Obavijesti

Sport

Komentari 36

Prošli samo klubovi iz 'petice': Evo tko može na koga u osmini

Prošli samo klubovi iz 'petice': Evo tko može na koga u osmini
2

Ždrijeb za osminu finala je u ponedjeljak u Nyonu, a eliminacijsku fazu su izborile samo momčadi iz Lige petice. Blizu je bio i Dinamo, ali City je ipak bio prejak...

VIDEO

Još jedna luda grupna faza Lige prvaka je završila. Doznali smo sve putnike u osminu finala, a najzanimljivije je bilo u skupini C gdje su se čak tri momčadi borile za eliminacijsku fazu, među njima i Dinamo, a na kraju je Atalanta srušila Šahtar 3-0 i došla do osmine finala.

Pokretanje videa...

07:11

Bila je ovo još jedna sezona puna uspona i padova. Neki su razočarali, neki su oduševili poput Dinama koji je ostao centimetar kratak za proljeće u Europi. Bilo je svačega, ali većina favorita je otišla u osminu finala. No kažemo većina, a Inter nije među njima. I drugu godinu zaredom Talijani su u samoj završnici ostali bez prolaska dalje.

Prvi korak smo prošli, sve ekipe znaju svoje sudbine, a kada će saznati protiv koga igraju?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada je ždrijeb?

Ždrijeb će biti u Nyonu, 16. prosinca, u 12 sati. Tamo nažalost neće biti Dinamo, ali Hrvatska će ipak imati svoje predstavnike. Kao što je to već postala i tradicija, čak devet naših nogometaša osiguralo je osminu finala sa svojim klubovima. A to su: Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Luka Modrić (Real Madrid), Mario Pašalić (Atalanta), Marko Pjaca (Juventus), Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Rakitić (Barcelona), Dejan Lovren (Liverpool) i Ivan Perišić (Bayern).

Tko može na koga?

Dakle, ukupno 16 momčadi je osiguralo prolazak u daljnju fazu, a to znači da su klubovi podijeljeni na nositelje i nenositelje. Svaka skupina sastoji se od osam momčadi. Logično, nositelji ne mogu biti izvučeni da igraju protiv nositelja, kao i nenositelji protiv nenositelja. Također, klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati jedni protiv drugih u osmini finala. Englezi i Španjolci su dali čak četiri kluba, Nijemci i Talijani tri kluba i Francuzi dva. Dakle, riječ je sve o klubovima iz Lige petice.

Nositelji: PSG, Bayern, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, Leipzig, Valencia
Nenositelji: Real Madrid, Tottenham, Atalanta, Atletico Madrid, Napoli, Dortmund, Lyon, Chelsea.

Sudeći po momčadima koje su nositelji i nenositelji, u osmini finala ćemo sigurno dobiti jedan 'smrtonosni par'. Sigurno će i ove sezone biti zanimljivi, a uostalom, kada eliminacijska faza nije bila zanimljiva.

Skupina A

Bila je to jednosmjerna ulica za pariške nogometaše od prvog kola. Napokon je sva ta kvaliteta izašla na vidjelo, a to su pokazali u prvom kolu kada su Realu utrpali tri gola. Takav tempo su zadržali do kraja grupne faze i imaju pet pobjeda uz jedan remi. Madriđani su malo dizelaški ušli u sezonu, uspjeli su na koncu uhvatiti zraka i osigurati osminu finala. Uoči posljednjeg kola je jedino bila živa borba za treće mjesto, ali i Galatasaray i Club Brugge su izgubili te su tako Belgijci s bodom prednosti otišli u Europsku ligu.

Skupina B

Ovdje je stanje kao i u prvoj skupini, praktički copy-paste. Bayern je demonstrirao snagu od prvog kola, pobijedili su sve utakmice s gol razlikom 24-5, a s osam bodova zaostatka prašinu guta Tottenham koji je, unatoč turbulentnoj sezoni, također osigurao osminu finala. Olympiacos je pobijedio Zvezdu golom u 87. minuti i tako su osvojili mjesto koje ih vodi u Europsku ligu.

