Obavijesti

Sport

Komentari 83

Predzadnji klub lige očitao je Dinamu lekciju iz nogometa...

Predzadnji klub lige očitao je Dinamu lekciju iz nogometa...
1

Nogometaši Istre u utakmici 25. kola HNL-a pobijedili su aktualnog prvaka Dinamo 2-1 na svom travnjaku. Za Istru su zabili Eliomar i Belle, a za Dinamo Fatos Beqiraj

VIDEO

Kako ne igrati kad ste favorit, pokazao je Dinamo na gostovanju kod pretposljednje momčadi HNL-a, Istre. Aktualni prvaci pobjedom su mogli i matematički osigurati naslov prvaka nakon Hajdukovog poraza od Karlovca, no "modri" kao da su bili negdje drugdje, a ne na utakmici protiv Istre. 

Igrači će me čuti, jako sam ljut, Dinamov trener nakon poraza od Istre

I dok su oni negdje lutali, Istra je "trpala". Prvi gol pao je iz čiste pogreške pomoćnog suca koji nije vidio da je lopta Asimu Šehiću pobjegla u gol-aut. Šehić je prošao kraj Igora Bišćana koji se nakon četiri mjeseca vratio u momčad. Povratnu loptu u mrežu je pospremio Eliomar.

 Igrali smo katastrofalno, nonšalantno. Jako sam ljutit na svoje igrače, reći ću im to sve u lice - rekao je Vaha nakon utakmice.

Kao da to prvi gol nije bio dovoljan da trgne "modre". Istina, imali su nekoliko prilika, ali jalova je to inicijativa bila. Na trenutke se nije znalo tko je prva, a tko 15. momčad lige. I dok su igrači Vahida Halilhodžića razmišljali kako će u drugom dijelu stisnuti gas i stići taj jedan gol prednosti, Istra je povela 2-0! Kamerunac Henri Belle zabio je eurogol. Sjajno se okrenuo i sa 16 metara zabio u rašlje kraj nemoćnog Ivana Kelave.  Sudac Burilo do kraja prvog dijela propustio je dosuditi čisti penal za Istru nakon Bišćanovog igranja rukom. A javio se Vaha.

- Suđenje je bilo katastrofalno. Sve ovo ne umanjuje zasluženu pobjedu Istre, a mi ovakve golove ne smijemo primati rekao je Vaha koji je u 85. minuti dobio crveni karton.

Mi ne smijemo primati onakve golove. Ali suđenje je bilo katastrofalno, požalio se Halilhodžić

I kad se mislilo da će Dinamo u drugom dijelu pokazati zašto je aktualni prvak, Istra je mogla i do 3-0. Strijelac prvog gola Eliomar spustio ih je na zemlju pogodivši prečku. Kelava je "rigao vatru" na svoje suigrače koji su ga ostavili na streljani. 

Probudio se Dinamo u 66. minuti utakmice. Rukavina je nakon jednog 'odbijanca' pogodio stativu, a Fatosu Beqiraju nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za 2-1. No tako je i ostalo što je prvi poraz otkako je na klupu Dinama sjeo Halilhodžić. Vaha je isključen nakon što je žestoko prosvjedovao nakon grubog starta jednog od igrača Istre.

Dinamo će potvrdu naslova pokušati osigurati u sljedećem kolu kad na Maksimir stiže Osijek.

25. kolo HNL-a:

Istra - Dinamo 2-1 (Eliomar 2, Belle 39 / Beqiraj 66)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković