Obavijesti

Sport

Komentari 5

Propao je lov Ivice Kostelića na prvu pobjedu na Sljemenu

Propao je lov Ivice Kostelića na prvu pobjedu na Sljemenu
3

Ivica Kostelić na Sljemenu je osvojio tri druga i jedno treće mjesto. Janica Kostelić jednom je bila treća, a Ana Jelušić sada već davne 2007. uzela je drugo mjesto

VIDEO

U ovih dosadašnjih devet Snježnih kraljica Hrvatska nikada nije imala svog pobjednika. Najbliže osvajanju naslova bili su Ivica Kostelić te Ana Jelušić koja je nakon odlaska Janice Kostelić postala jedina Hrvatica s postoljem na Sljemenu. Ženska utrka održava se od 2005., a muška od 2008. godine...

Janičin pad 2005. 

Ženska utrka slaloma vozi se od 2005. godine, dok su se skijaši priključili tek 2008. godine. Na prvoj povijesnoj utrci u Zagrebu tada najbolja skijašica svijeta i jedan od glavnih razloga zašto je Sljeme i dobilo utrku u Svjetskom kupu, Janica Kostelić, pala je u prvoj vožnji. Naslov je tada uzela Tanja Poutiainen, Nika Fleiss bila je osma, a Ana Jelušić deveta.

Prvo postolje Janice na Sljemenu

Godinu dana kasnije Janica Kostelić se popela na postolje na svom Sljemenu. Naslov je osvojila Marlies Schild, a Janica je i s jednim štapom u drugoj vožnji doskijala do trećeg mjesta.

Ana Jelušić druga 2007.

Nakon odlaska Janice Kostelić naša glavna ženska uzdanica ostala je Ana Jelušić. I na Sljemenu je Riječanka opravdala očekivanja. Drugim mjestom postala je najbolja Hrvatica u povijesti Snježne kraljice. Pobijedila je Schild.

Od 2008. i muška utrka

Skijaši su se 'bijelom cirkusu' na Sljemenu priključili od 2008. godine. I odmah u prvom nastupu Ivica Kostelić popeo se na postolje drugim mjestom. Slavio je tada Mario Matt.

Ivica opet drugi

Drugu godinu za redom Ivica Kostelić na Sljemenu je bio drugi. Dva nastupa i dva druga mjesta. Te 2009. godine pobijedio je Francuz Jean-Baptiste Grange.

Jedini put Ivica bez postolja

Ivica Kostelić 2010. godine na trećem izdanju muške utrke na Sljemenu po prvi put je ostao bez postolja. Ivica je te godine pao u prvoj vožnji te je po prvi put ostao bez postolja. Pobijedio je Razzoli.

Hat-trick drugih mjesta

Godinu kasnije Kostelić se vratio starim navikama. Opet drugo mjesto. Ovoga puta iza Šveđanina Myhrera.

Ivica 2012. osvojio treće mjesto

Nakon tri druga mjesta došlo je vrijeme i za jedno treće. Ivica je ponovno na postolju, no ovoga puta uzeo je treće mjesto.

Prošle sezone bez postolja

Na Sljemenu je 6. siječnja ove godine Ivica ostao bez postolja. Osvojio je tek osmo mjesto, a naslov je uzeo najbolji skijaš svijeta Marcel Hirscher.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...