampu reprezentacije, također zbog sumnje da je sudjelovao u namještaljkama.

- Bonucci je dobro i bit će na popisu 23 igrača koji će putovati na Europsko prvenstvo. Policija ga je ispitala i potvrdila mu da je pod istragom. Razgovarao sam s njim i on je miran, baš kao i mi - izjavio je Prandelli, objasnivši i zašto prema Criscitu nije imao isti pristup.

- Criscita sam isključio zato što je bio pod neljudskim pritiskom s kojim se nije mogao nositi. Uz to, postojala je mogućnost da bude pozvan na ispitivanje čak i uoči utakmice na Euru.

Podsjetimo, Bonucci je osumnjičen da je, kao branič Barija, bio umiješan u namještanje rezultata utakmice protiv Udinesea (3-3).

Talijanska reprezentacije će večeras odigrati prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga, a na Euru u Poljskoj i Ukrajini (8. lipnja - 1. srpnja) je očekuju dvoboji protiv Španjolske, Hrvatske i Irske.

Talijanska reprezentacija za Europsko prvenstvo:

Vratari: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain)

Braniči: Abate (Milan), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino),

Veznjaci: De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Milan), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus)

Napadači: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma)

Albertini: Afera neće uzdrmati momčad

Iako je talijanski izbornik Cesare Prandelli u ponedjeljak izjavio da je nova afera u talijanskom nogometu "Scommessopoli" uzdrmala nacionalnu momčad, potpredsjednik talijanskog saveza Demetrio Albertini misli drugačije.

Zbog optužbi za navodnu umješanost u novi skandal oko namještanja utakmica iz talijanske je reprezentacije udaljen branič Zenita Domenico Criscito, a potvrđeno je i da je Juventusov reprezentativac Leonardo Bonucci također pod istragom.

- Nisam zabrinut za Europsko prvenstvo. Nisam bio ranije, a nisam niti sada - izjavio je na konferenciji za novinare Albertini koji je podsjetio na odličnu reakciju talijanske reprezentacije 2006. godine. Tada su „azzurri“ nakon afere Calciopoli na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvojili naslov.

- Kao što znate, prošli smo kroz sličnu situaciju 2006. godine, a ja se nadam da će nam to donijeti sreću kao i tada. Našu momčad čine pravi i čvrsti nogometaši koje ovo neće uzdrmati - poručio je Albertini.

Podsjetimo, Talijani su uz Irsku i Španjolsku, suparnici hrvatske reprezentacije u skupni na Euru.

Grčki izbornik otpisao Tziolisa i Konea

Izbornik grčke nogometne reprezentacije Fernando Santos objavio je definitivan popis igrača koje će voditi na Europsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu (8. lipnja - 1. srpnja).

S proširene su liste otpali veznjaci Alexandros Tziolis (Monaco) i Panagiotis Kone (Bologna), tako da će Santos na Euru imati samo sedmoricu reprezentativaca koji igraju izvan grčke lige. Kone si je sam presudio nakon što je u subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv Slovenije (1-1) udario Boštjana Cesara i dobio crveni karton. Portugalski stručnjak nije imao milosti, odmah nakon dvoboja je potez svoga igrača proglasio sramotnim, a u konačnici ga i prekrižio za Euro. Pridružio mu je i Tziolisa koji je igrao vrlo malo u francuskom drugoligašu Monacu.

Grčka je, podsjetimo, u kvalifikacijama osvojila prvo mjesto u skupini i poslala Hrvatsku u dodatno razigravanje. Na Euru će Santosova momčad igrati u skupini A, a suparnici će joj biti domaćin Poljska, te Češka i Rusija.

Grčka reprezentacija za Euro:

Vratari: Michalis Sifakis (Aris), Kostas Chalkias (PAOK), Alexandros Tzorvas (Palermo)

Braniči: Vassilis Torossidis (Olympiacos), Kyriakos Papadopoulos (Schalke), Sokratis Papastathopoulos (Werder), Avraam Papadopoulos (Olympiacos), Jose Holebas (Olympiacos), Giorgos Tzavellas (Monaco), Stelios Malezas (PAOK)

Veznjaci: Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Giannis Maniatis (Olympiacos), Giorgos Fotakis (PAOK), Grigoris Makos (AEK), Giannis Fetfatzidis (Olympiacos), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Kostas Fortounis (Kaiserslautern) 

Napadači: Dimitris Salpingidis (PAOK), Georgios Samaras (Celtic), Theofanis Gekas (Samsunspor), Nikos Liberopoulos (AEK), Kostas Mitroglou (Atromitos)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti