Sport

Komentari 12

Prije 21 godinu kladio se da će klinac biti prvi, dobio 10.000 £

Prije 21 godinu kladio se da će klinac biti prvi, dobio 10.000 £

Odmah sam vidio da je poseban igrač, rekao je britanski novinar Neil Morrice koji je prije 21 godinu stavio 10 funti da će tada osmogodišnji Judd Trump jednoga dana biti svjetski prvak u snookeru

Kako li je samo Judd Trump (29) uzdrmao snooker svijet. Englez je došao iz prikrajka i uzeo naslov Svjetskog prvaka, unatoč eksponiranijim zvijezdama poput Ronnieja O'Sullivana i Johna Higginsa kojeg je Trump tukao u finalu. 

Trump je sa 18-9 isprašio svog škotskog rivala i osvojeno Svjetsko prvenstvo zapravo je kruna ove sezone. Trump je slavio na Mastersu, na Svjetskom Grand Prixu, Otvorenom prvenstvu Sjeverne Irske i sada na Svjetskom prvenstvu.

Nije puno ljudi vjerovalo u njega, iako je na SP došao u vrlo dobroj formi. Ipak, jedan čovjek vjerovao je u njega više od drugih. Toliko da je otišao u kladionicu i stavio novac na njega. 

Ne bi to bilo ništa čudno da čovjek novac nije uplatio dok je Trump imao samo osam godina!?

Naime, britanski novinar Neil Morrice veliki je zaljubljenik u snooker, a 1998. prvi je puta vidio Trumpa na djelu. Tada je Trump imao tek osam godina i pomeo je njegovog sina koji je tada imao 12 godina.

Morrice je prepoznao talent pa je otišao u kladionicu i zatražio da mu ponude tečaj da će Trump do 30. godine osvojiti naslov svjetskog prvaka.

Kladionica mu je dala koeficijent 1000, a Morrice je taj dan preskočio kavu i uplatio deset funti.

Neil Morrice nije izgubio nadu ni 2011. kada je u finalu SP-a Higgins tukao Trumpa. Ove godine Trump se revanširao i Morriceu priredio lijep dobitak od 10 tisuća funti.

- Odmah se vidjelo da je riječ o posebnom igraču. Pratio sam ga kroz cijelu karijeru - rekao je Morrice koji je pristao na zahtjev kladionice da otkrije njegov identitet. Naravno, zašto bi i skrivao da zna prepoznati vrhunski talent.