Obavijesti

Sport

Komentari 100

Premija i Čačiću: Bivši izbornik dobit će 240.000 dolara bruto

Premija i Čačiću: Bivši izbornik dobit će 240.000 dolara bruto
1

Za srebro u Rusiji u blagajnu HNS-a stići će 20 milijuna dolara, koje se dijele 50-50. Pola ide savezu, a pola igračima. Deset milijuna koji će dobiti igrači dijeli se na jednake dijelove. Nikola Kalinić neće dobiti ništa

VIDEO

Hrvatski nogometni savez bit će bogatiji za velikih 28 milijuna dolara. Za uspješne kvalifikacije i plasman na Svjetsko prvenstvo HNS će dobiti osam milijuna dolara, a još dvadeset stići će zbog srebra u Rusiji. No, krenimo redom.

Za uspješne kvalifikacije nagradu će, od ovih osam milijuna dolara, dobiti i Ante Čačić, koji je Hrvatsku vodio u devet utakmica. Nakon remija na Rujevici protiv Finske Čačić je dobio otkaz, a posljednji susret, ne računajući dodatne kvalifikacije, vodio je Zlatko Dalić. Za tih devet utakmica Čačić ima pravo na 240.000 dolara. Ostalih 240.000 dolara trebao bi dobiti Čačićev stožer, u kojem su bili Josip Šimunić, Ante Miše, Marijan Mrmić, Leonard Sovina... 

Igrači će za uspješne kvalifikacije dobiti 40 posto od osam milijuna dolara, što je 3,2 milijuna dolara, a od tih novaca 640.000 ide Dalićevom i Čačićevom stožeru, igračima 2,6. E, sad, tu se Čačić može zahvaliti Daliću jer da se nije plasirao u Rusiju, Čačić ne bi imao pravo na premije. Ovako, od tih 640.000 dolara, njegov stožer će dobiti 480.000 dolara, od čega, kao što smo rekli, 240.000 ide Čačiću. Od preostalih 2,6 milijuna dolara igrači će podijeliti ovisno tko je koliko igrao. Procjenjuje se da bi igrači koji su igrali najviše minuta, kao Modrić, Rakitić, Mandžukić mogli dobiti oko 150.000 dolara. Dalić i njegov stožer za tri utakmice u kvalifikacijama trebali bi dobiti 160.000 dolara. 

Naravno, sad stižemo i do novca iz Rusije. Tu će savez dobiti 20 milijuna dolara, a taj se novac dijeli bratski, 50-50. Znači, deset milijuna savezu, deset igračima. No, za razliku od kvalifikacija, igrači, oni najstariji, odlučili su da se taj novac dijeli ravnomjerno. Znači, neovisno tko je koliko igrao, isti dio kolača dobit će Luka Modrić i Dominik Livaković. Tako da će svaki od nogometaša dobiti 454.545 dolara bruto. Naravno, dio kolača dobit će i Zlatko Dalić i njegov stožer. Dalićev dio kolača je 2.160.000 milijuna dolara, ali taj novac se ne dijeli na jednake dijelove.

Zlatko Dalić, kao šef stožera i izbornik, dobit će najviše, znači pola od tog iznosa, odnosno oko milijun dolara. Ostatak će podijeliti stožeru, no naravno da ne mogu dobiti svi isti dio. Za razliku od igrača, koji su se solidarizirali i odlučili da će svi dobiti jednako, Dalić neće tako podijeliti novac. Jer, ne mogu jednako dobiti pomoćnik izbornika i oružar. Taj novac mora se rasporediti pomoćnicima Ivici Oliću i Draženu Ladiću, treneru golmana Marjanu Mrmiću, videoanalitičaru Marcu Rochonu i ostalima...

Koliko će točno dobiti svatko od stožera znat će se u ponedjeljak nakon sjednice Izvršnog odbora HNS-a gdje bi raspodjela trebala dobiti blagoslov. Naravno, sve ove brojke nisu još službene, ovo je nacrt kojeg smo dobili iz povjerljivih izvora u HNS-u. No, za takav velebni uspjeh, kakav je napravila naša reprezentacija, zaslužili su bogatu nagradu od Fife.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome