Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Prije Kosova upalio se alarm, a u Finskoj će nam biti još i teže'

'Prije Kosova upalio se alarm, a u Finskoj će nam biti još i teže'
1

Kada su vidjeli da se mogu nositi s Islandom, sigurno im je to dalo puno samopouzdanja i očekujem težu utakmicu nego protiv Kosova, najavio je utakmicu s Finskom Andrej Kramarić

VIDEO

Pobjedom protiv Kosova 6-0 hrvatski su se nogometaši napunili samopouzdanjem pred nastavak kvalifikacija za SP. Prvi korak na rasporedu je već danas protiv Finske (18 sati).

- Normalno da smo sada sretni i zadovoljni s tom pobjedom jer smo svjesni da na početku okupljanja situacija nije bila bajna s obzirom na sve izostanke. Sigurno da se upalio mali alarm, jer je jasno da bismo svakim izgubljenim bodom stavili sebe u težu situaciju pa je postojao pritisak pobjede. To smo uspjeli i ostvariti. Koliko god da su dojmovi bili odlični, mogu reći da smo se brzo okrenuli Finskoj gdje očekujemo još težu utakmicu - rekao je Andrej Kramarić koji je zahvaljujući ozljedama Pjace, Modrića i Rakitića izborio mjesto u prvih 11.

Ondje bi trebao ostati i danas u Tampereu protiv momčadi koja bi ipak trebala biti teži protivnik od Kosova.

- Ne poznajem dovoljno Kosovo i Finsku da bih mogao točno reći kakav je odnos snaga. Mi smo pokazali ono što smo znali pokazati i u nekim prijašnjim susretima. Mene je podsjetilo na utakmicu protiv Azerbajdžana u Osijeku kada smo isto od prve minute krenuli jako, pokazali jasno i glasno što želimo. Stvorili smo puno šansi, a naravno da mi je drago da sudjelujem kada igramo tako dobro i pobjeđujemo. Nadam se da će tako biti i dalje.

Otkrio je Kramarić za hns-cff.hr i kako se snalazi na poziciji koju mu je izbornik Čačić odabrao protiv Kosova, i to u dobroj formi iz kluba.

- Ni u Hoffenheimu ne igram klasičnu špicu, da bih samo stajao naprijed. Trener mi je dao podršku i priliku, i mogu reći da sam zadovoljan nastupima za klub ove sezone. Ne bih još rekao da je to maksimum, može i puno bolje, ali u svakoj utakmici imam ili gol ili asistenciju, a s tim moram biti zadovoljan. Na meni je da nastavim jednako raditi kako bih zadržao sličan učinak i da će se ta serija nastaviti već i protiv Finske.

Bundesliga ili Premiership?

- Ne mogu točno reći koliko mi odgovara ili ne odgovara Premiership jer nisam imao puno prilike igrati i iskusiti ligu, takva je bila situacija u Leicesteru. Ne žalim ni za čime, ali mogu reći da sam zaista sretan u Njemačkoj, od života, prijatelja, društva, kluba do lige. Dobro se tamo osjećam, i to se vidi i na terenu.

Mario Mandžukić postigao je Kosovu tri gola nakon što ga u posljednjim utakmicama za Vatrene nije išlo.

- Nikada nisam htio pametovati oko takve situacije jer kao napadač znam kako je biti u situaciji kada nedostaju golovi, a kroz to prolaze i najbolji napadači na svijetu. Svaki dan možeš ući u tu fazu, ne volim o tome ni pričati. Svjesni smo što je Mario prošao, sigurno da nam je svima drago što se oslobodio tog pritiska. Ali kao što je i Mario rekao nakon utakmice, najvažnije je da ekipa pobjeđuje.

Kakvu Finsku očekivati u Tampereu?

- Igraju kod kuće, sigurno će biti agresivni i punog srca. Sigurno im je nespretan poraz na Islandu dao dodatni motiv jer je Island jako dobra ekipa, pokazali su to na Euru. Kada su vidjeli da se mogu nositi s Islandom, sigurno im je to dalo puno samopouzdanja i očekujem težu utakmicu nego protiv Kosova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti