Obavijesti

Sport

Komentari 16

Prošlo je pet godina: 'Baš se ništa od tada nije promijenilo'

Prošlo je pet godina: 'Baš se ništa od tada nije promijenilo'
2

Povodom pete godišnjice neodigranog derbija, Hajduk je na svojim stranicama izdao priopćenje i to baš uoči novog derbija protiv Dinama na Maksimiru...

VIDEO

Kako vrijeme leti. Bila je to subota, 22. studenoga 2014. godine. Prije točno pet godina pamtimo jedini neodigrani derbi u hrvatskom nogometu, toga dana Hajduk nije istrčao na Maksimir. Razlog? Splićani su se solidarizirali sa svojim navijačima koji su se nalazili na 'crnim listama', pa zbog toga nisu smjeli ući na stadion, na južnu maksimirsku tribinu.

Pokretanje videa...

01:48

Hajduk je na koncu drastično kažnjen, 'bijelima' su oduzeta tri boda, dok su predsjednik uprave kluba Marin Brbić i četiri člana Nadzornog odbora (Ljubo Pavasović Visković, Vjekoslav Hrabar, Ante Majić i Nikola Koceić-Bilan) kažnjeni zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od jedne godine. Utakmica je na koncu registrirana pobjedom Dinama 3-0.

Povodom pete godišnjice neodigranog derbija, Hajduk je na svojim stranicama izdao priopćenje i to baš uoči novog derbija protiv Dinama. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pet godina kasnije, točno na današnji dan... 

Na žalost ništa se nije promijenilo. Ponovio bih svaku riječ izgovorenu na splitskoj Rivi. Hajduk je pokazao da je otvoren za dijalog, ali isto tako da nas ne zanimaju kozmetičke promjene niti političke predstave. Mi želimo stvarne promjene i reforme za zajedničko dobro hrvatskog nogometa. Opet, na žalost, primjećujemo da se problemi našeg nogometa pokušavaju prikriti skretanjem pažnje na navijače, pri čemu u dijelu prijedloga postoji i opasno ugrožavanje ljudskih prava.

Benjamin Perasović,

Predsjednik Nadzornog odbora HNK Hajduk

Hajduk u crnim majicama

Uoči utakmice nogometaši Hajduka su se na maksimirskom travnjaku pojavili u crnim majicama na kojima je pisalo: 'Hajduk uz navijače protiv represije'. Naravno, riječ o zakonu o sprečavanju nereda na sportskim borilištima (poznatiji kao Zakon o navijačima) koji je nedavno pušten u javno savjetovanje.

Predlaže se tako kažnjavanje navijača koji na stadionu nose pokrivala za glavu, što bi mogli biti i navijački šalovi. Kažnjavali bi se novčanim kaznama ili čak zatvorom ukoliko navijači imaju više od 0,5 promila alkohola u krvi. Isto bi ih moglo zateći ukoliko budu pjevali pjesme koje potiču nasilje. Protiv toga su se žestoko pobunili navijači Hajduka, a uz njih je stao i klub.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom