Obavijesti

Sport

Komentari 3

Prva HNL 03/04.: Smijenili su Vulića tik pred osvajanje titule, Kamen junački protiv Schalkea

Prva HNL 03/04.: Smijenili su Vulića tik pred osvajanje titule, Kamen junački protiv Schalkea

Dinamo je naslov izgubio u 30. od 32 kola kad je na gostovanju kod Zadra odigrao 1-1, a velika je nepravda nanesena Zoranu Vuliću kojega je Hajduk smijenio tri kola prije kraja

VIDEO

Hrvatska nogometna liga ulazi u svoju 30. sezonu. Tom prigodom na portalu 24sata pozabavit ćemo se povijesnim pregledom dosadašnjih 29 sezona i izdvojiti najbolje priče u serijalu tekstova "30. sezona HNL-a". Trinaesta sezona Prve HNL bila je specifična po smjenjivanju Zorana Vulića s klupe Hajduka tri kola prije kraja prvenstva te je Petar Nadoveza 'pokupio' slavu.

U dvokružnom sustavu po 12 klubova te Lige za prvaka i Lige za ostanak, nakon velike borbe protiv Dinama, naslov je osvojio Hajduk. 'Bilima' je to bio peti naslov prvaka HNL-a, a ostavili su Dinamo dva boda iza sebe, dok je trećeplasirana Rijeka bila čak 36 bodova iza Hajduka.

'Modri' su naslov izgubili u 30. od 32 kola kada su na gostovanju kod Zadra odigrali 1-1, a velika je nepravda nanesena Zoranu Vuliću koji je smijenjen s klupe Hajduka tri kola prije kraja prvenstva te je naslov osvojio Petar Nadoveza iako je momčad igrala vrlo dobro upravo zahvaljujući radu Zorana Vulića.

POGLEDAJTE VIDEO: Obrovac za Hajdukov rođendan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:16

'Bili' su naslov osvojili na posljednjoj utakmici i to opet protiv Varteksa, ovaj put pobjedom od 2-0. Na prepunom Poljudu u fantastičnoj atmosferi pred malo više od 40.000 gledatelja zabili su Hrvoje Vejić u 34. te Zvonimir Deranja u 73. minuti kada je proslavio poznatom 'navijačkom maramom na glavi'. Varaždinski je klub u toj utakmici vodio Ćiro Blažević, dok su za 'bile' igrali Vladimir Balić, Hrvoje Vejić, Mato Neretljak, Dragan Blatnjak, Nenad Pralija, Almir Turković...

- Bilo je ovo dugo i nervozno prvenstvo, ali uspjeli smo pobijediti i ovo je sve za ove prekrasne ljude ovdje - rekao je na proslavi Neretljak.

Najuvjerljiviju pobjedu te je sezone ostvario Dinamo već u drugom kolu kada je na Maksimiru pala Marsonia 7-0. Po dva su gola zabili Eduardo, Dumitru Mitu i Dario Zahora, a jedan je dodao Goce Sedloski. Osvojili su 'modri' te sezone i Kup pod vodstvom Nikole Jurčevića i to zahvaljujući golu Sedloskog u Varaždinu. Superkup je osvojio Hajduk pobjedom 1-0 nad Dinamom, kojem se po prvi puta te sezone na mjestu izvršnog dopredsjednika pojavio bjegunac Z. M. Dotad je bio 'samo' član Izvršnog odbora.

Rijeka je predvođena Ivanom Katalinićem izborila Kup Uefa, a Zagreb je u zadnjim kolima spasio sezonu i osigurao ostanak, što nije uspjelo Marsoniji i Cibaliji (izgubila u doigravanju od Međimurja). Novi prvoligaši su postali Pula 1856 i Međimurje, kojima je to povijesni ulazak u društvo najboljih.

Najbolji strijelac prvenstva bio je Robert Špehar iz Osijeka s 18 golova, dok je najboljim igračem proglašen Niko Kranjčar iz Dinama. Prvenstvo je ukupno gledalo 560.400 gledatelja, što je prosjek od 2919 gledatelja po utakmici, a zabijen je ukupno 531 gol, točnije 2,76 golova po utakmici.

Dinamo je u drugom pretkolu Lige prvaka izbacio slovenski Maribor, no u trećem pretkolu ispao je od imenjaka iz Kijeva. U prvom kolu Kupa Uefe 'modri' su izbacili mađarski MTK, no u drugom ih je izbacio Dnjipro. Hajduk je pak nakon slavlja protiv finske Hake u pretkolu te Grasshoppera u prvom kolu, ispao u drugom kolu Kupa Uefe od Rome.

'Bili' su u prvom susretu izgubili 0-1 na gostovanju, a nakon što je u uzvratu pred sjajnom atmosferom u Poljudu izjednačio Nino Bule u 33. minuti i anulirao prednost talijanske momčadi, nevjerojatna nespretnost u obrani Hajduka u 85. minuti susreta odvela je Romu dalje. Runji je ispala jedna lopta pa se onda sudario s Miladinom, a sve skupa pratio je Antonio Cassano koji je lagano pogodio za 1-1 i veliko slavlje Talijana, koje je tada s klupe vodio legendarni Fabio Capello.

- Da sudac nije pogriješio danas bismo možda pričali o povijesti. Ali, kad nije isključio Zebinu, onda je pogriješio onoliko koliko su kasnije pogriješili naši igrači. Greška je sastavni dio igre - rekao je nakon susreta Vulić.

Varteks je nakon pobjede protiv estonske Levadije u pretkolu Kupa Uefe, u prvom kolu istog natjecanja ispao od mađarskog Debrecena. Zagreb je u prvom kolu Intertoto kupa ispao od slovenskog Kopra . Cibalia je te sezone igrala dobro u Intertoto kupu, u kojem je izbacila bjeloruski Šahtjor i finski Tampere United, ali onda uvjerljivo izgubila u polufinalu natjecanja od njemačkog Wolfsburga.

Najveći uspjeh u povijesti kluba ostvario je Kamen Ingrad, koji je sezonu prije završio četvrti, i prošao do prvog kola Kupa Uefe i sudara s velikim Schalkeom. Prije toga momčad iz Velike izbacila je luksemburški Ettelbruck 9-1.

A u prvom kolu protiv bundesligaškog diva u Velikoj, pred 10.000 ljudi, izborili su remi bez golova. Nakon je u uzvratu Zoran Zekić glavom pogodio prečku i ozlijedio se, domaćini su se na velebnoj AufSchalke Areni provukli dalje golom Mikea Hankea 14 minuta prije kraja.

 

1. HNL 2003./2004.

  • prvak: Hajduk
  • osvajač Kupa: Dinamo
  • osvajač Superkupa: Hajduk
  • najbolji strijelac: Robert Špehar (Osijek) - 18 golova
  • ušli: Pula 1856 i Međimurje
  • ispali: Marsonia i Cibalia
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet