Obavijesti

Sport

Komentari 76

Kuyt: Ovo je najbolji mogući osjećaj, hvala Luisu Suarezu

Kuyt: Ovo je najbolji mogući osjećaj, hvala Luisu Suarezu
16

Kuyt bio je ključna karika Liverpoolove sjajne pobjede nad Manchester Unitedom koji iz dvije utakmice za redom nije uspio doći do pobjede. Pomogao je i Suarez

VIDEO

U derbiju dviju najtrofejnijih engleskih momčadi Liverpool je na svome Anfieldu u 29. kolu Premiershipa svladao Manchester United s 3-1 s tri gola Dirka Kuyta, premda je barem jednako zaslužan za pobjedu urugvajski napadač Luis Suarez...

United je tako u samo šest dana poražen od Chelseaja i Liverpoola, a prije toga je u 27 utakmica izgubio samo jednom. Iako je još uvijek vodeći na ljestvici, prilično si je kompromitirao izglede za naslov jer Arsenal ima tri boda manje i utakmicu manje, a u nastavku prvenstva će ugostiti "crvene vragove" na svome Emiratesu.

Liverpool je poveo u 34. minuti nakon što je Luis Suarez na lijevoj strani briljantno izbacio iz igre pola suparničke obrane i potom pucao prema golu, a prije nego što je lopta prešla crtu još ju je malo pogurnuo Kuyt.

Samo pet minuta kasnije nespretno je reagirao veznjak gostiju Nani. U pokušaju da izbaci loptu, glavom je proigrao Kuyta kojem nije bilo teško povećati vodstvo.

Svoj i Liverpoolov treći gol nizozemski je nogometaš postigao u 65. minuti, a ponovno je svoje prste u njemu imao i Suarez. Urugvajac koji je ove zime stigao iz Ajaxa pucao je iz slobodnog udarca s 23, 24 metra u bliži kut Edwina van der Sara. Nizozemski je vratar samo odbio loptu, a na nju je natrčao njegov sunarodnjak Kuyt i postigao svoj prvi hat-trick u dresu "redsa". Radi se ujedno i o prvom hat-tricku jednog Liverpoolovog igrača u derbiju protiv Uniteda još od Petera Beardsleyja kojem je to uspjelo u rujnu 1990. godine.

Momčad Alexa Fergusona smanjila je rezultat u drugoj minutu sudačke nadoknade preko Javiera Hernandeza kojem je to deseti prvenstveni pogodak sezone. Kuyt ih, pak, nakon današnjeg hat-tricka ima sedam na kontu.

Spomenimo i da je u 74. minuti u igru za Liverpool ušao Andy Carroll koji je u siječnju za 41 milijun eura došao iz Newcastlea. Nakon problema s ozljedom debitirao je u dresu "redsa" u najvećem derbiju.

Kuyt: Moram zahvaliti i Luisu Suarezu

Savršeno. Sanjate hat-trick, a postići ga Manchester Unitedu je najbolji mogući osjećaj,  kazao je Nizozemac nakon što je Manchester Unitedu 'utrpao' tri komada, svladavši ih 3-1.

Velike zasluge za Kuytov učinak ima i urugvajski napadač momčadi Luis Suarez koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv sastava Sir Alexa Fergusona. 

- I više sam nego sretan, ali moram zahvaliti Luisu koji je odigrao sjajno i kreirao mi dva gola. Nije ih bilo teško postići, no broje se i čine me zadovoljnim - dodao je Kuyt.

Utakmicom je bio zadovoljan i menadžer pobjedničkog sastava Kenny Dalglish:

- Moji su momci zaslužili ovu pobjedu svojom disciplinom, radom i ponosom kojim su odigrali ovu utakmicu za klub. Sezona nije laka i premda još nije gotovo može se reći da je ovo najsvjetliji trenutak za naše navijače u njoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...