Obavijesti

Sport

Komentari 173

Odgođeni vječni derbi Hajduk - Dinamo igra se poslije Uskrsa?

Odgođeni vječni derbi Hajduk - Dinamo igra se poslije Uskrsa?

Prvotni je termin bio još 19. rujna, no Dinamo je zbog utakmice s West Hamom odgodio derbi, a zbog europskih obveza još nije došao na red. 'Bili' će, pak, u dvama važnim utakmicama morati bez Krovinovića

VIDEO

Hajduk i Dinamo trebali su igrati "vječni derbi" na Poljudu još 19. rujna, no "modri" su tražili i dobili odgodu zbog utakmice u Europskoj ligi protiv West Hama 16. rujna. Ta je utakmica ostala jedina neodigrana u dosadašnja 24 kola HT Prve lige.

Ranije su, također zbog europskih obveza (uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka protiv Legije 10. kolovoza), u Maksimiru odgodili i utakmicu četvrtog kola protiv Istre koja se trebala igrati 7. kolovoza. Nju su "modri" odradili 15. prosinca i pobijedili 2-0.

POGLEDAJTE VIDEO: Dječak iz Petrinje dobio Livajin dres

Pokretanje videa...

Dječak iz Petrinje dobio Livajin dres VIDEO

Kad će se igrati derbi dvaju najvećih hrvatskih klubova? I dalje službeno nije poznato jer je Dinamo prezimio u Europi, a klubovi nisu htjeli forsirati termin prije utakmica "modrih" i Seville.

Povjerenik HNL-a Josip Brezni otkrio je kako je okvirni datum odigravanja derbija 20. travnja, sedam mjeseci nakon prvotno planiranog datuma i prva srijeda poslije Uskrsa.

- Može se odigrati i prije ako se dogovore klubovi i nositelj televizijskih prava prijenosa, a televiziju treba respektirati jer sve srijede prenosi Ligu prvaka. A taj 20. travnja je srijeda u kojoj nema Uefinih natjecanja, zato je ona krajnji termin - rekao je Brezni za Sportske novosti.

Dinamo će igrati na Poljudu i ranije, 12. ili 13. ožujka, ali to je redovna utakmica 27. kola.

- Ne vjerujem da bi se svi složili da odmah igraju opet pa je ciljani termin 20. travnja. Najesen senije moglo igrati jer smo rekli da nećemo ometati Dinamo dok igra Europu, a s tim su se svi složili - dodao je Brezni.

Goran Stanzl/PIXSELL

Dakle, ako Dinamo ne prođe Sevillu u Europskoj ligi, u teoriji bi mogao igrati na Poljudu dvaput u nekoliko dana, 8. ili 9. ožujka (ali bi utakmica morala završiti ranije zbog Lige prvaka) uz ranije spomenuti derbi 12. ili 13. ožujka. Otvoren je i termin tjedan dana nakon toga, koji je također europski termin, a nakon toga slijedi reprezentativna stanka.

Prva dva travanjska tjedna rezervirana su za četvrtfinale Lige prvaka odnosno Europske lige, za što također ne bi postojale zapreke odigravanja utakmice ako Dinamo ne bi ponovno došao do te faze kao lani. U trećem travanjskom tjednu nema Uefinih klupskih natjecanja pa se taj termin zasad čini najizglednijim za odigravanje derbija koji bi mogao biti ključan u borbi za naslov.

U teoriji, ta bi se utakmica mogla prolongirati sve do 11. svibnja, prije zadnja dva kola, kad bi po propozicijama natjecanja trebale biti odigrane sve zaostale utakmice. U zadnjem kolu 21. svibnja Hajduk će ići u goste Dinamu.

Krovinović propušta barem dvije važne utakmice

Kad je Hajdukova borba za trofeje u pitanju, izostanak Filipa Krovinovića nije dobra vijest za "bile".

Veznjak je zbog rupture mišića propustio utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca, nije ga zbog temperature bilo ni protiv Slaven Belupa, a do njegova povratka na teren trebalo bi proći barem dva tjedna.

To znači da bi Krovinović trebao propustiti subotnji Jadranski derbi protiv Rijeke na Poljudu, kao i polufinale Kupa protiv Gorice 2. ožujka, također u Splitu. Prva iduća utakmica koju bi mogao dohvatiti je gostovanje kod Istre 6. ožujka, a do prvog derbija protiv Dinama ostala su tri tjedna pa bi dotad mogao biti potpuno spreman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige