Obavijesti

Sport

Komentari 59

'Dečki su strašno motivirani, ni ne treba im trener kako igraju'

'Dečki su strašno motivirani, ni ne treba im trener kako igraju'
4

Nenad Bjelica vjeruje kako Dinamo unatoč porazu od 2-1 može proći u osminu finala Europske lige. Optimističan je i Dani Olmo, u Maksimir sutra dolazi rekordan broj skauta

VIDEO

Ne bojim se da igrači izgore u atmosferi, rekao je Nenad Bjelica dan uoči utakmice protiv Viktorije Plzen u četvrtak u 18:55. Maksimir će biti krcat, gotovo 30 tisuća navijača sanjat će prolazak u osminu finala Europske lige. 

Plzen je u prvoj utakmici slavio 2-1.

POGLEDAJTE VIDEO

Uz pun Maksimir do Viktorije! Nenad Bjelica i Dani Olmo najavljuju sutrašnju uzvratnu utakmicu 1/16 finala Europske lige protiv Plzena Reporteri: Antonio Bevanda i Josip Tolić

Objavljuje 24sata Sport u Srijeda, 20. veljače 2019.

- Imamo veliku motivaciju, još više zbog toga što ćemo igrati pred punim Maksimirom. Atmosfera u momčadi je odlična - rekao je Dani Olmo i odgovorio na pitanje je li ga zvao netko iz španjolske reprezentacije i je li se najavio u Zagrebu za sutra.

- Stalno smo u kontaktu, ne samo sad kad sam zabio gol u Češkoj. 

- Viktoria je jaka momčad, nismo imali laku skupinu, ali znamo koliko su Česi opasni. Mi vjerujemo u nas i naš uspjeh - dodao je Olmo i završio:

- Mnoge legende Dinama nisu mogle igrati ovako velike utakmice. Mi se nadamo prolasku u jednoj velikoj utakmici. Nije važno tko će zabiti, samo da dobijemo.

 

Bjelica: Sve je to psihologija

Nenad Bjelica je optimističan pred uzvrat.

- Ovoj momčadi i ne treba trener kad vidim kako treniraju. Bit će nam potrebno puno koncentracije, strpljivosti. Igramo protiv dobre i iskusne momčadi. Vjerujem u energiju svojih igrača. Pokazali smo da smo kvalitetni i da možemo odigrati dobro svih 90 minuta. Igrači su strašno motivirani - rekao je na početku Nenad Bjelica i odgovorio na pitanje tko će na desni bok umjesto Stojanovića.

- Moharrami, Šitum i Rrahmani su kandidati. Vidjet ćete sutra tko će igrati. Neću sve otkriti češkom kolegi. Imamo 25 igrača na raspolaganju, najteže mi je odabrati 11 za prvi sastav i 18 za kadar. Svi zaslužuju šansu u ovakvoj utakmici.

Zagreb: Bjelica i Olmo o uzvratnoj utakmici Europa lige protiv Viktorije Plzen

Koliko je važna psihološka priprema za ovu utakmicu?

- Sve je psihologija. Ne mogu ih u jednom tjednu naučiti igrati nogomet. Sve je onako kako si u glavi napraviš da bude - rekao je Bjelica. 

Koliki je pritisak na momčadi?

- Danas smo rasterećeniji nego prije tjedan dana. To vam mogu reći. Psihološka analiza koju smo napravili pred utakmicu nije bila dobra, mislim na utakmicu u Češkoj. Na vrijeme smo dobili šamar i shvatili smo da ne možemo proći ako tako budemo igrali. Pritiska nemamo, želimo ići dalje. Nastaviti ovu pozitivnu priču. Moramo pokazati na terenu. Moramo izvući pouku. Puno pričamo u novinama, a trebamo pričati na terenu - odgovorio je Bjelko.

Jeste li se savjetovali s nekim?

- Nisam u ovom trenutku nikoga zvao, ali inače se puno savjetujem. Što se tiče literature, u Klagenfurtu imam sobu punu takvih stvari. Savjetujem se i sa ljudima koji su pametniji od mene i koji znaju više od mene - rekao je Bjelica i odgovorio na pitanje je li se u momčad vratila energija.

Zagreb: Bjelica i Olmo o uzvratnoj utakmici Europa lige protiv Viktorije Plzen

- I mene su pisanja zaslijepila, pa i njih. Nije lako čitati neke stvari i kontrolirati uspjeh. Trebalo je vratiti tu energiju, ona se vratila. Nije lako s mladim igračima. Vjerujem da imamo dobru energiju, puno bolju nego u prvoj utakmici. Nije bila u Češkoj dobra niti kod mene niti kod igrača. Momci sad jedva čekaju da krene. Razmišljamo o prolasku u 90 minuta. Ako to bude nakon 120 minuta bit ćemo sretni, ali ne razmišljamo o tome. 

Za utakmicu je prodano 27.000 ulaznica, još ih je malo u prodaji. Dolazi veliki broj skauta, rekordan broj, a kolege je zanimalo i dolazi li izbornik Zlatko Dalić na utakmicu.

- Ne znam, nije se javio, to treba njega pitati - rekao je glasnogovornik Alen Lesički.

POGLEDAJTE TRENING DINAMA

Pokretanje videa...

00:35

 

 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe