Obavijesti

Sport

Komentari 158

Promjene u početnoj postavi: Od prve kreću Olić i Kovačić

Promjene u početnoj postavi: Od prve kreću Olić i Kovačić
7

Izbornik Niko Kovač na treninzima je vidio da Kovačić "grize", a na klupu bi mogao Eduardo. Iz prve postave ispast će i Ivo Iličević, a na njegovo će mjesto Ivica Olić

VIDEO

Ako mu je namjera bila prodrmati svoje najveće zvijezde uoči najvažnije utakmice ove generacije, Niko Kovač u potpunosti je uspio. Naime, apsolutno nitko sinoć nije bio siguran da će zaigrati protiv Islanda večeras, pa ni nekoć nedodirljivi kapetan Darijo Srna ni Mario Mandžukić.

Na treninzima je šef uigravao varijante bez njih dvojice u početnoj postavi, što je donedavno - primjerice, kod Igora Štimca, bilo nezamislivo.

Je li Niko Kovač uistinu toliko hrabar da iz početnih 11 izostavi igrače koji su, istina, podbacili na Islandu, ali zadnjih par godina nose reprezentaciju? Prije će biti da je odlučio dati Srni do znanja da nitko nije pretplaćen na mjesto u reprezentaciji, a Mandžukiću pokazati zube kao što je to učinio Pep Guardiola u Bayernu.

Prema posljednjim treninzima, Ivo Iličević vrlo vjerojatno neće početi uzvrat s Islandom na Maksimiru (20.15 sati) jer baš i nije iskoristio šansu u Reykjaviku. Na zatvorenim treninzima Niko Kovač je isprobavao svašta, čak i opcije s Vrsaljkom na desnom, a Vidom na lijevom beku te Rebićem na krilu. No prema najnovijim informacijama od prve minute će zaigrati Mateo Kovačić.

- Trening je za mene svetinja - ponavlja stalno Niko Kovač i u tim riječima skriveno je objašnjenje odakle su se u sastavu za Reykjavik odjednom pojavili Iličević i Pranjić.

I dok je lijevi bek potpuno opravdao mjesto u početnom sastavu, jer sve što smo napravili na Islandu napravili smo po lijevoj strani, gdje je prodirao uglavnom Perišić, a Pranjić mu čuvao leđa, Iličević je potpuno zakazao i bilo bi veliko iznenađenje da Niko Kovač tvrdoglavo nastavi inzistirati na njemu.

Prema posljednjim informacijama, izbornik neće bitno mijenjati koncepciju igre, i dalje će pokušati njegovati igru s krilima i što većim posjedom lopte a la Bayern, no mijenjat će najmanje dva čovjeka iz sastava koji je odigrao “nulu” s igračem više u Reykjaviku!

U početnoj jedanaestorici tako će biti i Ivica Olić, a na klupi će svoju šansu čekati Eduardo da Silva.

  • Sastav Hrvatske: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić - Rakitić, Modrić - Olić, Kovačić, Perišić - Mandžukić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše