Obavijesti

Sport

Komentari 144

Procurile fotografije oštećenog Poljuda, Hajduk demantirao: Ma to je samo manja šteta

Procurile fotografije oštećenog Poljuda, Hajduk demantirao: Ma to je samo manja šteta

Svako neko vrijeme i sami zaprimimo slične dojave i fotografije. Nema nikakve brige, ovdje se radi o manjoj šteti nastaloj u betonu, poručili su iz splitskog kluba...

VIDEO

Poljud je izgrađen 1979. godine, jedan je od naljepših i relativno novijih stadiona u Hrvatskoj, no i njemu je potrebna temeljita obnova.

Pokretanje videa...

Caktaš s 2. momčadi Hajduka 00:29

Vrijeme je učinilo svoje pa su ploče na samom stadionu zahrđale i naziru se oštećenja, a Dalmacija Danas je objavila fotografiju na kojoj se vide oštećenja na krovnoj konstrukciji, a iz kluba su pokušali sanirati tako što su zavezali žicom.

Javio se i Hajduk koji je demantirao veću štetu. Odgovorili su iz kluba kako se radi samo o manjim problemima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Split: Ubijeni George Floyd ima "svoje srce" među sjedalicama Poljuda

-  Svako neko vrijeme i sami zaprimimo slične dojave i fotografije. Nema nikakve brige, ovdje se radi o manjoj šteti nastaloj u betonu, nema govora o tome da se radi o oštećenju koje bi ugrozilo, primjerice, statiku krovišta ili nešto slično. Za kontrolu stadiona i njegovih elemenata postoje za to ovlaštene osobe - rekli su iz Hajduka, piše Dalmacija Danas.

Boženko Jelić je sudjelovao u izgradnji Poljuda te je projektant konstrukcije, a za Dalmatinski Portal je potvrdio kako nije riječ o ničemu ozbiljnome.

- Da se imalo što dogoditi, već bi se dogodilo. Pukao je vijak jednog od 10 tisuća štapova na stadionu. Konstrukcija je statički neodređena i bilo je predviđeno da se štapovi mogu demontirati, popraviti i vratiti. Vijak je pukao, ne znam zašto. Prvi put se tako nešto dogodilo, a to može biti zbog velikog udara vjetra, niske temperature pa i zamora materijala. Jedan puknuti stup nije problem, da su pukla sva tri, to ne bi bilo dobro, imali bi havariju - rekao je Jelić, koji je dodao da će djelatnici Brodosplita u utorak sanirati kvar.

Dok u Dinamu muku muče sa 100 godina starim Maksimirom i brojnim popravcima te već godinama prozivaju Grad što se tiče pitanja novog stadiona, sada su se problemi pojavili i na poljudskoj ljepotici koja je otvorena 1979. godine, a autor projekta bio je Boris Magaš.

Inače, Hajduk bi u lipnju trebao promijeniti travnjak na Poljudu uz financiranje HNS-a, a uskoro nakon toga bi mogli krenuti i s obnovom samog stadiona. Grad Split i HNK Hajduk projekt planiraju prijaviti za financiranje iz EU fondova za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Projekt obnove krova procjenjuje se na 102 milijuna kuna, a uz to bi obnovili muzej što bi koštalo 44 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka