Obavijesti

Sport

Komentari 5

Prosinečki: Ne idemo u Rijeku 'skinuti gaće', a nemam pojma hoće li mi igrače pojesti trema!

Prosinečki: Ne idemo u Rijeku 'skinuti gaće', a nemam pojma hoće li mi igrače pojesti trema!
2

Sutra će čak devet ili deset igrača Rudeša debitirati u prvoj ligi. Teren na Rujevici? I mi smo zbog kiše proteklih dana imali nešto brži travnjak na treninzima, smije se Robert Prosinečki

VIDEO

Rudeš sutrašnjim gostovanjem kod Rijeke (18.45 sati) otvara još jednu prvoligašku sezonu. Robert Prosinečki i dalje je daleko najveća zvijezda svoje momčadi, pa je i na press-konferenciji uoči odlaska u Rijeku najviše pitanja bilo upućeno treneru Rudeša.

Pokretanje videa...

Robert Prosinečki 00:59

- Dugo se pripremamo i svi jedva čekamo tu prvu utakmicu. Igramo s jednom od boljih momčadi lige, Rijeka je to pokazala i lani, sad s pojačanjima i dolascima će se boriti za sam vrh. Mi smo se pripremili, nadamo se dobroj utakmici. Dobro smo radili, dečki jedva čekaju prvu utakmicu, puno će ih debitirati u prvoj ligi - rekao je Robert Prosinečki, pa nastavio:

- Nećemo se preplašiti, idemo igrati mušku utakmicu pa vidjet što će se dogoditi. Nemamo ozlijeđenih, imamo dobar sastav, svi su spremni za utakmicu. Hoće li moje igrače pojesti trema? Kaj ja znam! Ne mogu to reći dok ih ne vidim na terenu. Dobro smo radili, to mi je najbitnije, pripreme smo dobro odradili. Imamo puno debitanata, sve je moguće, ali smo psihološki spremni. Znamo što nas čeka.

Rijeka je ipak veliki favorit...

- Rijeka je favorit, ne samo u našem dvoboju, oni se žele boriti i za naslov. Mi ćemo biti dobro, a debitanata imamo jako puno. Njih devet ili deset u početnoj postavi. Danas ćemo otputovati, odmorit se i odigrati dobru utakmicu. Ma Rijeka neće puno toga mijenjati, zna se kako su kod Jakirovića agresivni, imaju brzu tranziciju, uigrana su momčad, a novi igrači poput Fruka im donose kvalitetu više.

EKSKLUZIVNO: Robert Prosinečki preuzeo klupu Rudeša!

Rudešanima nije idealno na početku sezone gostovati na Rujevici.

- Rijeka ide na otvaranju sezone napraviti rezultat pred svojim navijačima, ali mi u toj utakmici vidimo naše šanse. Nije nam baš idealno otvarati prvoligašku sezonu kod Rijeke, ali nemamo što izgubiti. Cijeli život sam optimist, vidjet ćemo koliko je to dovoljno. Jakirović je donio Rijeci dobru atmosferu, što je jako bitno. Nećemo "skinuti gaće".

Koliko ste spremni za brz travnjak na Rujevici?

- Znamo da je na Rujevici najbrža podloga u ligi, zbog toga su oni u prednosti. Tamo rade i treniraju, morat ćemo se brzo prilagoditi na to. Imali smo sreće, bilo je puno kiše, imali smo i mi malo brži teren nego inače. Moramo se brzo prilagoditi, nema tu hoćeš-nećeš, već se brzinski prilagoditi na sve u Rijeci.

Na press-konferenciji je nekoliko riječi dobio i kapetan Rudeša Tomislav Srbljnović.

- Bio sam nešto kratko u Slaven Belupu, ali sad mi se pruža prilika zaigrati u najvišem nogometnom rangu. Atmosfera je odlična, svi se poznajemo, a sva pojačanja su brzo postala dio naše obitelji. Svi se veselimo početku prvenstva, prvoj utakmici u sezoni, puni smo optimizma - poručio je Srbljinović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'