Obavijesti

Sport

Komentari 29

Preko Islanda u London kao nositelji: 'Idemo po to zlato!'

Preko Islanda u London kao nositelji: 'Idemo po to zlato!'
6

Hrvatski rukometaši su nakon subotnje potvrde odlaska na OI u London, svladali Island 31-28 u borbi za povoljniji ždrijeb. Izabranici Slavka Goluže bit će nositelji

VIDEO

Nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija u subotu odradila prvi dio posla protiv Čilea osiguravši plasman na Olimpijske igre u Londonu, izabranicima Slavka Goluže na Uskrs trebala je pobjeda nad Islandom kako bi osigurali povoljniji ždrijeb kao nositelji.

Rečeno, učinjeno. Hrvatska je u posljednjoj utakmici kvalifikacija za OI u Varaždinu svladala Island 31-28 i osvojila prvo mjesto u skupini. Junaci utamice bili su Ivan Čupić s devet golova te Mirko Alilović, koji je obranio 15 lopti.

- Imali smo strašan motiv, bilo smo oslabljeni, nije bilo Štrleka, Balića, Kopljara...Moram odati priznanje svim dečkima. Pobijedili smo jako dobrog protivnika, kritike su dobro djelovale te smo napravili smo veliki uspjeh - rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Slavko Goluža koji u ždrijebu nema posebnih želja.

- Nema lakih protivnika, mi samo želimo pobijediti. Okupljanje ćemo početi 10. lipnja. Najbitnije da igrači dođu zdravi.

Ivan Čupić bio je najbolji strijelac s devet golova, a odradio je cijelu utakmicu.

- Nažalost Zlatko (Horvat op.a.) se povrijedio pa sam morao odraditi 60 minuta. Hvala Bogu da je bila puna dvorana i da su sretni zbog nas. Svi smo igrali dobro - rekao je Čupić i kratko i jasno naglasio cilj.

- Idemo u London po to zlato!

Hrvatska i Island igrali su prvi dio prvog poluvremena gol za gol, a domaćini su se odvojili na +2 nakon što je Bičanić zamijenio Lackovića te zabio tri gola. Do odmora Hrvatska je vodila i s četiri razlike unatoč tome što je u obrani direktno isključenje zaradio Gojun. U nastavku Hrvatska je povisila i na +7 preko Ninčevića, a do kraja susreta Island je tek mogao smanjiti zaostatak na -3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz