Obavijesti

Sport

Komentari 8

Pregled godine: Naše najbolje Igre, Euro '12., odlazak Bilića

Pregled godine: Naše najbolje Igre, Euro '12., odlazak Bilića
4

Godina na izmaku bila je sjajna ako gledamo uspjehe hrvatskih sportaša. Briljirali su na Olimpijskim igrama u Londonu gdje su osvojili šest medalja, od toga tri zlata

VIDEO

Sedma sportska sila svijeta. Da, to je Hrvatska. U kolovozu se Lijepa naša puštala triput. Cijeli je svijet slušao himnu države koja je, ako se uzme u obzir broj zlatnih medalja u odnosu na broj stanovnika, sedma najbolja država svijeta. Osvojili smo rekordnih šest medalja uz čak tri zlata.

Sandra Perković u lipnju je najavila velike stvari obranom europskog zlata u Helsinkiju. U Londonu je pomela konkurenciju i osvojila prvo hrvatsko žensko zlato u povijesti olimpijskih igara. Uveselili su nas i veslači u četvercu na periće, šokirao nas je skromni Giovanni Cernogoraz sa zlatom u trapu, Lucija Zaninović bila je srebrna, rukometaši brončani, a vaterpolisti su zatvorili Igre na najbolji mogući način - zlatom!

Cijela godina bila je puna uspjeha hrvatskih sportaša. Ivica je krenuo trećim mjestom na Sljemenu, a nakon toga je postao "kralj" u Wengenu. Rukometaši su osvojili broncu u Srbiji, Cedevita je igrala finale regionalne lige, rukometašice i košarkašice izborile su Olimpijske igre...

Siječanj 2012. - Ivica i rukometaši

Ivica Kostelić nije uspio postati "kralj Sljemena". Ivica je osvojio treće mjesto u slalomskoj utrci kod kuće. Ali nije bilo vremena z tugu. U Wengenu je profesor to ispravio i osvojio prvo mjesto. 

U isto vrijeme hrvatski rukometaši otišli su u Srbiju na Europsko prvenstvo. U atmosferi koja je bila sve samo ne prijateljska, osvojili smo brončanu medalju i nastavili fantastičan niz uspjeha na velikim natjecanjima.

Veljača 2012. - Ivica nastavlja s odličnim nastupima

Profesor je održao lekciju u Sočiju i popeo se na postolje. Hrvatska Davis Cup reprezentacija pobijedila je Japance i ušla u četvrtfinale.

Ožujak 2012. - Ivan najavio mirovinu

Jedan od najvećih hrvatskih tenisača Ivan Ljubičić najavio je kako će uskoro otići u mirovinu. 

Vaterpolisti Primorja igrali su finale Jadranske lige protiv Pro Recca. Talijani su ipak bili prejaki.

Travanj 2012. - Cedevita u finalu, Ljubo se oprostio

Košarkaši Cedevite igrali su finale Regionalne lige. U Tel Avivu izgubili su od Maccabija. 

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić oprostio se od aktivnog igranja tenisa na turniru u Monte Carlu.

Svibanj 2012. - Rukometašice prvi put na Igrama

Hrvatske rukometašice pobjedom nad Španjolskom (23:22) po prvi put u povijesti osigurale su nastup na Olimpijskim igrama.

Lipanj 2012. - Srce Vatreno u Ukrajini i Poljskoj i čudesna Sandra

Mjesec lipanj bio je rezerviran za najvažniju sporednu stvar na svijetu - nogomet. Hrvatska reprezentacija igrala je Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj. Iako nismo prošli skupinu, ostavili smo odličan dojam u grupi sa Španjolcima i Talijanima koji su kasnije igrali finale Eura. 

Sandra Perković potvrdila je odličnu formu u bacanju diska. Obranila je europsko zlato u Helsinkiju i najavila velike stvari na Igrama u Londonu.

Srpanj 2012. - Blanka otkazala Olimpijske igre

Jedna od najuspješnijih hrvatskih atletičarki, visašica Blanka Vlašić objavila je kako neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. 

Kolovoz 2012. - Naše najuspješnije Igre u povijesti

Hrvatska je Olimpijske igre u Londonu završila kao sedma svjetska sila kad se uzme u obzir broj zlatnih medalja u odnosu na broj stanovnika pojedine države. Osvojili smo šest medalja, tri zlata, jedno srebro i dvije bronce.

Počelo je s braćom Sinković, Martinom i Šainom koji su u četvercu na pariće bili srebrni. Nakon njih Sandra Perković pomela je konkurenciju u bacanju diska i osvojila prvu hrvatsku žensku zlatnu medalju u povijesti olimpijskih igara.

Nakon Sandre, sve nas je iznenadio skromni Giovanni Cernogoraz u trapu. Istranin je bio nepogrešiv u finalu i osvojio je drugo zlato za Hrvatsku.

Lucija Zaninović u taekwondou osvojila je novu medalju za Hrvatsku. Bila je brončanoga sjaja. 

Hrvatski rukometaši osvojili su broncu, a Igre su zatvorili vaterpolist. I to kako! Zlatom za kraj. Najuspješnije Igre u hrvatskoj povijesti...

Rujan 2012. - Zagrebački atletski miting i Štimac na klupi Hrvatske

Već tradicionalni Zagrebački atletski miting poznat pod nazivom "Hanžek", okupio je mnoge zvijezde svjetske atletike. U Zagrebu je bila trostruka pobjednica iz Londona Allyson Felix. 

Na klupi hrvatske nogometne reprezentacije debitirao je Igor Štimac. Pobijedili smo Makedoniju i remizirali s Belgijom u Bruxellesu.

Listopad 2012. - Ruiwu Tan i nove Štimčeve pobjede

Kineski stolnotenisač s hrvatskom putovnicom, Ruiwu Tan, zaustavljen je u finalu EP-a u danskom Herningu. Bolji od njega bio je Nijemac Timo Boll rezultatom 4-1. No bio je to sjajan turnir za Tana.

Hrvatska je nastavila kvalifikacije za SP 2014. godine. Na vrućem travnjaku u Skoplju pobijedili smo Makedoniju, a potom uzeli i sva tri boda pobjedom nad Walesom u Osijeku.

Studeni 2012. - Sanja srebrna

Sanja Jovanović osvojila je srebrnu medalju u utrci na 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u Chartresu.

Prosinac 2012. - Dinamov oproštaj od Lige prvaka i rukometašice

Dinamo se oprostio od Lige prvaka. I to bodom protiv kijevskog Dinama na snijegom prekrivenom Maksimiru. Ivan Krstanović zabio je iz penala u 95. minuti utakmice za bod. Bod koji se slavio kao osvajanje Lige prvaka. Dinamo je tako izbjegao rekord Anderlechta od 12 uzastopnih poraza u Ligi prvaka.

Hrvatske rukometašice sudjelovale su na Europskom prvenstvu u Srbiji. U prvom kolu šokirale su Mađarsku. Potom su izgubile od Španjolske i Njemačke te se oprostile od prolaza dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače