Obavijesti

Sport

Komentari 5

Prijateljska utakmica: Ancelotti protiv 'svog' PSG-a u Švedskoj

Prijateljska utakmica: Ancelotti protiv 'svog' PSG-a u Švedskoj
1

PSG danas zaključuje svoje pripreme, Real je tek na polovici. Prijateljska utakmica se igra u Švedskoj. Ancelotti će igrati protiv momčadi kojoj je donio naslov prvaka...

VIDEO

PSG će svoj pripremni period zaključiti spektakularnim dvobojem s Realom svog donedavnog stratega Ancelottija, koji im je u svibnju donio dugo čekani naslov prvaka. Igra se u Švedskoj, na Ullevi Stadionu u Stockholmu, gdje je nasljednik Blanc i vodio zadnje treninge.

Stigli su u nedjelju, a u ponedjeljak su otvorili novi stadion drugoligaša Hammarbyja, pobjedivši 2:0 uz obećavajuću igru. Prve minute u novoj sezoni odradili su Sirigu, Verratti i Lavezzi, danas će i Lucas, a nedostaju samo ozlijeđeni Menez, Thiago Silva koji se pridružio ekipi, ali još nije spreman za igru, te tri pojačanja: Digne, Marquinhos i Cavani.

- Ovo je važna utakmica za nas, zadnja prije početka natjecanja. Većina igrača nam se priključila, neke još uvijek čekamo. Želimo biti potpuno spremni za Superkup s Bordeauxom 3. kolovoza - izjavio je Blanc, te izdiktirao jedanaestorku koja će biti vrlo poznata kolegi na suprotnoj klupi. Riječ je o njegovoj idealnoj postavi s iznimkom Thiaga Silve.

- Drago mi je da se ponovno srećem s Ancelottijem. Učinio je puno za mene kad sam stigao u klub, ali danas ga želim pobijediti - dodao je Zlatan Ibrahimović.

S obzirom na stadij priprema Ancelottijev Real za sada izgleda više no dobro. Prije nekoliko dana odmjerili su snage s Lyonom koji je u završnoj fazi priprema i remizirali rezultatom 2-2, a strijelci za madridski sastav bili su Alvaro Morata iz jedanaesterca i Casemiro. Talijanski je trener krenuo sa vrlo jakim sastavom, ali u prvom dijelu stvari nisu izgledale najbolje. U nastavku Talijan je promijenio čak devet igrača i upravo je tada, kada su na terenu bile mlađe snage, došlo do preokreta.

Danas Madridu slijedi još ozbiljnija provjera, francuski prvak PSG. Za početak kažimo kako je Ancelotti odabrao 21 igrača koji će danas konkurirati za nastup, a među njima nema otprije ozlijeđenih Xabija Alonsa i Raphaela Varanea, te reprezentativaca Ikera Casillasa, Sergija Ramosa, Alvara Arbeloe i Jeseja Rodrigueza (mlada reprezentacija) koji su dobili nešto dulji odmor. Na put u Göteborg (utakmica se igra na neutralnom terenu u Švedskoj) nije krenuo niti Asier Illarramendi koji se pred neki dan lakše ozlijedio, a u odnosu na ranije nema niti Gonzala Higuaina koji je preselio u Napulj.

Carlo Ancelotti najavio je održavanje konferencije za novinare na sam dan utakmice, tako da u ovom trenutku nemamo svježih informacija o sastavu koji će igrati u Göteborgu. Prenijet ćemo zato samo jednu izjavu Mesuta Özila koji kaže:

- Ancelotti vrlo dobro zna što želi od momčadi. On ima u glavi svoje ideje koje smo mi vrlo brzo prihvatili i prilagodili im se. On je kratko vrijeme u klubu, ali siguran sam da će nas podići na jednu višu razinu i kako ćemo ove sezone biti sjajni.

Sudeći prema prvim prijateljskim susretima Talijan stvarno ima ideju kako bi njegov Real trebao izgledati i vjerojatno ćemo danas ponovno vidjeti gotovo sve igrače koji su u kadru na terenu kako bi mogao isprobati neke svoje eksperimente.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Nogomet, prijateljska utakmica:

PSG - Real Madrid (20 sati)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'