Obavijesti

Sport

Komentari 150

Perišić je u pravu! Pa što li će nam tek napraviti Meksikanci?!

Perišić je u pravu! Pa što li će nam tek napraviti Meksikanci?!
1

KOME TO TREBA? Hrvatska je 'popila' šamar u Tallinnu. Već u svibnju će igrati protiv Meksika u Los Angelesu u 'šarenom' sastavu. Kome to treba? Više vrhuški saveza nego samom izborniku Anti Čačiću...

VIDEO

Prijateljska utakmica u Estoniji trebala je poslužiti kao nastavak uspješne proljetne reprezentativne priče. Hrvatska je uz niz izostanaka riješila enigmu zagonetnih Ukrajinaca na prepunom Maksimiru pa uz veselu atmosferu otputovala u Tallinn.

Gostovanje, koje je u najavi djelovalo jednostavno za Hrvatsku, jednu europsku nogometnu silu.

Perišić Šukeru: Želimo jače provjere!

Pa čak i bez osmorice važnih igrača. Bitka na Baltiku završena je prilično neslavno - rezultat od 3-0 za 118. momčad Fifine ljestvice sve govori, no oni koji su gledali tu utakmicu, svjedočili su bezidejnim Vatrenima na užasnom terenu čija se igra bazirala na jednom igraču - kapetanu Ivanu Perišiću.

Upravo je spomenuta zvijezda Intera 'ispalila' u nit problema:

- Nema smisla igrati ovakve utakmice. Ovom prilikom bih poručio i gospodinu Šukeru da bira bolje protivnike i bolje uvjete za igru jer ovako možemo samo izgubiti nekoga. Teren je bio užasan, kriminalan - rekao je 'Koka' nakon katastrofe na Areni Le Coq u Tallinnu. 

I nitko mu ne može to uzeti za zlo. Ivan je u pravu. 'Kockasti' su usred gustog klupskog rasporeda morali na 'oranicu' i nije im previše za zamjeriti na stavu u Estoniji. 

Ovo je popis prijateljskih utakmica Hrvatske u posljednje dvije godine:

  • 4. rujan 2014: Hrvatska - Cipar 2-0
  • 12. studeni 2014: Argentina - 'HNL' Hrvatska 2-1
  • 7. lipanj 2015: Hrvatska - Gibraltar 2-0
  • 17. studeni 2015: Rusija - Hrvatska 1-3
  • 23. ožujak 2016: Hrvatska- Izrael 2-0
  • 26. ožujak 2016: Mađarska - Hrvatska 1-1
  • 27. svibanj 2016: Hrvatska - Moldavija 1-0
  • 4. lipanj 2016: Hrvatska - San Marino 10-0
  • 15. studeni 2016: Sjeverna Irska - Hrvatska 0-3
  • 11. siječanj 2017: Čile - 'HNL' Hrvatska 2-1 (poslije penala)
  • 14. siječanj: 2017: Kina - 'HNL' Hrvatska 2-1 (poslije penala)
  • 28. ožujak 2017: Estonija - Hrvatska 3-0

Sjećanje nas dobro služi. Hrvatska je u 'HNL' postavama igrala protiv Argentine, Čilea i Kine. Jedina ozbiljnija provjera bila je protiv Rusije koju smo pobijedili, ali to je tek jedna u 12 utakmica unazad tri godine! Premalo! Ponižavanje sirotog San Marina nikome ne služi na ponos.

Velesile razigravaju međusobno, Hrvatska je izvan tog kruga

I dok ostale europske sile igraju međusobno cijelo vrijeme, naša reprezentacija ide na gostovanja nogometnim liliputancima. Svaka čast Estoncima, ali na isti dan u kojem smo dobili šamarčinu od njih, susreli su se Francuska i Španjolska, Portugal i Švedska, Rusija i Belgija...

Igrale su međusobno Nizozemska i Italija, Italija i Njemačka, Francuska i Italija također. Svi su htjeli jače provjere, unatoč zahtjevnim kvalifikacijskim grupama.

Naša grupa sa Ukrajinom i Islandom kao opasnim konkurentima zvuči škakljivo, ali ne u toj mjeri da u prijateljskim utakmicama izbjegavamo direktne rivale za najviša postolja velikih natjecanja! I poslije svega se čudimo kako drugi 'imaju sreće', a mi ne.

Vatreni jednake sebi, ili jače, viđaju samo na završnim natjecanjima, a povijest rezultata nas uči da od 2008. nismo igrali u četvrtfinalu Eura ili Mundijala.

Da, Hrvatska pripada užem krugu ponajboljih europskih reprezentacija i zaslužuje imati provjere s protivnicima jednake snage. Iako je riječ o prijateljskim utakmicama, tu se stječe određeno iskustvo.

Talijani i Španjolci odigrali su dvije prijateljske od 2014. do 2016., a danas su si konkurencija za prvo mjesto kvalifikacijske skupine za Mundijal u Rusiji. Također, igrali su u osmini finala Eura u Francuskoj. Savršeno se poznaju.

Meksikanci donose novac savezu, glavobolje Čačiću

Hrvatska je, očito, htjela savršeno upoznati Estonce. Kao i kinesku kulturu u siječnju. Interes se proširio i na Meksikance s kojima ćemo igrati krajem svibnja u Los Angelesu.

Tu će izbornik Ante Čačić imati muke oko sastavljanja sastava, budući da od 23 reprezentativna igrača današnjice neće moći računati na - sva 23! Dakle, 30 imena mora izmisliti.

A što nas tamo čeka? Tek 90 minuta za odraditi, kojim god rezultatom. To ne donosi ništa sa sportske strane. 

Osim novca... A novac je, čini se, presudan kriterij po kojem HNS bira većinu protivnika u 'pripremnim' utakmicama.

Iako Vatrenima ne trebaju posebne pripreme za Island u lipnju. Hrvatska je protiv Ukrajine pokazala spremnost i moć, tako da izlet u SAD na Meksiko djeluje nepotrebno. Kao i onaj u Kinu, kao i ovaj u Estoniju. No, takvi izleti donose novac...

Kome je trebala Estonija i kome treba taj Meksiko? Više vrhuški Saveza nego samom izborniku Anti Čačiću.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti