Obavijesti

Sport

Komentari 171

Subašić: Ma dosta o Ronaldu, gledam ga svaki dan na TV-u

Subašić: Ma dosta o Ronaldu, gledam ga svaki dan na TV-u
3

Ždrijeb je htio Portugal, a možda je i bolje tako nego neka manja reprezentacija koja se zatvori i ne možeš im prići. Možemo napraviti velike stvari, rekao je Danijel Subašić

VIDEO

Hrvatska je jedan od većih 'malera' osmine finala Eura u Francuskoj. Mislili smo da smo izbjegli sve prepreke pobjedom protiv Španjolske kad ono - Portugal.

- Mogli smo dobiti i lakšeg protivnika, ali mislim da će sve ovisiti o nama i našoj igri. Vjerujemo u prolaz. Možemo se nametnuti i protiv Portugala. Mi smo jedna od najboljih reprezentacija na Euru. Sve ovisi o nama, a naš vezni red je daleko najjači ovdje. Siguran sam u prolazak - rekao je Nikola Kalinić pa dočekao prvo današnje pitanje o Cristianu Ronaldu:

- Ma on je jedan od najboljih na svijetu, ali oni su nekako previše ovisni o njemu. Vidjet ćemo kako ga čuvati, izbornik će nam to reći. Bit će ga teško čuvati, zna se kakav je igrač. Jaki su individualno, pogotovo prema naprijed, jako su ofenzivni iako nisu dominirali u ove tri utakmice. Nikad se ne zna kod njih, mogu odigrati dobro i loše, ali ponavljam, sve ovisi o nama. Ovo je prilika generacije, no mogli smo i malo lakše proći u osmini finala.

Francuska EURO 2016

Nikola u Fiorentini igra sjajno, a to je pokazao i u utakmici sa Španjolcima.

- Iza mene je stvarno dobra sezona, iskoristio sam priliku koju mi je izbornik dao. Vidjet ćemo kako će dalje biti, no mi napadači dosta ovisimo i o ostatku ekipe.

Po mnogima Hrvatska na Euru igra najljepši nogomet.

- Drago mi je što nas svi stavljaju među favorite, ali moramo napraviti velik rezultat, a ne stati na ovome. Pamtit će nas samo ako napravimo pravi rezultat na Euru - zaključio je Nikola Kalinić, a pred medije stao Danijel Subašić.

- Portugal je jaka ekipa, prema naprijed su stvarno individualno jaki. Nisu odigrali ove tri utakmice na nekom visokom nivou, ali to je ipak Portugal s jednim od najboljih igrača svijeta.  No mi smo puni samopouzdanja s obzirom na to kako smo odigrali do sada - rekao je Subašić pa dodao:

- Pritisak? Odigrali smo super do sada, no nema ovdje lagane utakmice. Ždrijeb je htio Portugal, možda i bolje tako nego neka manja reprezentacija koja se zatvori i ne možeš im prići. Možemo napraviti velike stvari, ali imamo utakmicu s Portugalom i sada samo o tome razmišljamo. Gdje je još finale?! U subotu treba izaći kao što smo i do sada, ginuti na terenu jedan za drugoga i to je to.

Protiv Španjolske proslavio se obranom penala Sergiju Ramosu. Svjetskim medijima ubrzo se proširila informacija kako mu je Modrić sugerirao gdje će pucati njegov suigrač iz Reala. Portugalce je zanimalo hoće li tako biti i s Ronaldom.

- Prije utakmice uvijek gledam kako tko puca, ali sigurno da je lijepo kada jedan moj Zadranin tako brine o meni i svima nama. Možeš predvidjeti gdje će tko pucati, ali, ponavljam, igraš protiv najboljih igrača na svijetu i sve je moguće. Ma dosta mi je više pričati o tom penalu, staneš na gol, čekaš i pogodiš ili ne. Možda sam izašao malo naprijed kod penala, ali što sada.

Hrvatska nikad još nije pobijedila Portugal.

- Možda je sada red da i Portugal srušimo. Nismo nikad pobijedili ni Španjolsku pa smo to prekinuli.

Dočekao je i  Subašić još jedno pitanje o Ronaldu...

- Ma dosta je više priče o Ronaldu, ne da mi se više o njemu. Gledam ga svako malo na televiziji - nasmijao se Subašić pa pohvalio hrvatske navijače:

- Divno je kada izađeš na zagrijavanje i vidiš tu atmosferu. Igrao sam i Ligu prvaka, ali to nije ni blizu. Nadam se i da će sve opet biti u redu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku