Obavijesti

Sport

Komentari 41

Čilić se čudesno vratio i namučio Alcaraza, ali ipak ispao u drami!

Čilić se čudesno vratio i namučio Alcaraza, ali ipak ispao u drami!

Marin Čilić završio je svoj nastup na US Openu u osmini finala. Nakon velike bitke od četiri sata Carlos Alcaraz slavio je 3-2 u meču prepunom preokreta

VIDEO

Kada god dođe na US Open, Marin Čilić dobije posebno nadahnuće. Naviru uspomene iz one senzacionalne 2014. godine. Pretvori se u teniski stroj koji melje sve pred sobom. I ove godine bio je posebno inspiriran, došao je do osmine finala i odigrao meč za pamćenje, ali nažalost, s druge strane stajala je nesavladiva prepreka, budući broj jedan. Mentalni stroj i kako mu tepaju, novi Rafael Nadal. 

Pokretanje videa...

Marin Čilić nastupa u polufinalu Roland Garrosa 00:34

U teniskom spektaklu i drami od četiri sata Marin je ispao iz osmine finala US Opena od sjajnog Carlosa Alcaraza, šestog tenisača svijeta. Meč je završio u pola 3 ujutro u New Yorku, a Španjolac je slavio 6-3, 3-6, 6-4, 4-6, 6-3. Pregršt sjajnih udaraca i maestralnih poteza, break lopte, ludi preokreti. Sve to vidjeli smo u jednom od najuzbudljivijih mečeva na ovogodišnjem US Opena. 

Tennis: US OPEN

U prvom setu Španjolac je slavio 6-3, a u nastavku je krenula Marinova rapsodija. Pogađao je winner za winnerom, sjajno vraćao reterne i u potpunosti zasluženo odveo set u svoju korist sa 6-3. U trećem setu kao da je kondicijski pao, a to je Alcaraz iskoristio, pojačao tempo, uslijedile su Marinove greške i Španjolac je dobio treći set sa 6-4.

Tennis: US OPEN

I onda spektakularni četvrti set. Alcaraz je imao 4-3 i dvije break lopte, priliku servirati za meč i kraj teniske bitke na US Openu, no onda se upalio međugorski prkos i inat. I čudesna igra koja je podsjetila na US Open 2014. godine.

Marin je ispaljivao winnere, paralele, po crti, uz sam kut. Alcaraz je totalno potonuo i Marin je osvojio tri gema u nizu za 6-4 te odveo meč u peti set.

Tennis: US OPEN

Početak petog seta bio je kao iz snova. Hrvatski tenisač napravio je break i poveo 1-0, ali potom je uslijedio pad, a to je Alcaraz iskoristio, napravio dva breaka zaredom i odjurio na 4-1. Tu je priči bio kraj. Ipak, mladost i njegova luda energija presudili su pobjednika. Letio je u posljednjem setu, pogađao baš sve, udarci su postali jači i čvršći. Novi mentalni i fizički stroj koji bi trebao dominirati tenisom nakon odlaska Rafe Nadala i Novaka Đokovića. 

Čilić je pokušao, ali jednostavno snage više nije bilo. Morao je stisnuti ruku 19-godišnjem Španjolcu, no bila je ovo još jedna Marinova partija za pamćenje. Pokazao je da se i s 33 godine može boriti s najboljma, a kako godine odmiču, sve je bolji i bolji. Nadamo se kako je ovo samo najava za dalje i da nismo vidjeli sve od njega na velikim turnirima. 

Marin Čilić - Carlos Alcaraz (3-6, 6-3, 4-6, 6-4, 3-6)

Tijek meča pratite ovdje:

Peti set:

3-6 - Kraj nakon četiri sata velike bitke. Marin je odigrao maestralno, ali Carlos Alcaraz bio je bolji u petom setu i zasluženo slavio. No, kako je Čilić odigrao... Ovo je bio još jedan njegov meč za pamćenje, no nažalost priču završava u osmini finala. A sve je zamirisalo na 2014. godinu...

3-5 - Uvjerljiva Marinova predstava. Servis je bio sjajan, smanjio je na 5-3 i sada će pokušati opet preokrenuti Alcaraza koji servira za meč. 

2-5 - Jako maloooo je falilo. Alcaraz je vodio 30-0, Marin je izjednačio, no Alcaraz kao da je dobio novu snagu u petom setu. Poletniji je i energičniji, udarci su mu jači i precizniji. Osvojio je dva poena zaredom i poveo 5-2. Marin servira za ostanak u meču. 

2-4 - Nakon velike muke sa servisom, ovaj put je Čilić bio uvjerljiv i smanjio na 4-2. Ima li snage u njegovim udarcima za još jedan veliki preokret?

1-4 - Veliki problemi za našeg tenisača. Alcaraz je potvrdio break i vodi 4-1. Izgleda svježije od Marina u ovim trenucima, agresivniji je i konkretniji. Osvojio je četiri gema u nizu. Idemo, Marine, možeš ti to!

1-3 - Kakva šteta. Zakazao je Marinu servis u petom setu, Alcaraz ga je pročitao, bio je agresivan i s nulom napravio break za 3-1. Može li se Marin opet vratiti? Idemo, Čila!

1-2 - I jedan i drugi jedva stoje na nogama, ali ne odustaju. Borba za svaki poen, potrebno je izrovati teren kako bi se došlo do gema. Alcaraz je imao 40-0, no uporni Marin grize samo tako. Vratio se opet, zapaprio Španjolcu, ali nije uspio do break šanse. Alcaraz vodi 2-1, Marin sada servira. 

1-1 - Kakva šteta. Sve ono što je ispromašivao Alcaraz u četvrtom setu, sada mu se vratilo i odmah je Marinu uzvratio breakom. Kakva drama, ovaj meč neće završiti do sutra. 

1-0 - Kakav početak seta za Marina! Bio je agresivan na reternu, natjerao je Španjolca na pogreške i iskoristio odmah prvu break loptu za 1-0 u petom setu. Idemoooooooooooo! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled