Obavijesti

Sport

Komentari 128

Caktaš: Pritisak me prati kroz cijelu karijeru! Bjelica: Neki iz HNL-a ne smiju nam dati igrače

Caktaš: Pritisak me prati kroz cijelu karijeru! Bjelica: Neki iz HNL-a ne smiju nam dati igrače

Koze zglobove bandažiraju na terenima na kojima sam počeo, toliko su loši bili. Kad vidim kako u Osijeku rade, ne vidim način da do kraja sezone oba pokala ne budu u vitrini, rekao je novopridošli Petković

VIDEO

Nogometaši Osijeka završili su pripreme za proljetni dio sezone u kojem će se boriti za prvenstvo i kup. Trener Nenad Bjelica zadovoljan je odrađenim u Poreču.

Osijek je predstavio nova pojačanja, krilnog napadača Vinka Petkovića (26) i ofenzivnog veznjaka i kapitalca Miju Caktaša (29). Dolazaka će, kaže Bjelica, biti još. U svom istupu "oprao" je i neke rivale iz HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek predstavio nova pojačanja

Trener Osijeka rekao je par uvodnih riječi o novim igračima.

- Miju svi dobro znate, dugogodišnji uspješan igrač Hajduka s puno golova i asistencija u HNL-u. Prošlog ljeta nam nije uspjelo, sad je, baš mi je drago što smo se sad uspjeli dogovoriti - rekao je Bjelica pa dodao:

- Tu je i Vinko Petković, zadnjih šest mjeseci je odradio vrlo dobro u Hrvatskom dragovoljcu, ima brzinu i to nam treba. Pokazao je da može biti igrač za Osijek. Želim mu puno zdravlja i vjerujem da će nam pomoći u ostvarenju ciljeva.

Osijek i Haladas u Poreču odigrali prijateljsku utakmicu

Šibenčanin Petković presretan je dolaskom u Osijek.

- Izuzetna čast mi je što sam s vama ovdje, što sam dobio priliku boriti se za vrh. Nadam se da ću zadovoljiti i navijače i publiku, hvala treneru Bjelici na prilici. Željan sam i gladan uspjeha, želim napredovati skupa s momčadi - rekao je hitronogi krilni napadač.

Zvijezda ovog prijelaznog roka ipak je Caktaš, koji je raskinuo sa saudijskim Damacom pa potpisao za Osijek.

- Tu sam već nekoliko dana. U Poreču sam odradio dva treninga, danas će mi biti prvi trening s cijelom momčadi. U kratkom vremenu upoznao sam se s igračima koje do sad nisam poznavao. Neće prilagodba biti duga - uvjeren je Caktaš.

Split: Utakmica 18. kola Prve HNL, HNK Hajduk - NK Lokomotiva

'Koze su bandažirale zglobove tamo gdje sam ja igrao'

Petković je raskinuo s Dragovoljcem zbog neisplate plaća, a oduševljen je svime što je zatekao u Osijeku.

- To je jedna nova vrsta profesionalizma, daleko najveći iskorak u mojoj karijeri. Momci su toliko svi unutra, toliko svi žive za taj jedan cilj. Ne vidim mogućnost da ti pokali ne završe u Gradskom vrtu - rekao je Petković pa dodao:

- Koze zglobove bandažiraju na terenima na kojima sam počeo, toliko su loši bili. Moja brzina će u Osijeku doći do izražaja i tu ću biti još bolji. Odigrao sam dvije prijateljske za Osijek i uz malu minutažu uspio ući u tri-četiri šanse. Ranije sam igrao u momčadima koje su igrale na kontre, bile dosta slabije pa nije bilo ni prilika. Očekujem dobar učinak.

Hoće li Caktaš debitirati već za vikend, bilo je pitanje za Bjelicu.

- Bio je bolestan desetak dana prije nego što je došao u Osijek. Vidjet ćemo u kakvom je stanju. Po onome što sam vidio, mislim da će biti spreman. Igrač njegove kvalitete uvijek može konkurirati - rekao je Bjelica.

'Prvenstvo nikad nije bilo neizvjesnije'

Caktaš je usporedio saudijsku i hrvatsku ligu.

- Saudijska liga ima svoje kvalitete, ali HNL je puno ozbiljnija liga. U HNL svih 11 igrača kad istrči tu ima kvalitete, a tamo su nositelji kvalitete stranci - rekao je.

Navijači Hajduka nisu bili presretni Caktaševim prelaskom u Osijek. Pojavio se i transparent na kući...

- Mene kroz cijelu karijeru prati taj neki pritisak i to me samo tjera još više naprijed. Znam se jako dobro nositi s pritiskom i nikad mi to nije utjecalo na odluke u karijeri - rekao je Caktaš pa dodao:

- Nadam se da ću opravdati sva ta očekivanja. Čekaju nas jako dobre utakmice, imamo se za dosta toga boriti i jedva čekam da sve počne. Nadam se da će sve biti u redu.

Godinama ste bili u Hajduku i niste uspjeli skinuti Dinamo, ali Osijek i Rijeka sad su poravnati s "modrima".

- Prvenstvo definitivno nikad nije bilo neizvjesnije. Mi samo moramo gledati sebe, ne druge momčadi i to će biti dobro.

Je li borba za prvenstvo bila jedan od motiva dolaska u redove "bijelo-plavih"?

- Svaki igrač živi za to da nešto napravi i nešto osvoji. Imamo priliku i u kupu i prvenstvu. Nitko sretniji od nas ako nešto uspijemo osvojiti.

'Ne znam hoću li izvoditi penale'

Hoćete li penale izvoditi?

- Nisam uopće išao za tim. Tek sam došao, to je na treneru da to odluči - nasmijao se Caktaš, a Bjelica se ubacio pitanjem:

- Jesi li spreman?

- Jesam! - odgovorio je Caktaš.

Broj 11?

- Ma nema posebne simbolike. Nikad mi to kroz karijeru nije bilo nešto bitno.

U HNL-u ste zabili 81 gol u 185 nastupa. Već do kraja ove sezone možete prestići nekoliko igrača na vječnoj ljestvici strijelaca HNL-a. Čak i pomoćnog trenera Osijeka Ninu Bulu.

- Ne mogu vam to obećati... Da sam mislio o tome, sam sebi bi stvorio neki pritisak i od golova ne bi bilo ništa. Stavljati sebi neki dodatni pritisak nema smisla. To u ovom trenutku ne mogu.

'Stižu lijevi bek i veznjak'

Bjelica je najavio dolazak još dva-tri igrača do kraja prijelaznog roka.

- Kao što ste vidjeli, naša dva vezna igrača Vedran Jugović i Darko Nejašmić nisu s nama mogli odraditi pripreme. Tražim jednog zadnjeg veznog i jednog lijevog beka. Blizu smo realizacije jednog igrača. Vjerojatno ćemo potražiti i jednog napadača. Radi se o igračima uglavnom iz inozemstva - rekao je Bjelica pa "oprao" rivale:

- Teško je dovesti iz HNL-a igrača. Neke klubovi nam ne smiju dati igrače, a iz slabijih klubova to možda nisu igrači za Osijek.

Miereza nikako da krene. Promašio je penal protiv Tabora.

- Htjeli smo Miereza podići penalom, sad smo ga još malo spustili. Mihret Topčagić je odličan za svoje godine, bio je na skoro svakom treningu u vrhu po pretrčanim metrima, akceleraciji. Tu je i Mirlind Daku.

Koliko ste zadovoljni Marijem Jurčevićem? Nije se naigrao u prvom dijelu prvenstva.

- Mi smo Bočkaja prodali kao lijevog beka, ali on nije lijevi bek, on je po meni krilo. Kod nas je igrao beka silom prilika. Sad ćemo dovesti igrača koji će, nadam se, biti na Perinoj razini. Imamo i Marija koji je imao ozljedu pa ispao iz forme, ali na pripremama je bio dobar, agresivan... - zaključio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve