Sport

Komentari 0

Preminuo legendarni navijač 'bilih': Kod nas se ne bi jelo po dva, tri dana kad Hajduk izgubi

Preminuo legendarni navijač 'bilih': Kod nas se ne bi jelo po dva, tri dana kad Hajduk izgubi

Na prvu utakmicu san iša s ocen 1946., to je bila Zvijezda. Tukli smo ih 5-0 u Split. Iša san u prvi razred osnovne u Varošu, prisjećao se legendarni Srđan Duje Aljinović

Ma kakva djevojka, ne može se s Hajdukom nitko mjeriti. Ne može se ni cura, ni žena, ljudi su ostavljali žene u rodilištima, djeca su im se rađala, a oni su bježali na utakmice, gdje god Hajduk igra, govorio je Srđan Duje Aljinović (83), legendarni navijač 'bilih' i pripadnik Torcide koji je voljeni klub pratio još na Starom placu.

Umro je nakon duge i teške bolesti, a ostati će zapamćen po svojoj 'hajdukologiji' i neizmjernoj ljubavi prema poljudskom klubu. O tome je i svojevremeno govorio u emisijama HRT-a.

-  Hajduk sad nema staraca, umrli mi otac i majka, ali bio mi je Hajduk pa onda došao otac, a onda majka, u moje vrijeme. Kod mene se gladovalo dva, tri dana kad bi Hajduk izgubio utakmicu, pa onda neću govoriti koliko to znači - rekao je.

A na prvu utakmicu išao je još davne 1946. godine.

- Na prvu utakmicu san iša s ocen. To je bila Zvijezda. Tukli smo ih 5-0 u Split. Iša san u prvi razred osnovne u Varošu i govori mi pok. otac: 'Ovake oću da su ocjene ka šta smo in danas dali goli na plac'.