Obavijesti

Sport

Komentari 180

Real lako s Granadom, Luki sat vremena i sjajna šansa za gol

Real lako s Granadom, Luki sat vremena i sjajna šansa za gol
5

Real Madrid je u 3. kolu Primere s 3-0 dobio Granadu. Debitirao je od prve minute i Luka Modrić, stvorio sjajnu šansu i skoro sam zabio gol. Luka je zigrao sat vremena

VIDEO

Real Madrid upisao je prvu pobjedu nakon 3. kola španjolskog prvenstva. S dva gola Cristiana Ronalda i jednim Higuaina Madriđani su s 3-0 dobili Granadu.

U sastavu Reala od prve je minute priliku dobio Luka Modrić. Usprkos slabijoj formi zbog propuštenih priprema u igri hrvatskog reprezentativca, u prvi pola sata susreta, to se nije osjetilo. Samo četiri su minute bile dovoljne Luki da stvori priliku za Real. Modrić je gurnuo loptu prema Callejonu koji je loše pucao posred gola što je obranio vratar Granade Tono.

Svega koji trening i nastup u završnici susreta Superkupa protiv Barcelone bilo je dovoljno Luki Modriću da se uklopi u Real. Prvu provjeru svog trenera, koji mu je danas dao prednost pred Mesutom Ozilom,  hrvatski je reprezentativac opravdao.

Luka je ušao i u nastavak susreta no napustio je travnjak nakon nepunih sat vremena igre, pri vodstvu Reala 2-0, ispraćen pljeskom s tribina Santiago Bernabeua. Prije nego je izašao iz igre Modrić je umalo svoj debi u Realu okrunio i prvim golom. Oslobodio se svog čuvara i stvorio prostor za udarac, ali njegova je lopta za malo prošla pokraj vratnice.

Cristiano Ronaldo zabio je prvi gol za Real u 26. minuti susreta na proigravanje Callejona, a u 53. mu je loptu dodao Marcelo. Akcija je krenula upravo od Luke Modrića.

Gosti su od 60. minute igrali s igačem manje zbog isključenja Borje Gomeza nakon dvostrukog žutog kartona zbog grubog prekršaja. S igračem više Real je lako stvarao šanse, a jednu je realizirao Higuain u 76. minuti.

Ronaldo stigao do 150. gola u dresu Reala

Dva gola protiv Granade prva su prvenstvena Cristiana Ronalda u novoj sezoni. Trebala su mu čak tri kola da zabije u Primeri.

U strijelce se upisao već u Superkupu, ali u prvenstvu je čekao do trećeg susreta. Protiv Granade je dvaput zatresao mrežu i tako stigao do svog 150. gola u dresu Reala.

Ronaldu je ovo četvrta sezona u dres 'kraljevskog kluba' i već se stigao do 10. mjesta poretka najboljih strijelaca svih vremena u Realu.

Raul je u svojih 16 sezona, od 1994. do 2010., u Realu stigao do 232 gola, Alfredo Di Stefano u 11 sezona u Realu, od 1953. do 1964. zabio 308 golova, a Santilla je stao na 290 golova u 17 sezona igranih od 1971. do 1988. godine.

Modrić napustio igru uz pljesak

Luka Modrić iz igre je izašao u 58. minuti susreta. Zamijenio ga je Mesut Ozil. Santiago Bernabeu hrvatskog je igrača ispratio velikim pljeskom. Luka je pokazao koliko vrijedi. Za to mu je bilo dovoljno samo nekoliko minuta igre. 

Modrić je dobio sat vremena na travnjaku, dovoljno, procijenio je njegov novi trener Jose Mourinho svjestan kako mu nedostaju treninzi i kondicija za cijeli susret. Luka je posljednjih tjedana trenirao sam u Londonu, ali kako se čini uz Portugalca i 'galacticose' brzo opet hvata formu.

Luka skoro zabio i prvi gol

Luka Modrić i u nastavku susreta pokazao je zašto ga je Real toliko silno želio u svom sastavu. Upravo je od hrvatskog igrača krenula akcija koja je dovela do drugog gola Reala. Luka je loptu gurnuo do Marcela, a on pronašao Ronalda koji je po drugi puta matirao golmana Granade

Debi od prve minute

Luka Modrić dobio je priliku zaigrati od prve minute u sastavu Reala protiv Granade u 3. kolu Primere. Madriđani vode  od 26. minute 1-0 golom Cristiana Ronalda, no prvu pravu šansu na susretu za momčad Jose Mourinha stvorio je Luka Modrić.

Hrvatski je reprezentativac već u četvrtoj minuti opravdao povjerenje portugalskog trenera koji je na klupi ostavio Mesuta Ozila i dao priliku Modriću. Luka je pronašao sjajno u prostoru Callejona koji je tukao previše posred gola, lako obranjivo za gostujućeg vratara. Nakon pola sata igre ponovno je Modrić pronašao suigrača. Dugom loptom uposlio je Ronalda no sudac je pokazao na zaleđe.

Nakon desetak minuta odigranih u uzvratu susreta Superkupa, ovo je pravi debi Luke Modrića za madridski Real, u početnom sastavu od prve minute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu