Obavijesti

Sport

Komentari 1

Prokom ide dalje s 2-8, Partizan slavio u Moskvi

Prokom ide dalje s 2-8, Partizan slavio u Moskvi
1

Moskovski CSKA, aktualni prvak Europe, doživio je i treći poraz ove sezone u Euroligi. Prokom ih je skupio čak osam, ali ide među 16 najboljih

VIDEO

Prije zadnje utakmice CSKA je bio siguran u prolaz, kao i u prvo mjesto skupine, tako da su odigrali nonšalantno protiv gostiju iz Beograda, koji su, pak, loviili plasman među 16 najboljih. Na kraju je Partizan do tog cilja došao posredstvom velike pobjede u Moskvi. Božić tricom (jedini poeni na utakmici), te Tepić i Lasme, su donijeli Partizanu vodstvo 64-59 minutu i pol prije kraja. Šiškauskas je pred sam kraj, preciznim slobodnim bacanjima, smanjio na 64-63, no ponovno je ulogu junaka na sebe preuzeo Petar Božić koji je pogodio slobodna bacanja za 66-63, a potom je i ukrao loptu Langdonu u posljednjem napadu.
Zoran Planinić je ubacio 9 poena za 20 minuta. Po 1-3 je gađao za dva i tri poena, te 4-4 s linije slobodnih bacanja. Imao je dva skoka i jednu asistenciju. Najbolji je, inače, kod CSKA bio Slovenac Erazem Lorbek sa 23 poena i devet skokova, dok su Partizan do pobjede vodili Tepić i Rašić sa po 13 poena. Tepić je uz to imao osam skokova i četiri asistencije.
Real je potvrdio drugo mjesto pobjedom protiv Efes Pilsena 80-69, a Marko Tomas je ubacio 4 poena, uz pet skokova, te po jednu asistenciju i izgubljenu loptu. Dalje ide i talijanski Armani Jeans Milano koji se među 16 probio gostujućom pobjedom kod Panioniosa 87-77.
U skupini B su tijekom cijelog natjecanja vladali su Barcelona, Montepaschi Siena i Panathinaikos, pa je tako bilo i u posljednjem kolu. Sve tri momčadi su ostvarile uvjerljive pobjede, a borba se vodila u donjem dijelu gdje su tri sastava (Prokom, Žalgiris i Nancy), unatoč totalno negativnom omjeru (2-7) lovili četvrtu poziciju i nastavak natjecanja. Scenarij u kojem su sve tri momčadi poražene odgovarao je poljskom Prokomu koji je najbolji kada se zatvori krug te tri momčadi. U međusobnim utakmicama je svaka od momčadi ostvarila domaće pobjede (svi imaju omjer 2-2), pa se apsolutno presudnim pokazala pobjeda Prokoma na startu natjecanja protiv Nancyja 91-62.
U ovom kolu najuvjerljivi je bio talijanski prvak, Montepaschi Siena, koji je Nacyju u gostima utrpao 103 poena. Čak je sedam gostujućih košarkaša ubacilo dvoznamenkasti broj poena: Stonerook i McDonald po 15, Domercant i Lavrinovič po 13, Sato i McIntyre po 12 i Rees 10.

EUROLIGA, 10. kolo:
SKUPINA B
Barcelona - Žalgiris 90-68
Nancy - Montepaschi Siena 79-103
Panathinaikos - Prokom 75-53
POREDAK: 1. Barcelona 9-1, 2. Montepaschi Siena 8-2, 3. Panathinaikos 7-3, 4. Prokom 2-8, 5. Žalgiris 2-8, 6. Nancy 2-8.

SKUPINA D
cSKA - Partizan 63-66
Real Madrid - Efes Pilsen 80-69
Panionios - Armani Jeans Milano 77-87
POREDAK: 1. CSKA 7-3, 2. Real Madrid 6-4, 3. Partizan 5-5, 4. Armani Jeans Milano 5-5, 5. Efes Pilsen 4-6, 6. Panionios 3-7.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku