Obavijesti

Sport

Komentari 78

Hirscheru Mali kristalni globus, Ivica 10. u zadnjoj utrci sezone

Hirscheru Mali kristalni globus, Ivica 10. u zadnjoj utrci sezone
4

Austrijanac Marcel Hirscher u dramatičnoj završnici slaloma u Lenzerheideu osvojio je Mali kristalni globus. Slavio je ispred Neureuthera i Matta. Ivica Kostelić bio je 10.

VIDEO

Marcel Hirscher jurio je u drugoj vožnji slaloma u Lenzerheideu. Na prolazu je imao identično vrijeme kao Felix Neureuther. Bila je to dramatična borba Austrijanca i Nijemca za Mali kristalni globus u slalomu. 

Hirscher je na kraju slavio i nakon Velikog kristalnog globusa, uzeo je i slalomski.

- Bilo mi je svejedno hoću li izletjeti ili završiti peti. Morao sam dobiti. Odvozio sam jako dobro i uspio sam - rekao je Marcel Hirscher nakon utrke.

Ivica Kostelić završio je na 10. mjestu u posljednjoj utrci sezone. Hrvatski skijaš bio je 13. nakon prve vožnje s 2,76 sekundi zaostatka. U drugoj je vožnji vrlo dobro odvozio i na kraju je ostvario ono što je zacrtao. Bio je u TOP 15 i osvojio važne bodove za sljedeću sezonu. 

Ivica je tako završio sezonu. Nakon 11 operacija, ozljeda s kojima je ušao u sezonu, nakon toliko muke i borbe, Kostelić se nije predavao. Unatoč lošoj formi, Ivica se okrunio srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Sočiju. 

Kostelići su postali najuspješnija skijaška obitelj u povijesti ZOI-ja, a Ivica još nije rekao zbogom skijanju. Nedavno je Gips rekao kako je vrijeme da od njega napravi spustaša. 

Poznavajući Kosteliće, sljedeće godine Ivica bi mogao juriti u spustu po nove medalje...

Ivica najavio novu sezonu

Bila je ovo teška sezona. Izvukli smo pokoji dobar rezultat i zadržali jakosnu skupinu u slalomu što je važno. Sad nam slijedi trening do lipnja. Nadam se da ste uspjeli uživati u skijanju i showu koji smo vam mi skijaši pružali. Čitamo se uskoro, poručio je Ivica na svom Facebooku.

Lenzerheide, slalom:

1. Hirscher 2:07,74

2. Neureuther +0,76

3. Matt +1,08

4. Gross +1,90

5. Larsson +2,22

6. Baeck +2,28

7. Moelgg +2,46

8. Thaler +2,49

9. Pinturault +2,77

10. Kostelić +2,90

UŽIVO:

  • Marcel Hirscher ide po Mali kristalni globus. Ako danas pobijedi, njegov je. Hirscher je imao samo šest stotinki prednosti ispred Neureuthera. Krenuo je Austrijanac. Na prvom prolazu Hirscher je povećao prednost! Sjajno vozi Austrijanac. Na drugom prolazu isto vrijeme kao i Neureuther! Kakva drama... Uspio je! Hirscher je slavio u Lenzerheideu i uzeo Mali kristalni globus u slalomu! Drugi je Felix Neureuther, a treći Mario Matt. Ivica Kostelić završio je 10.
  • Felix Neureuther kreće! Borba za Mali kristalni globus u slalomu. Neureuther je imao samo šest stotinki zaostatka za Hirscherom. Dobro je krenuo Nijemac. Sjajna vožnja Neureuthera i on je novi vodeći! A sada Marcel Hirscher.
  • NAJBOLJA TROJICA: Mario Matt je na startu. Sjajno je odvozio prvi dio staze. Imat ćemo novog vodećeg. Austrijanac je bio brži 0,82 sekunde od Grossa.
  • Jean Baptiste-Grange je krenuo. Velika pogreška na startu. To će ga koštati. Francuz na kraju na 10. Ivica Kostelić drži sedmo mjesto.
  • Kristoffersen nije dobro krenuo. Ništa od njegovog sna o osvajanju Malog kristalnog globusa. Na kraju je tek na osmom mjestu. Vodeći je Stefano Gross.
  • Henrik Kristoffersen je na startu i on otvara seriju najbrže petorice iz prve vožnje. Bit će ovo uzbudljiva završnica borbe za Mali kristalni globus u slalomu. Hirscher i Neureuther se bore za Mali globus. 
  • Ivica Kostelić je na startu. Profesor je krenuo vrlo dobro, ali Axel Baeck je prije njega odvozio najbrže. Može li Ivica biti bolji od Šveđanina? Dobro je krenuo na početku. Na prvom prolazu kasni 0,33 sekunde. Na drugom samo 0,10 sekundi zaostatka! Na kraju drugo mjesto s 0,62 sekunde zaostatka za Baeckom. Kostelić je najmanje 14.
  • Steve Missillier iz Francuske preuzeo je vodstvo. Uskoro kreće Ivica Kostelić.
  • Naoki Yuasa prvi je skijaš koji je uspio završiti drugu vožnju.
  • Nevjerojatno. Prva trojica skijaša u drugoj vožnji su odustala. Bode Miller, Luca Aerni i Aleksander Korošilov nisu uspjeli završiti.
  • Bode Miller krenuo je sa starta. Amerikanac je u prvoj vožnji imao golemi zaostatak od 48 sekundi. Nije uspio završiti utrku. Ivica Kostelić startat će kao 12. u drugoj vožnji. Hrvatski skijaš u prvom je laufu zaostao 2,76 sekundi za Hirscherom što mu je bilo dovoljno za 13. mjesto.
  • USKORO POČINJE DRUGA VOŽNJA: Hirscher je vodeći, Neureuther je drugi, a Matt treći. Druga vožnja slaloma u švicarskom Lenzerheideu upravo je počela. Ivica Kostelić bio je 13. u prvoj vožnji s 2,76 sekundi zaostatka. Prvi u drugoj vožnji kreće Amerikanac Bode Miller, koji je u prvoj vožnji zaostao čak 48 sekundi.
  • KRAJ PRVE VOŽNJE: Marcel Hirscher vodi u Lenzerheideu, drugo je Felix Neureuther, a treći Mario Matt. Ivica Kostelić je na 13. mjestu s 2,76 sekundi zaostatka. Solidna vožnja Ivice ako se uzme u obzir cijela sezone i sve što je prošao. Ivica je u borbi za TOP 15 što donosi bodove za sljedeću sezonu. START DRUGE UTRKE JE U 11.30.
  • Ivica Kostelić je na startu! Nakon prvog prolaza Ivica kasni 0,66 sekundi za Hirscherom. U drugom prolazu to je već 1,62 sekunde. Na kraju zaostatak od 2,76 sekundi iza Hirschera što mu trenutno donosi 13. mjesto.
  • Bit će ovo velika borba Marcela Hirschera i Felixa Neureuthera, Austrijanac i Nijemac žele Mali kristalni globus, a Hirscher je u prvoj vožnji slaloma bio samo 0,06 sekundi brži od Neureuthera.
  • Marchel Hirscher vodeći je nakon 10 skijaša koji su se spustili niz stazu u Lenzerheideu. Felix Neureuther je drugi, a Mario Matt treći. Ivica Kostelić startat će s rednim brojem 17.
  • Nakon petorice skijaša vodi Marcel Hirscher, jedan od favorita danas. Drugi je Felix Neureuther. Ovaj dvojac bori se za Mali kristalni globus u slalomu. Treći je Henrik Kristoffersen koji ima zaostatak gotovo dvije sekunde.
  • Krenuo je Marcel Hirscher. Sjajni Austrijanac jučer je osvojio Veliki kristalni globus. Hirscherovo vrijeme je 1:06,99.
  • Pred nama je posljednja utrka sezone. Slalom u švicarskom Lenzerheideu. Ivica Kostelić startat će 17., a stazu u Lenzerheideu posebno pamti. Tu je 2011. godine plakao kad je primao Mali i Veliki kristalni globus. Prvi sa starta kreće Austrijanac Marcel Hirscher, koji je jučer uzeo Veliki kristalni globus.

Najava utrke

Ivica Kostelić u švicarskom Lenzerheideu vozi posljednju utrku sezone. Hrvatski skijaš starta na stazi na kojoj je slavio Mali i Veliki kristalni globus 2011. godine. Tada na dodjeli nije mogao suspregnuti suze.

Prva vožnja na rasporedu je u 9 sati, a druga u 11.30 sati.

Prvi sa starta kreće osvajač Velikog globusa, Austrijanac Marcel Hirscher. Ivica Kostelić startat će kao 17.

Kostelić će pokušati napraviti čudo u posljednjoj utrci ove sezone. Ivica nije bio pravi ove sezone, i sam je to priznao. No svejedno se okitio srebrom na Igrama u Sočiju.

Profesoru je ostao slalom u Lenzerheideu u kojem je nakon dugo vremena autsajder...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži