Sport

Komentari 3

Prekinuo susret s Hrvatskom pa dobio četiri godine zabrane

Prekinuo susret s Hrvatskom pa dobio četiri godine zabrane

Liam Gabrial Jones (32) utrčao je na igralište u Cardiffu, ne s namjerom da nekoga napadne, a nakon što su ga redari savladali, priveden je. Na sudu je ispričao kako su ga na taj potez izazvali prijatelji, a bio je pod utjecajem alkohola

Velšanin koji je utrčavanjem na teren za vrijeme kvalifikacijske utakmice Walesa i Hrvatske 13. listopada nakratko prekinuo susret osuđen je i kažnjen četverogodišnjom zabranom odlaska na utakmice.

Liam Gabrial Jones (32) utrčao je na igralište u Cardiffu, ne s namjerom da nekoga napadne, a nakon što su ga redari savladali, priveden je.

Na sudu je ispričao kako su ga na taj potez izazvali prijatelji, a bio je pod utjecajem alkohola. Priznao je krivnju da je napravio prekršaj bez razumnog opravdanja.

Osim zabrane odlaska na utakmice, mora platiti 197 funti kazne.

- Velika većina velških navijača uzorni su strastveno navijaju, a kad god se pojavi slučaj remećenja reda ili nasilja, reagiramo prema pojedincima. Zbog Jonesova poteza utakmica je prekinuta i Uefa će vjerojatno kazniti Velški nogometni savez - rekao je Christian Evans iz policije, pa dodao:

- Nadam se da će ovo biti jasna poruka svima. Prekršitelji na utakmicama izravno čine štetu pravim navijačima, kao i nogometnim djelatnicima, ali i šteti reputaciji otočkog nogometa.

Jones u naredne četiri godine ne smije doći 2500 metara u krug bilo kojeg stadiona u UK od pet sati prije početka bilo koje utakmice do pet sati nakon njezina završetka. Također, ne smije na dan gostujuće utakmice Cardiff Cityja i velške reprezentacije biti u gradu gdje se utakmica igra.

Pa nek' mu prijatelji koji su ga nagovorili prepričavaju kako im je bilo na stadionu...

Najčitaniji članci