Obavijesti

Sport

Komentari 58

'Bili' dobili batine na generalci u Dugopolju, Carrillo iznerviran

'Bili' dobili batine na generalci u Dugopolju, Carrillo iznerviran
1

Pretjerane grubosti domaće momčadi sudac Antonio Krišto kažnjavao je kartonima, igrači Hajduka nemoćno su slijegali ramenima, a Carrillo je bjesnio na klupi i  raširenih ruku gestikulirao prema kolegi Bojku

VIDEO

Tražio je Joan Carrillo ozbiljnog protivnika, koji je trebao poslužiti kao test njegovoj momčadi uoči prvog ogleda nastavka prvenstva s gradskim rivalom Splitom.

Pronašao ga je u Dugopolju, no domaća momčad malo je preozbiljno shvatila zadatak, pa su nekoliko puta igrači Hajduka doslovno letjeli terenom 'izuvenih kopački'  nakon startova Miletića, Sačera i Pluma, koji je na koncu i 'pocrvenio' zbog prigovora, ali 's pravom zamjene', jer se ipak radilo o prijateljskom ogledu. 

Pretjerane grubosti domaće momčadi sudac Antonio Krišto kažnjavao je kartonima, igrači Hajduka nemoćno su slijegali ramenima, a Carrillo je bjesnio na klupi i  raširenih ruku gestikulirao prema kolegi Miroslavu Bojku, kao da ga pita: ''Što vam ovo treba''. 

Dobili su bijeli batina kao da su na drugoj strani terena Jerko Leko i Mate Maleš, a ne drugoligaški prijatelji iz Dugopolja. 
Carrillo je na stadion 'Hrvatski vitezovi' stigao bez petorice, Kožulj i Kvesić su ozlijeđeni, dok su Futacs, Vlašić i Nižić preskočili gostovanje zbog preventive.

Izveo je Španjolac kombiniranu momčad, u prvom je poluvremenu na golu bio Stipica, u zadnjoj liniji Juranović, Ismajli, Ćosić i Memolla, ispred njih Kalik, Jefferson, Tudor i Vojković, a u vršku napada Said i Ohandza. 

Hajduk je poveo u 14. minuti nakon lijepe akcije Tudora, koji je u kaznenom prostoru pronašao Ohandzu, ovaj je nesebično proslijedio do Saida, kome nije bilo teško matirati nemoćnog Picka. Mogao je Hajduk u prvom dijelu povećati vodstvo nakon što je Vojkovića u kaznenom prostoru srušio Miletić, no Picak je pročitao i obranio šut Ohandze s bijele točke. 

Početkom drugog poluvremena umjesto Ismajlija, Kalika i Saida ušli su Savvas, Barry i Erceg, Jefferson je zaigrao u novoj ulozi stopera, i to puno bolje izgleda nego u vezi, kao i Erceg u šipci napada s Ohandzom.

Strasti su se malo primirile, pa smo do kraja vidjeli nekoliko lijepih bjegova i poteza Ohandze, koji je bio nezaustavljiv za domaću obranu, par lijepih proigravanja Tudora, te prekrasan gol Ercega, koji je plasirao loptu u mrežu nakon lijepog centaršuta Memolle. 

Do kraja su priliku još dobili Toma Bašić, Petar Bosančić, Luka Pasariček, Deni Jurić i Ivan Prtajin, pa se igra pomalo razvodnila. Carrillo može biti zadovoljan onim što su u Dugopolju prikazali njegovi momci, a za konkretniji dojam gledatelji će se ipak morati strpjeti do prvenstvenog ogleda sa Splitom.

No već sada je vidljivo da Španjolac inzistira na posjedu i igri, te na visokom presingu nakon svake izgubljene lopte. Bijeli su poput osica napadali domaće igrače, i protiv drugoligaša Dugopolja je to posve dobro funkcioniralo, no pitanje je kako će protiv jačih protivnika.

Carrillo: Razumijem domaću momčad, igrali su protiv Hajduka

Trener Hajduka Joan Carrillo bio je zadovoljan onim što je njegova momčad pokazala u Dugopolju.

- Nakon dobrih predstava u Turskoj, i ovdje smo odigrali dobru utakmicu, i još imamo tjedan i pol do početka prvenstva i očekujemo da ćemo biti spremni za ono što nas očekuje. Nisam opterećen time što smo sve utakmice pobijedili, važno je ono što nas čeka a to su utakmice za bodove - kazao je Carrillo i dodao kako ga je malo iznervirala oštra igra domaće momčadi, no to je na neki način i očekivao.

- Razumijem domaću momčad, igraju protiv Hajduka, a to je uvijek dodatni Hajduk. Sva sreća da nije bilo ozljeda, rekao je Carrillo.

Domaći trener Miroslav Bojko također je svoje igrače opravdao za grubu igru. 

- Znate kako je kad se igra protiv Hajduka, oni su bolja momčad i sigurno da to momcima znači posebno dokazivanje. Nijedan poraz nije dobrodošao, ali ovaj očekivan, ipak se igralo protiv Hajduka.

Frane Vojković kod Carrilla je dobio puno više pozornosti i prilike za igru.

- Trener Carrillo me vratio u moju prirodnu poziciju u kojoj sam igrao u djetinjstva. U vezi se puno bolje snalazim i nadam se da su moje igre zadovoljile i trenera. Nastavili smo s dobrim rezultatima s priprema, odigrali smo četiri pripremne utakmice i primili samo dva gola. Spremni očekujemo prvenstvo.

Kapetan Hajduka na današnjoj utakmici bio je Josip Juranović koji je samo kratko kazao:

- Pripreme su protekle dobro, svi smo spremni za nastavak prvenstva i prvu utakmicu protiv Splita. Od starta trebamo pokazati da mislimo ozbiljno, Split me dvaput izbacio iz Kupa i nadam se da ćemo im već u ovoj utakmici uzvratiti za barem dio dugova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom