Obavijesti

Sport

Komentari 1

Prosvjeduju: Novinari ljuti zbog odnosa s Hajdukom

Prosvjeduju: Novinari ljuti zbog odnosa s Hajdukom
3

Novinari koji prate Hajduk uputili su prosvjedno pismo predsjedniku kluba Perošu jer im ne odgovara način rada glasnogovornika Pavića

VIDEO

Prosvjedno pismo protiv načina rada glasnogovornika Davora Pavića i privatizacije prava na informiranje donosimo vam u cijelosti.

PISMO IZVJESTITELJA PREDSJEDNIKU HAJDUKA
Poštovani gospodine Peroš,
Vaš zaposlenik, glasnogovornik kluba Davor Pavić, često je proteklih mjeseci bio istinska brana i zapreka suradnje HNK Hajduk š.d.d. i predstavnika medija. Umjesto da bude most suradnje, nepotrebno je stvoren veliki jaz i osjetno nezadovoljstvo u odnosima novinara i klupskoga glasnogovornika, kojem je očito jedini i konačni cilj onemogućiti predstavnicima medija rad na Poljudu.
Izvjestitelji su proteklih mjeseci doživljavali niz neugodnosti u svakodnevnom obavljanju posla, a veći dio je nastao uslijed bahatosti i arogancije glasnogovornika, koja je uglavnom služila kao zaklon od nesposobnosti.
Razumijemo vaše napore da uvođenjem funkcije glasnogovornika uredite odnose s medijima, ali način na koji glasnogovornik obavlja taj posao nije sukladan uobičajenim standardima i normama obavljanja navedene dužnosti, a pritom se, što je važnije, krše i osnovna prava na jednakost u informiranju. 
Nezadovoljstvo radom glasnogovornika Pavića, koji od dolaska na dužnost provodi privatizaciju medija kršeći pritom novinarska prava, kulminiralo je korištenjem videozapisa spornog jedanaesterca s utakmice Hajduk - Dinamo (2-0) isključivo u TV emisiji "Bili kutak". Umjesto da videozapis ustupi na korištenje svim novinarima putem press konferencije ili postavljanjem na službenu klupsku web stranicu, glasnogovornik je iskoristio svoju monopolističku poziciju i videozapis emitirao u svojoj privatnoj TV emisiji. Sličnih primjera bilo je još, pa čak i u jučerašnjoj emisiji.   
Smatramo kako je s funkcijom glasnogovornika nespojivo vođenje vlastite TV emisije, pogotovo kad se informacije iz kluba direktno usmjeravaju u privatni medij, na štetu svih ostalih pisanih i elektronskih medija. Takav status čisti je sukob interesa, u kojem se od početka svog mandata nalazi klupski glasnogovornik.
I dok je većina novinara uglavnom nepoželjna u klubu (zabranjen im je pristup na treninge i u prostorije kluba osim u vrijeme održavanja press konferencija), taj privilegij imaju odabrani, kojima zaštitu pruža klupski glasnogovornik.
Uz navedeno, nejasan je i kriterij prema kojemu Pavić pojedinim medijima i novinarima omogućava, a drugima zabranjuje kontakte s igračima i trenerom Mišom, što je kulminiralo u tjednu koji je prethodio derbiju.
Novinarima koji svakodnevno izvješćuju o zbivanjima s Poljuda, a vjerujemo i Vašem klubu, potreban je glasnogovornik koji će biti servis za informacije (što rade glasnogovornici svih sportskih klubova), a ne čovjek koji će se postavljati kao "policajac za medije".
Vjerujemo kako su i vama kao Predsjedniku Uprave kluba u interesu dobra suradnja i komunikacija s medijima, stoga od Vas očekujemo da ovo pismo shvatite kao pokušaj da ukažemo na nepravilnosti i neugodnosti koje uslijed ponašanja Vašeg djelatnika često doživljavamo. Sve u cilju što bolje i korektnije suradnje u budućnosti. S poštovanjem, novinari/izvjestitelji koji prate rad HNK Hajduk š.d.d.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući
VIDEO Užasne scene: Golman Rudeša pao u nesvijest nakon teškog sudara s igračem Istre
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Užasne scene: Golman Rudeša pao u nesvijest nakon teškog sudara s igračem Istre

Matej Marković nastradao je u sudaru s igračem Istre Mladenom Devetkom. Izgledao je dezorijentirano, a kako se ništa ne smije riskirati kada je u pitanju udarac u glavu, trener Rudeša ga je izvadio iz igre. Istra je na kraju slavila 3-1