Obavijesti

Sport

Komentari 58

Tudor: Prvenstvo će biti jako, ali nećemo se boriti za naslov

Tudor: Prvenstvo će biti jako, ali nećemo se boriti za naslov
1

Svi ćemo se složiti da će ovo biti jako prvenstvo, ali ne što se tiče borbe za prvaka. To može vidjeti i laik. To će biti borba za ostalo, rekao je Hajdukov trener Tudor...

VIDEO

Uoči polaska u Zagreb, na utakmicu Superkupa protiv Dinama, Hajduk je predstavio dresove novog tehničkog sponzora Macrona. Kao što smo već pisali, crveno-plava garnitura doživjela je minimalne promjene, dok je bijela po prvi put izrađena u ''body fit'' varijanti, od materijala koji prijanja uz tijelo.

- Pripreme su bile odlične. To govori svaki trener, pa ću tako reći i ja. Momci su radili dobro, napravili smo kompletan program. Postigli smo i drugi cilj, nema ozlijeđenih - rekao je Igor Tudor i nastavio:

-  Ne iznenađuje me da moj Hajduk teži kombinatorici. Pa svi teže, ne može postojati drugi nogomet. Ne sviđa mi se ta podjela na Hajduk koji igra kombinatorno, a neki drugi na trku i agresiju. Zašto ne bismo bili kompletni, imali i jednu i drugu fazu, da igramo u oba smjera?

Novi igrači?

- Pet utakmica smo odigrali, bitno mi je bilo da svi imaju minutažu, da budu spremni i u optimalnoj formi. Kadar je taj koji je, utakmica je puno, nadam se da ćemo u Europskoj ligi proći dalje. Uskoro kreće ritam srijeda - nedjelja koji bi trebao potrajati ako budemo dobri. Bit će prilike za sve - kaže Tudor.

Borba za trofej?

- Ni jedni ni drugi nećemo biti u top formi jer nije prošlo dovoljno vremena. Nedostajat će nam tjedan, dva rada. Kako god to zvučalo čudno, rad i prijateljske utakmice su jedno, a službene su nešto drugo. Mi smo znatiželjni da vidimo plodove rada, vjerojatno neće biti ni svi igrači na 100%, ali igrajući sve utakmice i treninge ne može se vidjeti prava slika. Ona će se vidjeti tek kad se momčad osvježi i uđe u natjecateljski ritam.

- Svi ćemo se složiti da će ovo biti jako prvenstvo, ali ne što se tiče borbe za prvaka. To može vidjeti i laik. To će biti borba za ostalo. Mi smo napravili velike iskorake, no ne kao Split i Rijeka. Iako smo mi nekako iza što se tiče kadra, mi ćemo itekako biti aktivni i skupo prodati svoju kožu svakome. Po četiri puta igramo sa svakim i moj zadatak je da Hajduk u svakoj utakmici iskrvari i da se svaka momčad dobro namuči da nam uzme bodove.

Tudor ima priliku ponovno uzeti trofej na Maksimiru.

- Naše šanse rastu jer se igra jedna utakmica. Favorit ne pobjeđuje uvijek, u jednoj utakmici imamo više šansi nego što bismo imali da se igraju dvije. Šteta što igramo u gostima. Superkup na žalost ne daje jednake šanse jer se igra kod jedne momčadi. To s moralne i sportske strane nije korektno, ali tako je u cijelom svijetu. 

Maloča: Dinamo je favorit

Igrali smo jako dobre utakmice, pohvatali smo sustav. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, ali ćemo se uskoro kompletirati. U jednoj je utakmici sve moguće. Dinamo je veliki favorit, imaju novca, kupuju igrače od tri, četiri milijuna eura, no mi idemo po rezultat, rekao je Maloča i komentirao mogući odlazak u Bešiktaš.

- Imam kontakte s puno klubova, tako i Bešiktašem. Ja ću u dogovoru sa zastupnikom odlučiti što je najbolje za moju karijeru i za Hajduk jer su Hajduku novci potrebni. 

Jozinović: Nikome neće biti lako protiv nas

Odradili smo vrlo kvalitetne pripreme, spremni smo za sezonu. Ove godine idemo bez pritiska, pogotovo s puno mladih igrača. Treba biti realan, Dinamo dovodi igrače od dva, tri milijuna eura, Split i Rijeka dovode iskusne i bivše reprezentativce, trebamo i mi biti realni. Ali da nikome neće biti lako protiv nas, neće, mi ćemo dati sve od sebe, rekao je Jozinović.

Hajduk smijenio Jarnija

Robert Jarni smijenjen je s pozicije trenera juniora. Umjesto njega će na klupu Stipe Balajić. Novi direktor omladinske škole bit će Zdravko Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku