Sport

Komentari 14

Prosinečki preuzeo Olimpiju

Prosinečki preuzeo Olimpiju

Na trenersku klupu se Prosinečki nakon godinu i pol dana stanke, a s Olimpijom je potpisao ugovor do kraja sezone 2023./24. Ljubljančani su trenutno treći u prvenstvu

Slovenska Olimpija iz Ljubljane službeno je potvrdila kako je njen novi trener hrvatski strateg Robert Prosinečki (53).

Na toj dužnosti Prosinečki će zamijeniti također Hrvata, Dinu Skendera, koji je napustio klub uslijed slabijih rezultata u nastavku sezone.

- Nakon što je Uprava kluba, nakon niza neuvjerljivih nastupa i rezultata koji nisu bili na očekivanoj razini, odlučila smijeniti dosadašnje stručno vodstvo, s ponosom i zadovoljstvom predstavljamo kako je novi trener našeg kluba Robert Prosinečki. Ne događa se svaki dan da tako veliko nogometno ime dođe u Sloveniju. Ukazala nam se prilika i iskoristili smo je - priopćili su iz Olimpije koja se trenutačno nalazi na trećem mjestu ljestvice.

Ima sedam bodova manje od vodećeg Maribora te četiri manje od Kopera koji je na drugom mjestu.

Nakon sjajne igračke karijere u kojoj je, između ostalih, briljirao u Crvenoj zvezdi, Barceloni, madridskom Realu i tadašnjoj zagrebačkoj Croatiji, Prosinečki je trenersku karijeri počeo 2004. godine kao pomoćnik u Zagrebu.

Prvi samostalni trenerski posao imao je u Crvenoj zvezdi, a kasnije je radio još u Kayserisporu (dva puta) i Denizlisporu, dok je bio izbornik Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine.

Dakako, Prosinečki je bio jedan od predvodnika hrvatske reprezentacije koja je 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila brončanu medalju.

Na trenersku klupu se vraća nakon godinu i pol dana stanke, a s Olimpijom je potpisao ugovor do kraja sezone 2023./24.

Najčitaniji članci