Obavijesti

Sport

Komentari 0

Prekrasno navijanje i još bolja košarka na SP srednjoškolaca

Prekrasno navijanje i još bolja košarka na SP srednjoškolaca
2

Odlično je vidjeti bolje popunjene tribine nego na brojnim seniorskim natjecanjima. Nizozemci navijaju, došli su i gosti iz Indije, Estonije te Francuske, kaže glavni tajni Hrvatskog školskog sportskog saveza

VIDEO

Laser show, mimohod država sudionika, zabavni program i odlična atmosfera obilježili su prvi dan Svjetskog prvenstva u košarci za srednje škole, koje se od 30. travnja do 7. svibnja održava u Poreču.

Nakon jutarnjeg otvaranja Svjetskog prvenstva na terenima Poreča i Pazina, večernje, svečano otvaranje održano je u dvorani Intersport. Tribine nisu mogle primiti sve zainteresirane dok su se natjecatelji zabavljali pjesmom i pljeskom. 

Uz zabavni program, mimohod sudionika i atraktivni laser show na kraju, otvoreno je ovo vrijedno natjecanje koje je u Poreč dovelo više od 1000 sudionika, ali i njihovih roditelja i navijača. 

- Odlično je vidjeti bolje popunjene tribine nego na brojnim seniorskim natjecanjima. Nizozemci navijaju, došli su i gosti iz Indije, Estonije te Francuske. Poreč je ovih dana centar svijeta, barem što se tiče školskog sporta – ističe Hrvoje Čustonja, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS), organizatora natjecanja.

Hrvatsku u Poreču predstavljaju prošlogodišnji prvaci, dubrovački gimnazijalci u muškoj te košarkašice 3. zagrebačke gimnazije u ženskoj konkurenciji. U Poreču su i košarkaši 3. gimnazije iz Zagreba te košarkašice iz ekonomske škole u Šibeniku.

Prvog dana Dubrovčani su se dobro držali protiv Belgije (FL), na poluvremenu bili na 23-27, ali zatim pali nakon ozljede dokapetana i izgubili 42-68. 

Treća gimnazija je imala uspješan dan. Košarkaši, pod vodstvom trenera Borisa Gnjidića, pobijedili su Kinu 60-48, dok su košarkašice, pod vodstvom trenerice Ane Čačić, svladale Kosovo 47-17.  Šibenčanke su se dobro držale protiv Francuske, ali na kraju pokleknule 52-57. 

Drugi dan donio je važne pobjede hrvatskih ekipa 3. gimnazije iz Zagreba te poraze Šibenčanki i Dubrovčana. 

Dan su obilježili i odlični navijači Francuske, Nizozemske i Grčke koji su svojom pjesmom upotpunili sliku Svjetskog prvenstva koja odlazi iz Poreča u cijeli svijet.

Treća gimnazija je imala još jedan uspješan dan. Košarkaši su pobijedili Čile 59-40, dok su košarkašice, pod vodstvom trenerice Ane Čačić, svladale Nizozemsku 58-47. Košarkaši se bore s Brazilom za prvo mjesto u skupini E, a košarkašice protiv Bugarske žele potvrdu prvog mjesta u skupini.

Treba istaknuti fantastičnu Niku Muehl, koja je ubacila 17 poena, uhvatila 18 skokova i dodala šest asistencija i tri ukradene lopte, te kontrolirala ritam utakmice. Patricija Perić je bila najbolji hrvatski strijelac sa 24 poena (trice 5/15). Ovom pobjedom Zagrepčanke su na dobrom putu da završe kao prve u skupini A i izbjegnu Francuskinje u eliminacijskoj fazi.

Šibenske «ekonomistice» su, nakon dobrog otpora Francuskoj, odigrale egal utakmicu kroz tri četvrtine s Engleskinjama. Međutim, posljednju četvrtinu su izgubile 2-16 te s konačnih 30-43 upisale drugi poraz u skupini B.

Dubrovački gimnazijalci nisu imali svoj dan te su protiv Francuza izgubili 34-97 te upisali svoj drugi poraz u skupini F, a u utorak igraju s Novim Zelandom.

Natjecanja svakog dana počinju u 9 sati te traju do 17 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju