Obavijesti

Sport

Komentari 13

Pravi kralj All England Cluba: Sokol čuva navijače od izmeta

Pravi kralj All England Cluba: Sokol čuva navijače od izmeta
3

Moj sokol izniman je profesionalac. Još nije zakazao. Uostalom, malo bi bilo nezgodno da Murray ugazi u ptičji izmet, rekao je službeni sokolar Wimbledona

VIDEO

Ujutro u šest već smo u All England Clubu. Moj Rufus tad uzbuđeno pretražuje središnji teren, svaki centimetar. Nema toga goluba koji mu se uspio sakriti, ponosno kaže Wayne Davis, službeni sokolar turnira.

Već devet godina uživa, kako kaže, u najljepšem poslu na svijetu. 

- Moj sokol izniman je profesionalac. Još nije zakazao. Uostalom, malo bi bilo nezgodno da Murray ugazi u ptičji izmet ili da, zamislite samo, na kraljicu padne određeni sadržaj s neba - nasmijat će se 53-godišnjak iz Northamptonshirea.

Mnogi su ljubomorni na Rufusa. Puno bi sokolova htjelo na njegovo mjesto

Što se kraljice Elizabete tiče, nema opasnosti. Prošle godine posjetila je Wimbledon, što je bilo prvi put nakon 1977. godine. 

- Jedanput se Rufus poprilično unio u svoj posao, pa je naganjao golubove po cijeloj četvrti. Jedva smo ga vratili. Nakon toga smo mu ugradili radioodašiljač da ga možemo pratiti - izjavio je Wayne Davis.

Ponosno ga zove kraljem ptica:

- Ma on je tigar u Wimbledonu. Lav!

Engleska kraljica imala ga je priliku upoznati. I on je član Wimbledona

Ovaj tradicionalni oblik “čišćenja” terena i danas je itekako djelotvoran. 

- Nekad bude i gadnih scena. Ali ne očekujete li valjda da ih privodi na sud - našalio se na kraju ponosni sokolar, tek jedan od zanimljivih zaposlenika koje možete susresti na najcjenjenijem teniskom turniru.

Suzanne najviše voli šišati Rafaela Nadala, Derrek Dimmer brižno čuva 54.500 loptica, a Seawardova kosilica uvijek je podešena na 10 milimetara. Bez njih nema ni turnira!

‘Bondarenko u boji loptice’ 

Već godinama radim kao službena frizerka turnira. Bilo je svakakvih iskustava. Jednom je tenisačica Bondarenko tražila da je obojim u boje loptice, rekla je Suzane Strong.

‘Nas 180 pazi na teniske terene’

Držimo travu na visini od oko 10 milimetara. Ukupno nas je 180 i pazimo na sve terene, rekao je Eddie Seaward. Već 22 godine održava travnate terene u klubu.

Pazimo na svaki as, prvi servis...

Naš posao možda nije toliko uzbudljiv, ali itekako ga volimo. Pazimo na svaki prvi servis, svaki as, svaki detalj iz meča, kaže Alan Flack, jedan od 120 statističara.

Čovjek od milijun lopti 

Oko 54.500 loptica treba nam za jedan turnir. Od kada sam u Wimbledonu, preko mene je prošlo sigurno 1,6 milijuna loptica, rekao je Derek Dimer, koji pazi na opremu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku