Obavijesti

Sport

Komentari 76

Marinela i otac dočekali Hrgu: 'Već sutra dajte mi veliko ime!'

Marinela i otac dočekali Hrgu: 'Već sutra dajte mi veliko ime!'

Filip je dan nakon pobjede nad Grkom Kartozijom otkrio da bi njegov idući meč protiv Rydella Bookera trebao biti 7. studenog na Floridi. "Joshuin protivnik iz 12. meča meni je bio u prvome", kaže

VIDEO

Riješio je Grka Alexandrea Kartoziju za 11. profesionalnu pobjedu u isto toliko mečeva, a sad se okreće meču protiv Amerikanca Rydella Bookera za mjesec dana. Hrvatski boksač Filip Hrgović (28) dan nakon dominantne pobjede iznio je dojmove pred novinarima.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović pjeva "Grkinju"

Pokretanje videa...

Hrgović pjeva "Grkinju" 00:46

Hrga je letom preko Amsterdama sletio u Zagreb oko 13.20 i održao konferenciju za medije u "Franji Tuđmanu". Za uvod, njegova pjesma "Geni kameni" Marka Perkovića Thompsona, a na dočeku supruga Marinela, otac Pero i brat Ivan.

- Hoćete da zapjevam - pitao je novinare dobro raspoloženi Hrga.

POGLEDAJTE INTERVJU S HRGOVIĆEM: 

- Hvala vam svima na lijepom dočeku. Mislim da ga nisam zaslužio, ali što je tu je. Vratio sam se u akciju nakon deset mjeseci. Uvodni meč da ponovno osjetim kako je biti u ringu. Protivnik je bio takav kakav je bio nakon deset mjeseci stanke, po mjeri. Završilo je na malo dramatičan način, nadam se da će sve biti dobro s njim i da je u redu. Drago mi je da sam ponovno boksao i već nakon mjesec dana boksam ponovno pa mjesec dana opet, još dva meča do kraja godine. Jako sam sretan da sam ponovno u akciji - rekao je Hrga i dodao:

- Rekao sam da ću se boriti s kim god i kad god. Na mojim menadžerima je da dogovaraju borbe. Prozivam velika imena već dugo, znamo da je svima rizično boriti se sa mnom. Što se mene tiče, već sutra bih se borio s velikim imenima. Mojih prvih 11 borbi protivnici su bori nego oni protiv kojih su se borili neki aktualni svjetski prvaci. Svi imaju pozitivan skor i imao sam ih dosta dobrih. Na njima je da vode moju karijeru u pravom smjeru, ali ja se osjećam trenutačno spremnim za borbu protiv bilo koga na svijetu.

- Moj sljedeći meč će biti 12., a Joshua se tad borio s čovjekom s kojim sam se ja borio u prvome, to govori o kvaliteti protivnika. Što se tiče poraza, normalno da bi me vratio deset koraka unatrag i sigurno ne bi bio dobar u ovoj fazi. Ako fanovi ne budu zadovoljni protivnikom, evo krivca, moj menadžer - nasmijao se Filip.

- Booker? On mi je bio jedan od vještih sparing partnera, dečko je stvarno tehnički dobar. Nije u najboljim godinama boksačkim, budimo realni, 39 mu je. Nije na mojoj razini, ali je jako vješt. I u meču protiv Puleva prvih par rundi je vodio, ali je poslije pao, nije mogao pratiti tempo. Ovisi u kakvoj će formi doći, vidi li to kao priliku ili ide po pay-day, što se kaže. Ne treba ga podcijeniti. Borac je za kojega se trebam ozbiljno spremiti, bili smo skupa u kampu, skenirao me. Najvažnije je da se ta borba održi s obzirom na ovu situaciju u svijetu. Datum je 7. studenog, a trebao je biti 23. listopada. Meč će biti na Floridi.

- Danas bismo trebali napraviti plan priprema za sljedeća dva meča i hoću li ići u Miami, hoće li Pedro doći tu. Željko i ja moramo se oko toga dogovoriti. Ako ću ići, trebam putovati u idućih nekoliko dana, nema puno vremena. Druga opcija je da on dođe tu. Vidjet ćemo što je najbolja opcija s obzirom na sve ove mjere. Amerika je posebna što se tiče svega, ne samo boksa i veselim se povratku na njihovo tržište.

Menadžer Željko Karajica osvrnuo se na kritike o preslabim protivnicima u ovoj fazi karijere.

- Otkad smo skupa, nakon treće, četvrte borbe bilo je: kad će jači protivnici? Govorio sam prije Mansoura kako ćete pustiti takvog čovjeka koji je bio sedmi na svijetu? Komentara će biti što god da napravimo. Jedni će slaviti, drugi plakati. Filip je u pravu, gradimo polako tu tešku kategoriju. Po IBF-u smo broj šest. Nije samo ući u ring, nego u pozadini trebaju pasti dogovori. Dillian Whyte čeka dvije godine na meč za titulu, a sad je izgubio od Povjetkina i to ga je unazadilo. Nije to tako jednostavno. Ovi koji žele jače borce, volio bih samo da prođu s nama od svlačionice do ringa, da vide kako je to nakon deset mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 76

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo