Obavijesti

Sport

Komentari 12

Pregled 2010. godine: Rekordi, izdaje, šokovi i poneka psovka

Pregled 2010. godine: Rekordi, izdaje, šokovi i poneka psovka
6

Sportsku godinu na izmaku obilježili su uspjesi Josea Mourinha i Španjolaca, ali i mnogi skandali. Mamić je opet divljao, Dinamo pokorio Hrvatsku i ispao iz Europe...

VIDEO

Osim Messija, Inieste, Sneijdera i društva, najveće zvijezde najvećeg ovogodišnjeg sportskog spektakla bile su vidovnjačka hobotnica Paul i paragvajska ljepotica Larissa. Federera i Nadala u svijetu tenisa zasjenili su Isner i Mahut. Cibona je, osim financijske krize, preživjela slomljena srca Leona Radoševića, ali i cijele momčadi nakon Kecmanove trice sa sirenom u Areni. Zdravko Mamić opet je divljao, a i mnogi bivši “vatreni” imali su ispade u 2010. godini. Jedan je izbornik otišao, jedan je stigao do vrha, a najveća konstanta je Dinamo, koji je opet pokorio Hrvatsku i opet ostao kratak u Europi. Nova nada leži u 2011. godini...

1. Nakon osam godina Lino otišao s klupe

Početak godine donio nam je europsko rukometno srebro i odlazak Line Červara, koji je na klupi reprezentacije bio od 2002. godine.

2. Najveća seks-afera u hrvatskom sportu

Ozlijeđeni kapetan Cibone Marin Rozić imao je viška slobodnog vremena, pa ga je proveo “šarajući” s djevojkom suigrača Leona Radoševića.

3. Dobri stari Ljubo opet nas razveselio

Proslavio je 31. rođendan u Indian Wellsu svladavši Đokovića, Nadala i Roddicka. Pod stare dane prvi je put osvojio turnir Masters serije.

4. Schumi, bolje bi bilo da si ostao doma

Michael Schumacher vratio se Formuli 1 nakon tri godine, no ostao je bez ijednog pobjedničkog postolja, a sezonu je završio deveti.

5. Ivica Olić nova superzvijezda

Uveo je Bayern u finale Lige prvaka postigavši sedam golova (pet u nokaut-fazi), čime je postao drugi strijelac tog natjecanja.

6. Cibona je pobijedila! Što kažeš? Ma, ništa

Za šest desetinki Dušan Kecman zabio je sa svoje polovice za pobjedu Partizana protiv Cibone u šokantnom finalu NLB-a u Areni.

7. The Special One je opravdao nadimak

Jose Mourinho odveo je Inter od “triplette” osvojivši Seriju A, talijanski kup i Ligu prvaka. Nakon njegova odlaska u Real Inter je potpuno “potonuo”.

8. Majko mila, pa kako im nije dosadilo

Tijekom tri dana na terenu su proveli 11 sati i pet minuta. John Isner u 3. kolu Wimbledona pobijedio je Mahuta 70-68 u petom setu.

9. Hobotnica ukrala show nogometašima

Prva zvijezda nogometnog SP-a bila je hobotnica Paul, koji je nepogrešivo “prognozirao” sve utakmice njemačke reprezentacije.

10. Zbog nje je Paragvaj dobio puno navijača

Larissa Riquelme gledala je utakmice paragvajske repke držeći mobitel među grudima. Bila je najpopularnija navijačica na SP-u.

11. I Nizozemska ima svog karate kida

Nigel de Jong u finalu SP-a nogom je u prsa udario Xabija Alonsa. Tijekom godine slomio je nogu dvojici protivničkih igrača.

12. Utjeha za Ligu prvaka stigla u finalu SP-a

Iniesta, Xavi, Puyol i društvo nisu obranili naslov prvaka Europe s Barcelonom, ali su sa španjolskom reprezentacijom pokorili SP.

13. Odluka koja je razbjesnila Ameriku

LeBron James odlazak u Miami objavio je u TV emisiji “Odluka”. Takvo ponašanje zamjerili su mu svi, a ne samo izdani navijači Cavsa.

14. Blanka dokazala da je najbolja

Osvojila zlata na EP-u i dvoranskom SP-u, Dijamantnu ligu, službeno najbolja europska i svjetska atletičarka.

15. Pod stare dane ušao u legendu

Turci su bili domaćini SP-a u košarci, a crnogorski trener Boša Tanjević izmislio je novu obranu i odveo ih do srebra.

16. Vahid Halilhodžić preporodio Dinamo

S Vahom na klupi “modri” su konačno i u Europi počeli izgledati kao ozbiljna momčad. Opet nisu prezimili u Europi, ali pomak se itekako vidio.

17. Najpoznatiji hrvatski brk donio zlato u Zagrebu

Vaterpolska reprezentacija dosad je svašta osvajala, ali u Zagrebu je prvi put došla do europskog zlata. Ratko Rudić još jedanput je pokazao da je apsolutni kralj među vaterpolskim trenerima.

18. Prosinečki se vratio u Crvenu zvezdu

Nakon 19 godina Prosinečki je opet postao Decembarski. Legenda Crvene zvezde vratila se u klub u trenerskoj ulozi. Mišljenje nacije o tom potezu je podijeljeno, ali Robija nije briga.

19. Mamić se glupirao u HNS-u i divljao u Dinamu

Zdravko Mamić, Vlatko Marković i Igor Štimac napravili su potpuni cirkus od izborne skupštine HNS-a, a nekoliko dana poslije Mamić se “proslavio” i brutalnim vrijeđanjem novinara.

20. Ja sam brend i tko mi što može?

Davor Šuker u HTV-ovoj emisiji “Otvoreno” prozvao se najvećim hrvatskim brendom, a nekoliko dana poslije Nijemci su ga povezali s kladioničarskom aferom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom