Sport

Komentari 37

Pranjić: Izgleda da Dinamo voli uzimati Rijekine napadače, a Hajduk ima posljednju šansu

Pranjić: Izgleda da Dinamo voli uzimati Rijekine napadače, a Hajduk ima posljednju šansu

Za Hajduk je to, hajmo to tako reći, zadnja prilika za priključak. U toj utakmici je sve, igra se na Poljudu, bit će pun stadion, Torcida će sigurno nositi igrače Hajduka, rekao je Pranjić

Bilo je dovoljno dobrih odluka da bismo mogli reći da je bilo zadovoljavajuće. Bilo je pogrešaka, no one nisu utjecale na rezultat, a to je najvažnije, rekao je Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion analizirajući 31. kolo HNL-a.

Situacija za kojima se vuku repovi ovaj puta nije bilo, tek nekoliko spornih situacija, ali, kako je i rekao Strahonja, koje nisu imale rezultatske posljedice.

U dvoboju Hajduka i Gorice (1-0) na Poljudu žuti je karton dobio Nikola Katić što ga je eliminiralo iz konkurencije za derbi protiv Dinama u srijedu.

- Definitivno je Katić napravio prekršaj za žuti karton jer je udario suparnika rukom u bradu. Ispala je nespretna reakcija glavnog suca, koji je pokazao prekršaj za Hajduk, a to je bio prekršaj za Goricu. Došlo je do zbunjujuće reakcije prema igračima. Uslijedila je nesportska reakcija Katića i on je morao dobiti žuti karton bilo za reakciju ili prekršaj - objasnio je Strahonja.

Derbi Hajduka i Dinama u srijedu će suditi Igor Pajač.

- U posljednje vrijeme dobro sudi i s pravom je dobio to povjerenje. Sudio je na Poljudu prije godinu dana, i to dobro, te mu je to dalo kredibilitet. Dobro kotira i na međunarodnoj listi, ispravna odluka je dati mu ovaj derbi.

Danijel Pranjić analizirao je nogometni aspekt, a dotaknuo se priče da Josip Drmić naljeto iz Rijeke seli u Dinamo.

- Josip je odličan igrač i sigurno da je na oku ne samo Dinamu nego i drugim klubovima. Dobitak za Dinamo, sigurno znaju zašto ga dovode, uvjeren sam da je to dobar potez za Dinamo. Izgleda da u Dinamu vole uzimati napadače Rijeke, svaka joj čast na dobrom radu - kazao je bivši "vatreni" i najavio derbi:

- Za Hajduk je to, hajmo to tako reći, zadnja prilika za priključak. U toj utakmici je sve, igra se na Poljudu, bit će pun stadion, Torcida će sigurno nositi igrače Hajduka, Igra im samo pobjeda i ja se nadam da ćemo vidjeti jednu kvalitetnu utakmicu s obje strane. Nadam se da će pobijediti nogomet i da kolega Strahonja neće imati nijednu situaciju za analizirati i da će više biti na nama.