Sport

Komentari 99

Pranjić: Hajduk i dupla kruna? Na dobrom je putu. Ali Dinamo je i dalje najbolji u Hrvatskoj

Pranjić: Hajduk i dupla kruna? Na dobrom je putu. Ali Dinamo je i dalje najbolji u Hrvatskoj

Osijek je velika ekipa ove sezone i odradio je nakon Hajduka najbolji prijelazni rok. Bit će sve opasniji i opasniji, bit će vatreno u Gradskom vrtu, za Dinamo će to biti ključna utakmica, kaže Pranjić

Dinamo je bio nespreman, uspavan, a sreća pa je Livaković bio budan i spasio bod Dinamu jer je Lokomotiva mogla uzeti sva tri, komentirao je Danijel Pranjić gostujući u HRT-ovoj emisiji Stadion remi Dinama i Lokomotive bez golova.

Dinamova se prednost na vrhu smanjila, ali više od toga navijače "Modrih" brine jalova igra.

- Dinamo je u utakmicu ušao bezvoljno, ne znam je li to zbog Seville, ali izgledao je jako loše, čekao da gol padne sam od sebe. Dinamov problem bili su samo dva veznjaka, Gojak i Mišić, a tri napadača nisu puno pomagala obrani i Lokomotiva je dobro izlazila u tranziciji - rekao je Pranjić uvjeren da je Dinamo kvalitetom i dalje iznad pratnje.

- Vjerujem da Dinamo i dalje ima najkvalitetniji kadar u Hrvatskoj i u idućim će utakmicama pokazati je li pravi. Mislim da se mora koncentrirati na prvenstvo koje je sada puno bitnije nego Europa.

Prva sljedeća utakmica nakon Seville u četvrtak Dinamu nosi gostovanje u Osijeku, koji je s 3-2 pobijedio u Puli.

- Nakon prvog poluvremena očekivao sam laganu utakmicu za Osijek, ali na kraju ipak zaslužena pobjeda. Osijek je velika ekipa ove sezone i odradio je nakon Hajduka najbolji prijelazni rok. Bit će sve opasniji i opasniji, bit će vatreno u Gradskom vrtu, za Dinamo će to biti ključna utakmica.

S druge strane, Hajduk je najbolja momčad u proljetnom dijelu sezone, Splićani još nisu izgubili ni bod, sva tri su uzeli kod Hrvatskog dragovoljca.

- Hajduk nije odigrao sjajnu utakmicu, ali dobio je na iskustvo, na "ničije" lopte, mišiće. Livaja? Nije jednostavno pucati kaznene udarce, pogotovo kada igraš za Hajduk, pritisak je malo veći. Ali on se sjajno nosi s tim i vodi ovaj Hajduk, neću reći prema tituli, ali sigurno da će biti konkurentni do kraja. Cilj im je dupla kruna, na dobrom su putu - kazao je Pranjić o Hajduku.

U utrci za naslov prvaka kladionice su gotovo pa prekrižile Rijeku (tečaj 20) koja je u nedjelju s 4-2 pobijedila Šibenik. Što kaže Pranjić?

- Ma meni se sviđa igra Rijeke, opasna je, okomita, napada prostor dobro, svi se kreću bez lopte i zato je jako opasna u napadu.

Najčitaniji članci