Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Prevedete moje prezime i sve znate o meni... Rad je uspjeh'

'Prevedete moje prezime i sve znate o meni... Rad je uspjeh'
1

'Za nabrojati sva moja pijanstva u 47 godina života i deset mi je prstiju previše'. Hrvat koji je, kad je rad u pitanju, veći Nijemac od Nijemaca. S njim ne prolazi FC Holywood, Kovač je više tip za 'NK Rudar'

VIDEO

Velikom FC Bayernu njemački mediji odavno su dali nadimak FC Hollywood. Il' je slavlje, il' je drama, il' je komedija...  Ali nikad nije mirno. Kad je klub tako silno velik na programu je uvijek neki spektakl, show.

Zaboravite stereotip o usukanim i hladnim Nijemcima. Nema veze s istinom. Vezano uz Bayern emocije su stalno na rukavu. Navijači se, u Bavarskoj i po cijelom svijetu, broje u milijunima. I klubu iz dana u dan donose puste milijune. U Säbener Straße o njima vode računa tj. daju sve od sebe da se oni koji pune Allianz Arenu i troše lovu u Fan clubovima osjećaju što involviraniji i informiraniji.

Jedan od najtrofejnijih klubova na planeti ovih je dana organizirao nekoliko tribina s navijačima. Predsjednik Uli Hoeneß malo je pogubio živce s nekim izjavama o bivšim igračima pa su ga javno 'oprale' legende Matthäus i Effenberg, a normalna komunikacija dopala je onog kojeg se do jučer opisivalo kao 'već otpuštenog', našeg nekadašnjeg izbornika - Niku Kovača.

I Niko je još jednom pokazao da njegovo rođenje i odrastanje u Berlinu znači kako je veći Nijemac i od Nijemaca. Barem kada je o radu i disciplini riječ, barem kada je vatreniji jug zemlje, Bavarska, u pitanju.

Kovači su radnici... Žestoki

Na javnoj su ga tribini uživo pitali o svemu pa i o privatnom životu. Evo odgovora koje su navijači dobili od Nike.

- Odrastao sam u Berlinu, točnije u radničkoj četvrti Wedding. Otac Mate radnik, majka Ivka čistačica. Radili su od jutra do mraka da bi brat, sestra i ja imali što god nam treba. Sretno djetinjstvo. Alkohol? Za nabrojati sva moja pijanstva u 47 godina života i deset prstiju mi je previše!

- Ne, nisam navijao za Herthu. Otkad znam za sebe navijam za Bayern. Samo Bayern. A idol mi je bio Karl-Heinz Rummenigge.

- Svako je moje opuštanje vezano uz obitelj, suprugu Kristinu i kćer Lauru. Ako je ikako moguće, negdje uz more. Obitelj je sidro. Danas se taj značaj sve više gubi i to nikako nije dobro. Iz obiteljske ljubavi, podrške i odgoja sve počinje.

- Jel' znate što znači moje prezime? Kovači su radnici, žestoki radnici. I to je to. To sam ja. Samo rad donosi uspjeh. Rad i disciplina. Dakle, moje prezime sve govori o meni. Ja sam: radnik.

- Brat Robert je uz mene, naravno. Uvijek smo tu jedan za drugoga. A dok sam u trenerskom poslu radit ćemo zajedno. Jednom kad i ta karijera završi onda će svatko živjeti svoj život, sa svojom obitelji, no dok ne dođe vrijeme za mirovinu... Radimo skupa.

- Nikad se neću uzoholiti zbog uspjeha. I odgoj u djetinjstvu i vjera naučili su me da je poniznost golema vrlina. Financijski sam u daleko komotnijoj situaciji od većine, ali to mi ne daje pravo da se promijenim kao osoba i nikad zbog toga neću ni pomisliti da sam bolji od drugih, neću promijeniti ponašanje ili životne vrijednosti koje su mi putokaz. Uvijek sam bio ovakav kakav sam sada, a takav ću i umrijeti. Obitelj i naporan rad, to su moji temelji, zauvijek.

Mnogi tvrde da kao trener pretjeruje u svojim striktnim zahtjevima, na travnjaku i van travnjaka. Nije tajna da se njegova pravila ne sviđaju ni svima u Bayernovoj svlačionici, ali... To je Niko Kovač.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 Points ✔️ #miasanmia

A post shared by Niko Kovač (@nikokovac_official) on

Njegov Bayern ove sezone zapinje na svakom drugom koraku, a Niko je na kraju druženja s navijačima dobio zaglušujući aplauz.

Hrvat koji je, kad je rad u pitanju, veći Nijemac od Nijemaca. S njim ne prolazi FC Hollywood, Kovač je više tip za 'NK Rudar'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

VIDEO Velika fešta u Zagrebu: Tisuće navijača s dinamovcima pjevalo i proslavilo novi naslov
'MODRA' LUDNICA

VIDEO Velika fešta u Zagrebu: Tisuće navijača s dinamovcima pjevalo i proslavilo novi naslov

Dinamo je slavio naslov na zagrebačkim ulicama prvi put od 2007. godine. Igrači su od Maksimira do Trga stigli otvorenim autobusom, a ispratio ih je korteo. Na središnjem trgu feštalo se neumorno

Kalinić uvodi zaokret, gotovo je doba rekreacije i zabave! A Hajduk se želi riješiti 14 igrača
SLAŽU NOVU PIRAMIDU

Kalinić uvodi zaokret, gotovo je doba rekreacije i zabave! A Hajduk se želi riješiti 14 igrača

Plus+ Svi žele ostanak Livaje i Perišića, ali Jakobušić i Nikoličius ostavljaju u nasljeđe Ivanu Biliću i Nikoli Kaliniću poprilično kompliciranu situaciju s igračkim kadrom, koji je prestar i ne garantira borbu za trofeje
Kako je Rijeka na današnji dan ostala bez titule: 'Ispao sam lopov, a svi bi isto dosudili'
GODIŠNJICA

Kako je Rijeka na današnji dan ostala bez titule: 'Ispao sam lopov, a svi bi isto dosudili'

Moji kolege i ja smo mislili da će Rijeka, bude li trebalo, nekoga i 'pojesti', da će sigurno dobiti tu utakmicu. Bili smo uvjereni da će se u Rijeci tu noć feštati i guštati, kaže Zoran Krečak