Sport

Komentari 183

Hajduk se sad posve približio Dinamu, Rijeka otpada iz utrke

Hajduk se sad posve približio Dinamu, Rijeka otpada iz utrke

U samo tri i pol mjeseca tečaj na naslov prvaka "bijelih" pet je puta manji! Krajem siječnja bio je 6, a početkom studenog čak 15, sad je 3. Na Dinamo - nikad veći...

Tko je još tamo u vrućem srpnju stavio novac da će Dinamo opet biti prvak Hrvatske, na uloženih 100 kuna dobio bi 135. I nije neko čašćenje.

Nakon šokantnog kraha protiv Šerifa u Ligi prvaka i poraza 3-0, koeficijent na Dinamov domaći naslov nešto je, neznatno, porastao, na 1,45, ali u tim je trenucima kolovoza dobio najbližu pratnju. Ni u jednom trenutku ove sezone nitko "plavima" nije došao tako blizu kao tada Osijek, kojem su kladioničari predvidjeli tečaj da će biti prvak - 3,50!

Bjeličina družina u međuvremenu je napravila pokoji kiks, a toliko blizu naslovu prvaka, prema kladionicama, nije došao nitko.

E, sad se pojavio supermoćni Hajduk, barem jedan trofej u Splitu se podrazumijeva, ali naslov prvaka bio bi šlag.

- Hajduk nema ništa lošije igrače nego Dinamo - sve češće komentiraju stručnjaci nakon što su Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius Livaji, Krovinoviću, Lovri Kaliniću, Biuku, Ljubičiću... doveli i Ferra i Nikolu Kalinića.

Prije dva tjedna, 14 kola prije kraja, za 100 uloženih kuna na Dinamo dobili biste 170, a koeficijent da će Hajduk biti prvak pao je na 4,50.

Danas, pak, nakon Dinamova kiksa protiv lokosa, nova korekcija.

Koeficijent na naslov prvaka

U samo tri i pol mjeseca tečaj na naslov prvaka "bijelih" pao je pet puta. Krajem siječnja bio je 6, a početkom studenog čak 15.

Cijelo je vrijeme do veljače drugi favorit bio Osijek, tek sredinom rujna bili su izjednačeni, s koeficijentom 6.

I kao što Dinamo pleše između 1,35 i 1,75 - ali cijelo je vrijeme prvi favorit - a Hajduk između 3 i 15, tako i Osijek i Rijeka mijenjaju koeficijente.

Osijek je ušao u sezonu s tečajem za naslov prvaka 7, pao je do 3,5 i otad je između 5 i 6. A Rijeka je napredovala s 12 na 10 pa na 8, pa u listopadu došla do koeficijenta 6 i preskočila i Osijek i Hajduk, s takvim je šansama i ušla u proljetni dio prvenstva, ali sad tečaj na naslov prvaka na Rujevici pada na 10 pa na 20.

Najčitaniji članci