Obavijesti

Sport

Komentari 18

Premiership: Wigan igra susret "biti ili ne biti" sa Swanseajem

Premiership: Wigan igra susret "biti ili ne biti" sa Swanseajem
1

Domaća momčad ide po tri boda protiv Swanseaje, no u isto vrijeme razmišlja i o finalu FA kupa. Gosti dolaze bez svog najboljeg strijelca, Michua, koji je ozlijeđen...

VIDEO

Za Wigan sve su utakmice u sezoni bile vrlo važne jer se moglo pretpostaviti kako će se momčad Roberta Martineza ponovo boriti za ostanak i svaki bod bio je vrlo važan. No ova utakmica je specifična i možda u ovom trenutku i najvažnija za Wigan. U prošlom kolu savladali su WBA u gostima što je malo tko očekivao, pogotovo jer je WBA kolo prije dominirao kod Svetaca i tamo slavio. No Martinez je pronašao način kako doći do jedne velike pobjede i sad se nada kako bi momčad mogla nastaviti tim putem. 

- Radili smo jako naporno da bismo dva tjedna prije kraja još uvijek bili akteri na dva natjecanja. Pred nama su dvije odlične utakmice i nadam se da je ova pobjeda kod WBA još više podignula moju momčad - izjavio je menadžer Laticsa, Roberto Martinez. 

Španjolac ima pred sobom sudbonosnu utakmicu za ostanak u ligi, a njezinu važnost usporedio je s osvajanjem trofeja, što je u ovom slučaju FA kup za koji će se boriti protiv Cityja. 

- Ako uspijemo izboriti ostanak, bit će kao da smo osvojili titulu u FA kupu - zaključio je Martinez, koji je još jednom pozvao navijače da podrže klub jer bez njih neće moći izdržati u dvije ovako velike utakmice. 

Što se ozljeda tiče, tu je situacija vrlo loša po Martineza, naime ostao je sad i bez veznjaka Beausejoura, dok su od ranije ozlijeđeni Figueroa, Crusat, Ramis, Pollitt i Watson, od kojih su ključnu ulogu u momčadi imali veznjak Crusat te dva braniča Ramis i Figueroa. Kapetan Caldwell bi trebao nastupiti iako je lakše ozlijeđen. 

Swansea je odigrao 0:0 protiv Cityja i onome tko nije gledao utakmicu, a navija za Velšanse taj je rezultat sasvim dobar. No tko je gledao, taj je svjestan kako je rezultat izvrstan jer je City trebao potopiti momčad Michaela Laudrupa. Swansea kao da je stao nakon osvajanja Liga kupa i sve utakmice do kraja odrađuju na rutinu ili čak i bez nje. U posljednjih sedam utakmica, nakon slavlja nad Newcastleom (prva utakmica nakon osvajanja trofeja), Swansea nije pobijedio i to je činjenica koja nam govori kako su u lošoj formi. 

- Moram biti zadovoljan sveukupno ostvarenim rezultatima, ne toliko ovim u posljednje vrijeme. Još nam treba samo jedna pobjeda da nam lansira u gornji dio tablice što nam je zapravo i bio cilj - izjavio je menadžer Labudova, Danac Michael Laudrup. 

Laudrup nema toliko izostanaka kao Martinez, ali možda ima ključan, a to je izostanak Michua, njegovog prvog napadača i prvog strijelca kluba koji večeras sigurno neće igrati zbog ozljede, a upitno je koliko će oporavak trajati. Neefikasnom Swanseaju ovo bi mogao biti veliki hendikep u utakmici gdje tri boda Wiganu znače život.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu