Obavijesti

Sport

Komentari 30

Prosinečki popustio: Prvi put pozvao Hajrovića u 'zmajeve'

Prosinečki popustio: Prvi put pozvao Hajrovića u 'zmajeve'
1

Četvorica igrača iz HNL-a na popisu su bosanskohercegovačkog izbornika Roberta Prosinečkog za vrlo važne utakmice protiv Finske i Grčke. A u kadru je i jedan bivši "vatreni"

VIDEO

Izet Hajrović (28) bio je jedan od najboljih igrača Dinamove povijesne sezone u kojoj je nakon 49 godina izborio europsko proljeće. Zabio je šest golova početkom sezone i još četiri u drugom dijelu prvenstva. 

No bosanskohercegovački ofenzivac stalno se nalazio izvan radara izbornika Roberta Prosinečkog (50). Do ovog ponedjeljka.

Pokretanje videa...

04:14

- Nisam ga zvao - kratko nam je odgovorio Žuti kad smo ga upitali za komentar zašto Hajrovića nije bilo na posljednjem popisu "zmajeva" za utakmice protiv Lihtenštajna i Armenije.

Izet Hajrović: 'Istina je da sam pridonio tome da Olmo ostane'
Izet Hajrović: 'Istina je da sam pridonio tome da Olmo ostane'

BiH je u Erevanu kiksala i bitno se udaljila od plasmana na Europsko prvenstvo, Prosinečki je dao ostavku, potvrdio je po povratku u Sarajevo pa se na koncu ipak predomislio, a za novu akciju protiv Finske (12. listopada) i Grčke (15. listopada) Hajroviću je prvi put poslao poziv iako se ove sezone dosta muči s formom u Dinamu.

Poziv je dobio i Hajrovićev klupski suigrač Amer Gojak (22), strijelac tri gola u prošle dvije utakmice, kao i dvojac iz Rijeke Zoran Kvržić (31) i Stjepan Lončar (22).

Pokretanje videa...

02:58

Na popisu se nakon pune dvije godine našao i Mato Jajalo (31), veznjak Udinesea koji ima dva nastupa za hrvatsku A-reprezentaciju u prijateljskim utakmicama protiv Argentine i Gibraltara pod Nikom Kovačem. Jajalo je prošle sezone u Palermu bio najbolji igrač Serie B i tako zaslužio transfer u Udine.

Amer Gojak: 'Dinamo će u Ligi prvaka stići do samoga kraja'
Amer Gojak: 'Dinamo će u Ligi prvaka stići do samoga kraja'

Nakon listopadskih utakmica "zmajevi" u studenom imaju domaću utakmicu protiv Italije te gostovanje kod Lihtenštajna. Na četvrtom su mjestu skupine J s pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Finskom, ali će ići u doigravanje za odlazak na Euro ako se ne plasiraju izravno jer su osvojili svoju skupinu Lige nacija.

Taj bi im zadatak mogao biti jako težak jer bi, zbog manjeg broja reprezentacija iz prvog razreda Lige nacija koje se neće kvalificirati na završni turnir kroz kvalifikacije, trebali popuniti ždrijeb kao najbolje rangirana reprezentacija iz drugog razreda.

Odgovarajući na pitanje do kada mu je točno produžen ugovor, Prosinečki je rekao da je to vezano za okončanje kvalifikacija u prosincu, odnosno za doigravanje kroz Ligu nacija u ožujku sljedeće godine.

- Postoje samo dvije vrste trenera: oni koji su dobili otkaz i oni koji će ga tek dobiti - kazao je Prosinečki, neizravno potvrđujući kako se njegova karijera na čelu reprezentacije BiH polako bliži kraju.

Ocijenio je da unatoč trenutačnom stanju još ima autoritet među igračima. I dalje je optimist pa tvrdi kako se sve još može preokrenuti, no samo pod uvjetom da igrači daju sve od sebe.

- Najbitnije je vratiti atmosferu. Ovi momci imaju kvalitetu, a moj je cilj na dolasku bio da moramo ići na Europsko prvenstvo - kazao je Prosinečki.

Reprezentativcima BiH sada predstoje utakmice s Finskom i Grčkom kako bi eventualno uspjeli izboriti drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini.

- Nemamo pravo na kiks. Samo s pobjedama možemo ostati u utrci za drugo mjesto (u skupini) - dodao je Prosinečki uz konstataciju kako njegovi nogometaši još imaju priliku popraviti greške jer imaju kapacitet za to.

Sada moraju dati sve od sebe jer ih očekuju utakmice koje, kako ističe Prosinečki, nisu ni malo lake jer su Finci dokazali koliko su dobri, a Grcima unatoč slaboj igri ne nedostaje motivacije.

Popis BiH za Finsku i Grčku:

  • golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić
  • braniči: Darko Todorović, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Sead Kolašinac
  • veznjaci: Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Amer Gojak, Haris Duljević, Mato Jajalo
  • napadači: Edin Džeko, Riad Bajić, Armin Hodžić, Edin Višća, Izet Hajrović
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica