Obavijesti

Sport

Komentari 24

Protivnik Dinama u EL: Fener je Erdoganova najveća ljubav...

Protivnik Dinama u EL: Fener je Erdoganova najveća ljubav...
1

Na klupi Fenera sjedi Phillip Cocu, kojeg je lani, dok je bio na klupi PSV-a, izbacio Zoran Zekić s Osijekom. Od poznatijih igrača dres Fenera sad nose Soldado, Valbuena, Volkan, Ayew, Škrtel

VIDEO

Početkom ljeta otkriveno je da Fenerbahče duguje više od 700 milijuna eura. Krediti, porezi, sve to muči turskog velikana. Pola tog duga treba biti plaćeno do kraja godine. Opterećen dugovima i lošim rezultatima, Fener u četvrtak stiže na noge hrvatskom prvaku.

- Fenerbahče ima puno problema, ulazak u sezonu je doista bio očajan - kaže nam Marjan Mrmić, čovjek koji odlično poznaje prilike u turskom nogometu.

Trener golmana u hrvatskoj reprezentaciji već godinama radi i kao trener golmana u Bešiktašu.

- Dinamo mora iskoristiti probleme u kojima se nalazi Fenerbahče. Neću reći da je favorit, ali ima 50 posto šanse da dobije ovu utakmicu. Sad ili nikad, Fenerbahče je velik klub i sigurno će se dignuti u nastavku sezone - rekao nam je Mrmić.

Klub je to koji dolazi iz azijskog dijela Istanbula, za njega je navijao i Kemal Atatürk, “otac” Turaka, dok za njega navija i najmoćniji Turčin današnjice.

Naravno, riječ je o Recepu Tayyipu Erdoganu, predsjedniku Turske. Dok je studirao, Erdogan je igrao nogomet za Fenerbahče. Bio je toliko dobar da su mu ponudili profesionalni ugovor, ali upleo se njegov otac i do potpisa nije došlo.

U lipnju je Fenerbahče nakon dvadeset godina dobio novog predsjednika. Ali Koc je došao na čelo kluba, na izborima je pobijedio Aziza Yildirima, Erdoganova miljenika.

Yildrim je posljednjih godina na meti turskog pravosuđa zbog prljavih radnji. Prije šest godina je 12 mjeseci proveo i u zatvoru, tad ga je sud osudio zbog namještanja utakmica.

Uefa je dvije sezone zbog toga, jer je Yilidrimu potvrđena presuda, Fenerbahče izbacila iz europskih natjecanja. Čelnici Fenera su tvrdili da su procese i suđenje vodili ljudi koji nisu bliski turskom predsjedniku Erdoganu.

Sad je dolaskom Koca otvorena nova stranica u povijesti turskog velikana. Obitelj je to koja ima bogatstvo veće od milijardu i pol eura te će sigurno donijeti svježi kapital u klub.

Na klupi Fenera sjedi Phillip Cocu, kojeg je lani, dok je bio na klupi PSV-a, izbacio Zoran Zekić s Osijekom. Od poznatijih igrača dres Fenera sad nose Soldado, Valbuena, Volkan, Ayew, Škrtel...

Sinoć je Fener kod Konyaspora gledao i trener Dinama Nenad Bjelica.

ZABAVA! KVIZ: Koji ste domaći celebrity?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres
NEPRIMJERENO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres

Karlovac je u 29. kolu 2. NL izgubio kod Hrvatskog dragovoljca (2-0) i tako se kolo prije kraja oprostio od drugog mjesta koje vodi u razigravanje za drugu ligu. Utakmica je pala u drugi plan zbog reakcije Igora Pamića

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'
ZADNJE KOLO HNL-A

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'

Sedam golova u samo osam pokušaja u okvir palo je u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj. HNS će imati pune ruke posla jer kod četiri zgoditka je upitno tko je konačni strijelac
Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice
RUŽNE SCENE

Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice

Umjesto nogometnog kraja, utakmicu Lokomotive i Hajduka prekinula je Torcida, koja je u sudačkoj nadoknadi zatrpala travnjak bakljama. Sudac Bel je prekinuo susret bez odigrane predviđene nadoknade