Obavijesti

Sport

Komentari 74

Priznanje: 'Karlovac kupovao utakmice da uđe u prvu ligu...'

Priznanje: 'Karlovac kupovao utakmice da uđe u prvu ligu...'
1

Najveću ulogu u kupovini imali su tadašnji čelnici kluba Neven Šprajcer i Krešimir Petković potpomognuti tadašnjim trenerom Igorom Pamićem, piše u priopćenju

VIDEO

Jedan neimenovani i nezadovoljni nogometaš Karlovca poslao je na adresu USKOK-a priopćenje u kojem je iznio prljave radnje kojima se koristio klub s četiri rijeke, još dok su bili u drugoj ligi

Evo njegova priopćenja u cijelosti:

Na tragu ovih najnovijih uhićenja u redovima čelništva HNS-a, a u interesu rasvjetljavanja događanja u i oko NK Karlovac, a zbog informiranja šire društvene javnosti, želim vam iznijeti neka svoja saznanja i ostati anoniman.

Dugo godina bavim se nogometom, najprije kao igrač, a sada kao djelatnik u klubu. Iz meni dostupnih izvora, a izrečeno je to mnogo puta na mnogo javnih mjesta, mogu vam kazati sljedeće:

- NK Karlovac je ušao u Prvu HNL zahvaljujući kupovini utakmica preko delegiranih sudaca i protivničkih igrača.

- Najveću ulogu u kupovini imali su tadašnji čelnici kluba Neven Šprajcer i Krešimir Petković potpomognuti tadašnjim trenerom Igorom Pamićem.

- Utakmice su kupovane na način da se otišlo dan ranije na večeru sa sucima i ponudio određeni novac u crnim koferima. Često puta se u koferima nalazila mnogo veća svota novca od tražene pa su gore navedene osobe ostale zatečene sudačkom "skromnošću" pa kada bi se vratili iz WC-a s odbrojanom svotom novca u kuvertama, ovi bi ih dočekali pomalo nervozni s pitanjem jesu li previše rekli.

- Kada bi sve bilo dogovoreno javili bi svojim igračima da sutradan mogu uplatiti određenu svotu na kladionici prema dogovorenom i na taj način dolaziti do svoje plaće.

- Da je tome tako, govori činjenica da u klubu nekoliko mjeseci ne dolazi plaća, a sve je krenulo kada su Šprajcera, Perkovića i Pamića maknuli iz kluba.

- Da je u klubu bilo kriminala, svjedoči i činjenica da izvide vrši već neko vrijeme karlovačka policija, ali za sada ne izlazi s detaljima u javnost.

- Opće je poznato da je protiv Nevena Šprajcera podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Karlovcu i da taj čovjek ne bi smio preko granice, ali svejedno sjedi na čelnom mjestu Županijskoga nogometnog saveza unatoč odredbama HNS-a koji to ne dopušta.

Uvjeren sam da kada biste pritisnuli ovaj trojac, došli biste do mnoštva korisnih informacija koje bi bile od pomoći u pokrenutoj istrazi protiv ovog dvojca (Širić, Djedović), ali i šire.

Također, siguran sam da dugogodišnji tajnik NK Karlovca, gospodin Nikica Rudar, raspolaže mnoštvom informacija koje mogu biti korisne. Isto tako, gospodin Šprajcer raspolaže u svojoj kućnoj kolekciji brojnim sumnjivim ugovorima s igračima i sponzorima kluba koje je za svoje smjene ukrao iz klupskog računala i prebacio sebi. I u to je upućen gospodin Rudar.

Nadam se da ću ovim pismom barem malo pomoći i pridonijeti rasvjetljavanju kriminala koji se uvukao u sve pore društva, a tako i u HNS i sve "njegove" ljude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna