Obavijesti

Sport

Komentari 74

Priznanje: 'Karlovac kupovao utakmice da uđe u prvu ligu...'

Priznanje: 'Karlovac kupovao utakmice da uđe u prvu ligu...'
1

Najveću ulogu u kupovini imali su tadašnji čelnici kluba Neven Šprajcer i Krešimir Petković potpomognuti tadašnjim trenerom Igorom Pamićem, piše u priopćenju

VIDEO

Jedan neimenovani i nezadovoljni nogometaš Karlovca poslao je na adresu USKOK-a priopćenje u kojem je iznio prljave radnje kojima se koristio klub s četiri rijeke, još dok su bili u drugoj ligi

Evo njegova priopćenja u cijelosti:

Na tragu ovih najnovijih uhićenja u redovima čelništva HNS-a, a u interesu rasvjetljavanja događanja u i oko NK Karlovac, a zbog informiranja šire društvene javnosti, želim vam iznijeti neka svoja saznanja i ostati anoniman.

Dugo godina bavim se nogometom, najprije kao igrač, a sada kao djelatnik u klubu. Iz meni dostupnih izvora, a izrečeno je to mnogo puta na mnogo javnih mjesta, mogu vam kazati sljedeće:

- NK Karlovac je ušao u Prvu HNL zahvaljujući kupovini utakmica preko delegiranih sudaca i protivničkih igrača.

- Najveću ulogu u kupovini imali su tadašnji čelnici kluba Neven Šprajcer i Krešimir Petković potpomognuti tadašnjim trenerom Igorom Pamićem.

- Utakmice su kupovane na način da se otišlo dan ranije na večeru sa sucima i ponudio određeni novac u crnim koferima. Često puta se u koferima nalazila mnogo veća svota novca od tražene pa su gore navedene osobe ostale zatečene sudačkom "skromnošću" pa kada bi se vratili iz WC-a s odbrojanom svotom novca u kuvertama, ovi bi ih dočekali pomalo nervozni s pitanjem jesu li previše rekli.

- Kada bi sve bilo dogovoreno javili bi svojim igračima da sutradan mogu uplatiti određenu svotu na kladionici prema dogovorenom i na taj način dolaziti do svoje plaće.

- Da je tome tako, govori činjenica da u klubu nekoliko mjeseci ne dolazi plaća, a sve je krenulo kada su Šprajcera, Perkovića i Pamića maknuli iz kluba.

- Da je u klubu bilo kriminala, svjedoči i činjenica da izvide vrši već neko vrijeme karlovačka policija, ali za sada ne izlazi s detaljima u javnost.

- Opće je poznato da je protiv Nevena Šprajcera podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Karlovcu i da taj čovjek ne bi smio preko granice, ali svejedno sjedi na čelnom mjestu Županijskoga nogometnog saveza unatoč odredbama HNS-a koji to ne dopušta.

Uvjeren sam da kada biste pritisnuli ovaj trojac, došli biste do mnoštva korisnih informacija koje bi bile od pomoći u pokrenutoj istrazi protiv ovog dvojca (Širić, Djedović), ali i šire.

Također, siguran sam da dugogodišnji tajnik NK Karlovca, gospodin Nikica Rudar, raspolaže mnoštvom informacija koje mogu biti korisne. Isto tako, gospodin Šprajcer raspolaže u svojoj kućnoj kolekciji brojnim sumnjivim ugovorima s igračima i sponzorima kluba koje je za svoje smjene ukrao iz klupskog računala i prebacio sebi. I u to je upućen gospodin Rudar.

Nadam se da ću ovim pismom barem malo pomoći i pridonijeti rasvjetljavanju kriminala koji se uvukao u sve pore društva, a tako i u HNS i sve "njegove" ljude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili