Obavijesti

Sport

Komentari 85

Prestar za Otok: Umalo postao najskuplji hrvatski golman...

Prestar za Otok: Umalo postao najskuplji hrvatski golman...
1

ODBIJEN Slične je probleme imao prezimenjak Nikola Kalinić kad je prelazio u Blackburn, no dobio je dozvolu jer je s 21 godinom još bio mlada nada

VIDEO

Sorry, Lovre, ali ne mislimo da ćeš podići kvalitetu Premier lige. Nema radne dozvole za tebe, vrati se natrag na poljudsku ljepoticu.

Tako je mogla izgledati odbijenica britanskog ministarstva unutarnjih poslova koje nije dopustilo Hajduku da obogati klupsku blagajnu s četiri i pol milijuna eura, ali ni Lovri Kaliniću da nastavi karijeru u Premier ligi. Ako nisu zadovoljeni kriteriji broja nastupa za reprezentaciju, prelazi se na klauzule o visini odštete, a to je Villa zadovoljila bogatom ponudom, no mora se raditi ili o igraču koji podiže kvalitetu cijele lige ili o mladoj nadi. Kalinić s 25 godina nije mogao posegnuti za džokerom koji je njegovu prezimenjaku donio transfer u Blackburn prije sedam godina.

- Prikupili smo sve dokumente i nije bilo šansi da sud odbije naš zahtjev. Takav talent mora dobiti priliku pokazati svoje mogućnosti na Otoku - govorio je Sam Allardyce o Nikoli Kaliniću, ali Aston Villa očito nema diplomaciju kao Blackburn.

Mogao je klub iz Birminghama zaigrati na kartu koja je odvela Andreja Kramarića u Veliku Britaniju. Napadač je iz Rijeke otišao s 23 godine, ali Leicester je progurao priču o tome da će Andrej biti kvaliteta više za cijeli Premiership.

- Ne brine nas radna dozvola. Igrao je za reprezentaciju Hrvatske i željeli su ga veliki klubovi poput Chelseaja. To dokazuje da je klasa - lobirao je Nigel Pearson, tadašnji menadžer “lisica”. Argument je to koji iz današnje perspektive zvuči ironično, s obzirom na to kako su u Leicester Cityju zakucali Kramarića za klupu.

Kalinić tu može pronaći sitnu utjehu. Barem će nastaviti skupljati minute do kraja sezone, što mu može pomoći da dokaže da je kvaliteta za najbolje lige, a možda bude imao više sreće pa sljedeći ponuditelj ne bude iz Austrije, Malte, Nizozemske, Slovenije ili Ujedinjenog Kraljevstva. To su, naime, jedine države koje su zadržale “prijelazne mjere” za radnike koji dolaze iz Hrvatske, zbog čega i kao građani Europske unije moramo ispunjavati famozni ružičasti formular i čekati dozvolu lokalnog MUP-a.

Tako će potrajati do 2020. godine, kad će i Englezi smatrati Hrvate svojim sunarodnjacima, barem u birokratskom smislu. Kalinić će do tada već biti gastarbajter. Ne nužno na Otoku.

- Talijanska liga mi je uvijek bila draga. Želja mi je otići u Juventus, zbog Gigija Buffona. To bi bilo lijepo - poželio je Kalinić nakon reprezentativnog debija protiv Argentine krajem 2014. Možda je vrijeme da se i njegovi agenti okrenu Apeninima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...