 

Skupina C

Ovo je jedina skupina u kojoj su sve momčadi mogle proći dalje, a na kraju je najsretnija bila Atalanta. Talijani su izgubili prve tri utakmice, a onda su remizirali sa Cityjem te pobijedili Dinamo i Šahtar 3-0 u posljednjem kolu što im je u konačnici i donijelo osminu finala Lige prvaka. Najteži teret je u posljednjem kolu pao na Dinamo koji je morao pobijediti City za europsko proljeće, ali na kraju su izgubili 4-1. Šahtar je osvojio treće mjesto i idu u Europsku ligu.

Skupina D

Iako ove sezone baš i ne blistaju, Juventus je rutinski došao do prvog mjesta koje su osigurali kolo prije kraja, a njima se pridružio i Atletico Madrid koji je dobio Lokomotiv Moskvu 2-0. U igri za osminu finala bio je i Bayer, ali njima je trebala pobjeda nad Juventusom i nada u pobjedu Rusa protiv Atletico Madrida. Nije se dogodilo niti jedno niti drugo.

Skupina E

Do posljednjeg kola je sve bilo neizvjesno u ovoj skupini. Liverpool je, kao i prošle sezone, visio kao luster, ali presudila je kvaliteta. Pobijedili su Salzburg 2-0 te tako osigurali drugo mjesto, a vječni pehist Napoli je svih tih silnih trećih mjesta napokon prošao u osminu finala Lige prvaka. Oni su dobili 4-0 Genk i tako prošli dalje. Salzburg je apsolutno sve iznenadio, igrali su fantastično, ali zakasnili su koračić. Haaland je nogometaš kojeg nećemo tako lako zaboraviti. Fantastični Norvežanin je vodeći strijelac Lige prvaka s osam golova u šest utakmica, a njegove majstorije ćemo od sada viđati u Europskoj ligi.

 

Skupina F

Barcelona je u posljednje kolo ušla s osiguranim prvim mjestom, a Inter i Borussia su se borili za drugo mjesto. Katalonci su u Milano došli s drugom momčadi, Inter je u jednom trenutku i bio na drugom mjestu, ali onda je Barca dodala gas više. Na kraju su pobijedili 2-1 s oslabljenim sastavom, a Borussia je pobijedila kod kuće Slaviju Prag i tako je uz pomoć Španjolaca otišla u osminu finala. Inter će svoju sreću pronaći u šesnaestini finala Europske lige.

Skupina G

Lyon i Zenit su se borili za osminu finala, a na kraju su Portugalci razbili Ruse 3-0 i tako pripomogli Lyonu koji je odigrao 2-2 kod Leipziga. Francuzi su tako osvojili drugo mjesto, a Nijemci su i prije posljednjeg kola imali prvo mjesto i nokaut fazu u džepu.

 

Skupina H

Prošle sezone Ajax je bio najveća senzacija Lige prvaka. Sa sjajnom i mladom momčadi su došli do polufinala, ali ove sezone su ispali već u skupini. Ostali su bez De Jonga, De Ligta i Schonea, a to je očito bilo dovoljno da bitno padne njihova kvaliteta. Nizozemci su u izravnom dvoboju za osminu finala izgubili od Valencije 1-0. Španjolci su tako s prvog mjesta prošli u daljnju fazu, a kopljanici će natjecanje nastaviti u Europskoj ligi. U osminu finala LP prošli su Chelsea i Mateo Kovačić koji su pobijedili Lille 2-1.

Dakle, svih 16 putnika u osminu finala smo saznali, a sada čekamo na parove osmine finala. To ćemo doznati u ponedjeljak od 12 sati kada će biti ždrijeb u Nyonu.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener