Obavijesti

Sport

Komentari 11

Profesor Miho: Naš je adut nad Furijom pobjednički mentalitet

Profesor Miho: Naš je adut nad Furijom pobjednički mentalitet
1

Mi imamo kontinuitet dobrih igara na velikim natjecanjima i ova ekipa koja je na okupu ima jako puno pobjeda, stoga nam je pobjednički mentalitet veliki adut, govori Miho Bošković uoči polufinala SP-a sa Španjolskom

VIDEO

Već tri godine ne uživamo u njegovim majstorijama. Uh, kako samo zatitra mašta kada glavom zakolaju prizori njegovih vodenih projektila pred kojima su pucali i najčvršći bedemi. Nedostaju nam, baš nedostaju. Što ne možemo, primjerice, reći za protivničke golmane. Oni su - sretni.

Ali, dobro, imali smo povlasticu uživati lijepih 15-ak, pa odakle nam pravo uopće ispitivati njegovu odluku da se povuče s 33 i završi svim najvećim trofejima ukrašenu karijeru (olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, europski prvak s Jugom nap. a.) u kojoj je dvaput bio i najbolji vaterpolist Europe. Da je mogao dati još vaterpolu, mogao je, ali zato sada vješto pliva u nekim drugim vodama. Onim prosvjetnim.

Nekad smo mi pljeskali njemu, a sada on plješće učenicima kada ih treba pohvaliti ili, možda, umiriti kakvom gestom, povišenim tonom. Miho Bošković, pardon, profesor Bošković, naime, posljednje tri godine predaje glazbenu teoriju u Srednoj glazbenoj školi u Dubrovniku. 

- Sada su praznici, preslagivanje, ali brzo će pripreme za novu školsku godinu. Moram priznati da mi je dosta dobro legla ta profesija s obzirom na sportsku karijeru, uživam, imam slobodu u ljetnim periodima, stoga mogu s obitelji provoditi vrijeme.

Tehnički lošije

Drago nam je to čuti, samo... Htjeli smo o nekim drugim temama. Jasno kojim; Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva, no opasno plešući po rubu protiv Njemačke.

- Četvrtfinala su uvijek najteža na svakom turniru jer predstavljaju graniicu između borbe za medalju i odlaska doma. Stoga, sama po sebi ta utakmica nosi tenziju, a mi smo imali protivnika od kojeg smo bolji, koji je fizički kvalitetan. Bili smo nervozni u nekim dijelovima, radili greške u obrani i napadu na koje nismo navikli, ali to pripisujem početku tih utakmica, tenzija. Početkom treće četvrtine pokazali smo da smo bolja momčad i da možemo očekivati rast forme sad u polufinalu i posljednjoj utakmici turnira.

Je li razlog lošijeg izdanja možda ležao u trodnevnom periodu bez utakmice pa i činjenici da u skupini nismo imali teži izazov, tj. mi smo 'krivci' što ga nismo imali protiv Australije i SAD-a?

- Dobro, bio je to jači trening protiv njih, ali zato što smo mi bili vrhunski. Australija je, eto, namučila Mađarsku, bila nikad bliže polufinalu. Kažem, ovo je bila naša tehnički lošija utakmica, ali, ponavljam, to su zahtjevne utakmice koje imaju psihološki pritisak i može se reći da tek sada ulazimo u ritam utakmica. Ovo je samo trebalo preskočiti, a preskočili smo kolektivno.

primorje

Taj kolektiv od Budimpešte ima nešto što je u sportu vrlo važno, a kod nas Hrvata baš se i ne spominje često u pozitivnom smislu. Pobjednički mentalitet.

- Mi imamo kontinuitet dobrih igara na velikim natjecanjima i ova ekipa koja je na okupu ima jako puno pobjeda, stoga nam je pobjednički mentalitet veliki adut. Sada se tek piše, pokazuje tko je u najboljoj formi, tko ima hrabrost, glavu i rep i tko se zna ponašati u teškim situacijama.

Ne razbraniti Lopeza

Iz takve smo se u utorak, srećom , umješno izvukli. Sada, pak, nimalo nećemo biti iznenađeni kao jučer ponovi li se još jedna takva sutra (10 sati). Španjolci su nakon deset godina u polufinalu svjetske smotre, dobri su, po nas nezgodni, ali... Cijela je vječnost prošla otkad smo od njih izgubili važnu utakmicu.

Sve o Španjolcima: Srbe razbili i nikad ih nismo dobili na SP-u

- I dok sam ja igrao, rijetko smo gubili, no nikad ih nismo dobivali s velikom razlikom, sjećam se i Londona (8-7 za nas u skupini nap. a.). To je brza momčad koja je stvorila pozitivno ozračje koje je nedostajalo ranije i zbog kojeg je imala krizu rezultata. Sada su se posložili i ekipa su koja zaslužuje biti među četiri najbolje.

Perrone, Munarriz, Granados i Mallarach trebali bi zaslužiti našu najveću pažnju. Zapravo, kada sad razmislimo, nabrojali smo cijelu njihovu vanjsku liniju.

- Ja bih istaknuo da je jako važno kako ćemo pristupiti njihovom golmanu Lopez-Pinedu koji je ključan faktor jer ga ne smijemo razbraniti. On je...

Njihov Nagy?

- Upravo, on može napraviti razliku ako mu poraste ego, stoga treba racionalizirati šuteve. Pojedinačno ne bih nikoga dodatno isticao jer nitko od njih nije toliko nezadrživ da bi se posebno o njemu trebalo voditi brigu. Ako budemo, onda će netko drugi imati više prostora. Oni su racionalni, temeljiti u postavljanju napada, povratku u obranu.

Mi vjerujemo da su Hrvati još racionalniji...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom