Obavijesti

Sport

Komentari 109

Portugal ili Italija neće vidjeti SP! Evo zašto je to sjajna vijest i za hrvatske reprezentativce...

Portugal ili Italija neće vidjeti SP! Evo zašto je to sjajna vijest i za hrvatske reprezentativce...

Izvučeni su parovi play-offa za SP. Italija će igrati protiv Ademija i Sjeverne Makedonije, a Portugal protiv Turske. To znači kako će Portugalci i Talijani, ako slave u polufinalu, morati jedni preko drugih do karte za Katar

VIDEO

Njemačka, Danska, Francuska, Hrvatska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska i Nizozemska. To je deset europskih reprezentacija koje su izborile Svjetsko prvenstvo u Kataru osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini. 

Pokretanje videa...

Navijači Uniteda o Ronaldu VIDEO

Za Europu su ostala su još tri mjesta za koja će se 13 reprezentacija boriti na tri turnira. Danas u Zürichu održan je ždrijeb play-offa za SP, a sada i možemo reći kako Italija ili Portugal neće vidjeti Katar. Naime, kuglice su ih smjestile na isti turnir pa će aktualni i bivši europski prvak eventualno međusobno odlučivati o putniku na Svjetsko prvenstvo.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

No, prvo moraju apsolvirati polufinale. Italija će igrati protiv Arijana Ademija i Sjeverne Makedonije, a Portugal protiv Turske. Pobjednik drugog dvoboja bit će domaćin finala.

Vjerujemo kako su i iz HNS-a sa zanimanjem pratili ovo izvlačenje. Obzirom da Portugal ili Italija neće vidjeti SP, to znači kako je Hrvatska sve bliže tome da završi u drugoj jakosnoj skupini u ždrijebu za glavni turnir.

Euro 2020 - Group E - Poland v Slovakia

Na prvom turniru Škotska će ugostiti Ukrajinu, a Wales Austriju. Pobjednik prvog dvoboja bit će domaćin u finalu play-offa. Robert Lewandowski i Poljska gostuju kod Rusije, a Zlatan Ibrahimović i Švedska ugostit će Češku. Pobjednik prvog dvoboja bit će domaćin finala.

Dodatne kvalifikacije na rasporedu su od 24. do 29. ožujka. 

Parovi play-offa:

Škotska - Ukrajina
Wales - Austrija

Rusija - Poljska
Švedska - Češka 

Italija - Sjeverna Makedonija
Portugal - Turska 


- Ovo je jako težak ždrijeb za nas. Sjeverna Makedonija je jako dobra, a ako pobijedimo, igrat ćemo u gostima protiv Portugala ili Turske - rekao je talijanski izbornik Roberto Mancini.

Podsjetimo, Portugal i Italija su plasman na SP prokockali u posljednjem kolu kvalifikacija. Italija je remizirala sa Sjevernom Irskom i završila kvalifikacije na drugom mjestu iza Švicarske, a Portugalce je šokirala Srbija golom Mitrovića u posljednjim minutama. Tim golom Srbi su pobijedili 2-1 i izborili Katar te tako stavili Cristiana Ronalda u najtežu moguću situaciju. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia

SP u Kataru moglo bi mu biti i posljednje natjecanje za reprezentaciju. I dalje igra na vrhunskoj razini, ali 36 mu je godina i neće moći trajati cijelu vječnost. Na SP-u nastupio je četiri puta, a postao bi tek četvrti u povijesti koji je nastupio na pet Mundijala. Prije njega to je za nogom pošlo Antoniju Carbajalu, Lotharu Matthäusu i Rafaelu Marquezu. Bio bi to kraj iz snova jedne veličanstvene karijere, no prvo će morati pobijediti europskog prvaka.

Euro 2020 - Final - Italy v England

S druge strane, novo propuštanje Mundijala bilo bi težak udarac za Talijane. Nije ih bilo na SP-u u Rusiji, nisu se baš ni proslavili u Brazilu i JAR-u, a u Njemačkoj 2006. godine su osvojili. Nakon osvajanja Eura mislili su da imaju sve kapacitete i za naslov svjetskog prvaka, no zapeli su u kvalifikacijama. A sada moraju preko najteže stepenice do Katara. 

POGLEDAJTE kako izgleda snimanje pjesama kod producenata

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja